Referentieprojecten

Alle referentieprojecten op een rij ...

Referentieproject: Compleet zonnepark op dak Gronings wooncomplex

Compleet zonnepark op dak Gronings wooncomplex

Een voormalig schoolgebouw in Groningen is omgebouwd tot studio’s en appartementen. Om de bewoners van voldoende stroom te voorzien, is vrijwel het volledige dak bedekt met 766 zonnepanelen. Een mooie samenwerking tussen zzp’er Bart Drenckhahn van BD Energie, Oosterberg en HADEC Duurzame Energie, onze duurzame dochter.

Lees meer »
Referentieproject: De slimste school van Nederland

De slimste school van Nederland

Het Zone.college in Doetinchem wilde de slimste school in Nederland worden. Men was zoek naar een licht controle systeem dat kon functioneren als ruggengraat van hun slimme gebouw. Begin dit jaar is het project opgeleverd.

Lees meer »
Referentieproject: Meedenken over efficiëntie en kostenbesparing bij Boetech

Meedenken over efficiëntie en kostenbesparing bij Boetech

Efficiëntere behuizingen, materialen seriematig geassembleerd aangeleverd én slim voorraadbeheer. Boetech Meps International uit Almere is fabrikant van koe-routingsystemen die perfect aansluiten op de melkrobots van Lely, die koeien automatisch melken.

Lees meer »
Referentieproject: De Finest of Ockenburgh; nieuwbouwproject in Den Haag

De Finest of Ockenburgh; nieuwbouwproject in Den Haag

Oosterberg Wateringen is sinds afgelopen jaar een van de belangrijkste leveranciers van Van Dillen; een grote installateur in het westen van het land.

Lees meer »
Referentieproject: Modern en duurzaam installatieconcept voor universiteitsgebouw

Modern en duurzaam installatieconcept voor universiteitsgebouw

Een gebouw van twaalf verdiepingen – met een totale oppervlakte van 19.000 m2 – in een jaar tijd volledig renoveren, ga er maar aan staan. Bij BINX Smartility draaien ze er hun hand niet voor om: door de bouw- en installatiewerkzaamheden slim te combineren, hebben ze alles onder controle.

Lees meer »
Referentieproject: SchoolSparen: slim samenwerkingsproject  gericht op duurzaam besparen

SchoolSparen: slim samenwerkingsproject gericht op duurzaam besparen

Veel kinderen maken zich zorgen om het milieu. Sommigen gaan de straat op, om te demonstreren voor een duurzamere wereld. Een goed initiatief, maar het kan ook anders. Zo hielpen basisschoolleerlingen van Educatief Centrum Theo Thijssen in Zutphen actief mee met het vervangen van tl-buizen door duurzame led verlichting en het plaatsen van radiatorfolie. En ze mogen vervolgens meebepalen waar het geld dat de school hiermee bespaart, aan wordt uitgegeven.

Lees meer »
Referentieproject: Strakke planning én logistieke uitdagingen bij renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond

Strakke planning én logistieke uitdagingen bij renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond

Strakke planning én logistieke uitdagingen bij renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond. Hoe renoveer je alle elektrische installaties van een ziekenhuis dat tijdens de verbouwing in gebruik blijft? Laat dat maar over aan de specialisten van HOMIJ Technische Installaties. Oosterberg zorgt ervoor dat de benodigde materialen op tijd klaarliggen.

 

Lees meer »
Referentieproject: Dankzij ledverlichting en aanwezigheidsdetectie realiseren we een besparing van bijna 50%

Dankzij ledverlichting en aanwezigheidsdetectie realiseren we een besparing van bijna 50%

Duurzaam werken. Voor Erik de Graaf, bedrijfsleider van De Graaf Elektrotechniek in Castricum, is het dagelijkse kost. Een mooi voorbeeld is het verduurzamen van het Montessori Lyceum Amsterdam. Een klus die twee jaar geleden van start ging en een strakke planning vraagt, want er kan alleen tijdens de schoolvakanties worden gewerkt.

