Referentieprojecten

Alle referentieprojecten op een rij ...

Referentieproject: Snel aan te sluiten laadpalen voor Burgers’ Zoo

Snel aan te sluiten laadpalen voor Burgers’ Zoo

Op de parkeerplaats van een dierentuin waar dagelijks grote groepen bezoekers komen, kan het een uitdaging zijn om een groot aantal laadpalen te plaatsen. Toch draaiden installateur Niek Maessen en Raymond Deurloo van DIC Laadsystemen er hun hand niet voor om. Hun geheim? Goede samenwerking en snel installeerbare, betrouwbare laadpalen met een praktisch betaalsysteem.

Lees meer »
Referentieproject: Net zoals Oosterberg combineren wij specialistische kennis met een goede sfeer

Net zoals Oosterberg combineren wij specialistische kennis met een goede sfeer

VDS Beveiligingen BV uit Ede ontwerpt, beheert en onderhoudt hoogwaardige beveiligingsinstallaties. Net zoals Koninklijke Oosterberg is VDS Beveiligingen een familiebedrijf en net zoals onze groothandel hecht de organisatie veel waarde aan een persoonlijke benadering, specialistische kennis en maatwerk. Het is dan ook niet gek dat we al vele jaren met plezier samenwerken. Met de komst van de nieuwe bedrijfstak Beveiliging binnen Oosterberg is de samenwerking nu nog intensiever.

Lees meer »
Referentieproject: Vraag onze klanten waarom: Shuffle-Mix

Vraag onze klanten waarom: Shuffle-Mix

Shuffle-Mix biedt al 25 jaar unieke bakkerijmachines voor patisserie en desserts, zoals de gepatenteerde beluchters Shufflemixer 100, 250, 500 en 1000. Hierbij werkt de machinebouwer inmiddels alweer vele jaren naar tevredenheid samen met Koninklijke Oosterberg. Gerard van de Kraats: “De samenwerking met Oosterberg is heel prettig. De groothandel denkt perfect mee om niet alleen ons, maar ook onze klanten de beste oplossing te bieden.”

Lees meer »
Referentieproject: Kitting: slim voorwerk voor Startblock, pionier in prefab woningbouw

Kitting: slim voorwerk voor Startblock, pionier in prefab woningbouw

Huizen bouwen is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Stikstofregels, moeilijk leverbare onderdelen en een personeelstekort in de bouw- en installatiebranche zorgen voor vertragingen. Toch gaan ze bij Startblock in Emmeloord als een speer: met duurzame prefab woningen die compleet de fabriek verlaten, inclusief alle techniek.

Lees meer »
Referentieproject: Beter licht, beter zicht (en een flinke energiebesparing!)

Beter licht, beter zicht (en een flinke energiebesparing!)

De verlichting in de bedrijfshallen van FB Group in Heijningen kon wel een oppepper gebruiken. Lichtleverancier Lednovate maakte een lichtplan, Oosterberg leverde de armaturen en FB Group verzorgde zelf de montage. Omdat de nieuwe verlichting zo enthousiast werd ontvangen, mocht PERFORMANCE IN LIGHTING vervolgens een led-lichtplan voor de kantoren maken. Een waardevolle investering, een flinke verduurzamingsslag en een mooi eindresultaat!

Lees meer »
Referentieproject: “De netwerkkasten die Oosterberg levert zijn essentieel voor onze infraprojecten”

“De netwerkkasten die Oosterberg levert zijn essentieel voor onze infraprojecten”

Compass is specialist in netwerk- en infrastructuurprojecten op het gebied van energie, communicatie en mobiliteit. De vestiging van Compass in Haastrecht werkt al een aantal jaar samen met Koninklijke Oosterberg Den Haag aan diverse projecten. Zo leverde onze groothandel Rittal netwerkkasten voor verschillende grote projecten van de installateur, zoals de Blankenburgverbinding, Groene Boog en Nieuwe Sluis Terneuzen.

Lees meer »
Referentieproject: Machinebouwer MHZ boekt tijdwinst  door te anticiperen op levertijden

Machinebouwer MHZ boekt tijdwinst door te anticiperen op levertijden

De soms extreem lange levertijden van technische onderdelen vormen een dagelijkse uitdaging. Niet verder kunnen met je productie omdat bepaalde onderdelen er niet zijn, wil je uiteraard graag voorkomen. Koninklijke Oosterberg denkt met plezier mee om de continuïteit te helpen waarborgen. Met