 

Lees meer »
Referentieproject: Volledig duurzame installatie met lichtadvies en producten van Oosterberg

Volledig duurzame installatie met lichtadvies en producten van Oosterberg

De elektrotechnische installatie verzorgen van een gloednieuw pand, volledig los van gas en CO2-neutraal

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg geeft goed advies, heeft verstand van zaken en levert snel

Oosterberg geeft goed advies, heeft verstand van zaken en levert snel

Daly Plastics en dochteronderneming Caroda Polymer Recovery. Twee Zutphense recyclebedrijven die plastic folieafval van bedrijven sorteren, reinigen en verwerken tot regranulaatkorrels: de grondstof voor bijvoorbeeld vuilnis- en pedaalemmerzakken

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg is veel meer dan een dozenschuiver

Oosterberg is veel meer dan een dozenschuiver

Als het gaat om maatwerk energieverdelers en besturingskasten vormt S&P Paneelbouw B.V. in het Gelderse Elst een betrouwbare partner. Voor eigen opdrachtgevers, maar ook die van Oosterberg. Een mooie wisselwerking, want op onze beurt houden wij onderdelen voor S&P Paneelbouw op voorraad. Zo helpen we elkaar verder.

 

Lees meer »
Referentieproject: Fraai voorbeeldproject voor ons team gebouwintelligentie

Fraai voorbeeldproject voor ons team gebouwintelligentie

Als installateur je nieuwbouwhuis voorzien van een fraai stukje domotica. Bart Beerens van Bart Beerens Installatietechniek B.V. deed het. Het team gebouwintelligentie van Oosterberg zorgde voor ondersteuning met advies, een groot deel van de techniek en het commerciële traject met verschillende fabrikanten.

Lees meer »
Referentieproject: De Jong’s Liften in Leerdam

De Jong’s Liften in Leerdam

Goederenliften, personen- & goederenliften voor de bouw en industrie én magazijnliften voor opslag- en distributiefaciliteiten. Stuk voor stuk veilig, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Bij De Jong’s Liften in Leerdam wordt hier iedere dag met precisie aan gewerkt. Onderdelen als (veiligheids)schakelaars, relais, sensoren en noodverlichting komen bij technische groothandel Koninklijke Oosterberg vandaan.

Lees meer »
Referentieproject: Praktische, flexibele verlichting voor museum STAAL

Praktische, flexibele verlichting voor museum STAAL

De ideale verlichting voor elk project. Dus ook voor het gloednieuwe museum STAAL in Almen, dat elk half jaar een deel van haar tentoonstelling wijzigt en waar flexibele, visueel comfortabele verlichting een must is.

Lees meer »
Referentieproject: “Oosterberg vindt altijd precies wat je nodig hebt”

“Oosterberg vindt altijd precies wat je nodig hebt”

Sinds 1930 is RHB Stevedoring & Warehousing een van de toonaangevende bedrijven in de Rotterdamse haven. RHB is gespecialiseerd in het laden, lossen en de op- en overslag van zware lading, apparatuur voor windmolens, stukgoed en breakbulk. Oosterberg levert de producten en onderdelen voor de technische dienst. “Makkelijk en snel, ideaal!”

Lees meer »
Referentieproject: Slimme nieuwe samenwerking:  levering, assemblage en logistiek in één hand

Slimme nieuwe samenwerking: levering, assemblage en logistiek in één hand

Een bestaand pand met binnentuin aan de rand van het Amsterdamse stadscentrum, omgetoverd tot een zeer modern kantoorcomplex. Verrijkt met een schitterend atrium, veel glas, nieuwe technologie, zonnepanelen en duurzame, energiezuinige verlichting. Dat is The Cloud, de nieuwe thuishaven van dynamische bedrijven als Uber, Leisure, Spaces en Amazon. Croonwolter&dros zorgde voor de elektrotechnische installatie, Oosterberg voor alle basismaterialen én extra (logistieke) service.

Lees meer »
Referentieproject: Damen Shiprepair Harlingen blij met advies en producten van Oosterberg

Damen Shiprepair Harlingen blij met advies en producten van Oosterberg

Schepen repareren en onderhouden is dagelijkse kost voor de medewerkers van Damen Shiprepair Harlingen. In diverse hallen en op platforms van deze scheepswerf worden onderdelen gerepareerd en jaarlijks meer dan 1.500 schepen en luxe jachten weer perfect zeeklaar gemaakt. Hierbij is goede verlichting van groot belang. Oosterberg zorgde voor de lichtberekeningen én nieuwe ledlampen.

Lees meer »
Referentieproject: Van kerk naar gezondheidscentrum

Van kerk naar gezondheidscentrum

Een kerk ombouwen tot gezondheidscentrum; een enorme klus waar veel bij komt kijken. Zeker op elektrotechnisch gebied!

Lees meer »
Referentieproject: 30 PLC’s voor groot zuivelproject

30 PLC’s voor groot zuivelproject

Wisdom Parts in Aalten is gespecialiseerd in slimme, geautomatiseerde toegangssystemen voor bedrijven waar zeer strenge hygiëne-eisen gelden. Oosterberg zorgt voor de technische ingrediënten.

Lees meer »
Referentieproject: Minder energiekosten en beter binnenklimaat door slimme sturingen

Minder energiekosten en beter binnenklimaat door slimme sturingen

De Hanzehogeschool in Groningen is de grootste HBO-instelling in het Noorden van Nederland. Bij een grote ver- en nieuwbouwoperatie kreeg de elektrotechniek een belangrijke rol in de duurzame ambitie.

Lees meer »
Referentieproject: Luxe villa vol met domoticasnufjes

Luxe villa vol met domoticasnufjes

Van Maanen Domotica werkt als systemintegrator veel in opdracht van installateurs uit de regio. Samen met eigenaar Wijnand van Maanen nemen we een kijkje bij één van hun projecten.

Lees meer »
Referentieproject: Nieuwe installatie voor poldergemaal in Amsterdam

Nieuwe installatie voor poldergemaal in Amsterdam

De complete elektrotechnische installatie van het poldergemaal Zeeburg in Amsterdam is vernieuwd door installatiebedrijf Bosma & Bronkhorst. Het gebouw behoort tot één van de grootste poldergemalen van Nederland.

Lees meer »
Referentieproject: 100 zonnepanelen voor Hospice Zutphen

100 zonnepanelen voor Hospice Zutphen

Oosterberg en installatiebedrijf J. Coenders uit Zutphen werden door de plaatselijke hospice gevraagd mee te denken om het energieverbruik van haar gebouw te verlagen. Met succes! Afgelopen maand werden er 100 zonnepanelen geïnstalleerd, waarbij werd gekozen voor een slimme oplossing!

Lees meer »
Referentieproject: Nieuwe 10-kops afvulmachine Gronfa Procestechniek

Nieuwe 10-kops afvulmachine Gronfa Procestechniek

De elektrotechnische materialen van Oosterberg worden – ook in de industrie – gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Bijvoorbeeld voor de nieuwe afvulinstallatie van Gronfa Procestechniek, bedoeld voor een klant in de chemische industrie.

Lees meer »
Referentieproject: De Boer Installaties blij met ondersteuning

De Boer Installaties blij met ondersteuning

Met name in de opstartfase van een domotica-project kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Zo ondervond De Boer Installaties bij een project in Bakkeveen.

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg adviseert IBB Installatietechniek bij keuze zonnepanelen

Oosterberg adviseert IBB Installatietechniek bij keuze zonnepanelen

Als je zonnepanelen installeert, moet je ze ook zelf op je bedrijfspand hebben. Zo dachten ze bij IBB Installatietechniek uit Doetinchem. Op advies van Oosterberg en haar kenniscentrum Hadec werd gekozen voor zonnepanelen die je individueel kunt monitoren.

Lees meer »
Referentieproject: Uitdagende klus voor WSi Techniek bij de Radboud Universiteit

Uitdagende klus voor WSi Techniek bij de Radboud Universiteit

Een universiteitsgebouw verbouwen en uitbreiden terwijl er overdag honderden studenten rondlopen. Voor René Schilderink van WSi Techniek is de verbouwing van Gymnasion-Noord, op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen, één van de meest uitdagende klussen uit zijn carrière.

Lees meer »
Referentieproject: Sportcultuurcentrum gebouwd met 200 vrijwilligers!

Sportcultuurcentrum gebouwd met 200 vrijwilligers!

Robbie Rouwhorst stuurde het afgelopen jaar een bouwteam van gemiddeld 20 vrijwilligers aan bij de bouw van een sportcultuurcentrum in het Achterhoekse Mariënvelde.

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg koppelt installateur aan system integrator

Oosterberg koppelt installateur aan system integrator

Bij de aanleg van domotica in de woning van de familie Bolder in Enschede, legde de afdeling Gebouwintelligentie van Oosterberg het contact tussen de installateur en de system integrator.

Lees meer »
Referentieproject: Expert in foto, zoekt expert in verlichting

Expert in foto, zoekt expert in verlichting

Voor de showroom cq. verkoopruimte in de nieuwe winkel van Foto Konijnenberg in Den Ham is eigenaar Remco Konijnenberg op zoek naar verlichtingsoplossingen.

Lees meer »
Referentieproject: Eerste domoticaproject voor R&K Installatietechniek

Eerste domoticaproject voor R&K Installatietechniek

Onze afdeling Gebouwintelligentie ondersteunt ook installateurs bij hun eerste domoticaproject. Inclusief werktekeningen en programmering. Zoals bij R&K Installatietechniek in Nijeveen.

Lees meer »
Referentieproject: “Op elke vraag een antwoord”

“Op elke vraag een antwoord”

Natuurlijk bestellen ze bij Grozette in Woerden via de webshop. Bijna 99 procent van alle bestellingen bij Oosterberg gaat via het web. Maar nog belangrijker vindt Frans Verhoeven het meedenken van de industriespecialisten. “Ze hebben op elke vraag een antwoord.

Lees meer »
Referentieproject: BREEAM-NL Outstanding voor GKB

BREEAM-NL Outstanding voor GKB

Het nieuwe pand van GKB Machines en GKB Staalwerk in Barendrecht heeft het hoogste duurzaamheidslabel gekregen: BREEAM-NL klasse Outstanding.

Lees meer »
Referentieproject: Project 100 Hoog zet in op duurzaamheid

Project 100 Hoog zet in op duurzaamheid

Ongeveer de helft van de bewoners van het project 100 Hoog in Rotterdam kan straks een eigen oplaadpaal krijgen voor zijn elektrische auto of scooter.

Lees meer »
Referentieproject: Duurzaam woonzorgproject SassemBourg

Duurzaam woonzorgproject SassemBourg

Gewone huur- en koopwoningen gecombineerd met woonzorgappartementen en groepswoningen voor mensen met dementie. Dat is het nieuwe woonproject SassemBourg in Sassenheim.

Lees meer »
Referentieproject: Optimaal binnenklimaat voor scholen in NL

Optimaal binnenklimaat voor scholen in NL

Klimaatgroep Holland ontwikkelde een nieuw systeem waarmee benauwde klaslokalen tot het verleden behoren.

Lees meer »
Referentieproject: MINI-showroom wordt belevingswereld

MINI-showroom wordt belevingswereld

AVB Elektra uit Nieuwerkerk a/d IJssel leverde de complete technische blauwdruk voor Breeman MINI Playground in Rotterdam, de grootste MINI-showroom van de wereld.

Lees meer »
Referentieproject: Kringloopwinkel wordt trendy warenhuis

Kringloopwinkel wordt trendy warenhuis

Je kijkt je ogen uit bij de nieuwe kringloopwinkels van Rataplan in Amsterdam en Heerhugowaard. Door de uiterst moderne inrichting zijn het trendy warenhuizen geworden.

Lees meer »
Referentieproject: Nieuwe bestemming voor oude melkfabriek

Nieuwe bestemming voor oude melkfabriek

Bakker Technisch Installatie Buro uit Meppel plaatste bij de verbouwing van een oude melkfabriek in het centrum van Hilversum maar liefst tien laadstations voor elektrische auto’s.

Lees meer »
Referentieproject: Opple led-halstralers voor Tankbouw De Blesse

Opple led-halstralers voor Tankbouw De Blesse

Bij Tank- en Apparatenbouw De Blesse zijn alle oude gaslampen vervangen door moderne led-halstralers van het merk Opple. In drie hallen zijn ruim 100 nieuwe lampen opgehangen.

Lees meer »
Referentieproject: Bijzondere installatie-eisen schip Duc Solution

Bijzondere installatie-eisen schip Duc Solution

Naast woningbouw en utiliteit richt Oosterberg zich ook steeds meer op de industrie. Eén van haar klanten is Electroservice Urk,  gespecialiseerd in scheepvaart.

Lees meer »
Referentieproject: 387 DMEGC-zonnepanelen voor Hesselink

387 DMEGC-zonnepanelen voor Hesselink

Dat Koffiebranderij Hesselink uit Winterwijk koos voor zonnepanelen is een logische stap. Ook in de koffiewereld speelt duurzaamheid een belangrijk rol.

Lees meer »
Referentieproject: Meters maken in Duits kassencomplex

Meters maken in Duits kassencomplex

Verhaegh & Co Elektro uit Grubbenvorst legde de complete technische installatie aan bij een groot tomatenkassencomplex van maar liefst 15 hectare in Duitsland.

Lees meer »
Referentieproject: Distributiecentrum BREEAM-NL gecertificeerd

Distributiecentrum BREEAM-NL gecertificeerd

Het nieuwe distributiecentrum van Rivièra Maison is BREEAM-NL gecertificeerd  en op het gebied van verlichting zijn er allerlei slimme energiebesparende maatregelen genomen.

Lees meer »
Referentieproject: Nieuwe verlichting voor parkeergarages IKEA

Nieuwe verlichting voor parkeergarages IKEA

In samenspraak met Oosterberg en fabrikant Philips Lighting is ervoor gekozen om alle tl-buizen te vervangen door LED-tubes.

Lees meer »
Referentieproject: Energiezuinige leds voor Keune Haircosmetics

Energiezuinige leds voor Keune Haircosmetics

De productiehal van Keune Haircosmetics in Soest is voorzien van energiezuinige ledverlichting van Regiolux. “De twee-lamps armaturen zijn vervangen door enkele leds”, zegt technicus Rick Hakkert.“

Lees meer »
Referentieproject: “Flexibiliteit, dat is één van hun speerpunten.”

“Flexibiliteit, dat is één van hun speerpunten.”

Shuffle-Mix is sinds twee jaar klant bij Oosterberg. “De producten die wij maken vragen om een andere voorraad bij de groothandel, artikelen die meer gericht zijn op de industrie.

Lees meer »
Referentieproject: Eerste stekerbare woningen in Nootdorp

Eerste stekerbare woningen in Nootdorp

De eerste stekerbare woningen in Nederland zijn een feit. Het concept 100% winstalleren is voor het eerst toegepast bij 24 appartementen in Nootdorp.

Lees meer »
Referentieproject: Textielbedrijf gaat voor Breeam-certificaat****

Textielbedrijf gaat voor Breeam-certificaat****

Precies een jaar nadat hun bedrijfspand door brand werd verwoest, opende Moderna Textielservice in het Twentse Hardenberg een compleet nieuw gebouw.

 

Lees meer »
Referentieproject: Studio's Aalsmeer

Studio's Aalsmeer

Studio’s Aalsmeer heeft de laatste jaren een flinke vernieuwingsslag gemaakt. Dat geldt ook voor de techniek van het gebouw.

Lees meer »
Referentieproject: Vele kilometers kabeldraagsystemen

Vele kilometers kabeldraagsystemen

We zoomen in op drie nieuwe projecten van het bedrijf: CineMec Nijmegen, Van der Valk in Lent en het CSMART Hotel in Almere. Oftewel: vele kilometers kabeldraagsystemen.

Lees meer »
Referentieproject: Eerste dubbellaagse tunnel van Nederland

Eerste dubbellaagse tunnel van Nederland

Dwars door Maastricht is de eerste dubbellaagse tunnel van Nederland aangelegd. Strukton was verantwoordelijk voor de totale elektrotechnische installatie.

Lees meer »
Referentieproject: Van Beek Elektrotechniek grijpt nooit mis:

Van Beek Elektrotechniek grijpt nooit mis:

Op verzoek van Van Beek Elektrotechniek in Veenendaal houdt Oosterberg een speciale voorraad bij, die gelabeld voor ze klaar ligt. “Goede condities bij de groothandel zijn belangrijk”, zegt directeur Arjan van Beek. “Maar het is ook essentieel dat er op tijd geleverd wordt. En zo grijpen wij nooit mis!”

Lees meer »
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl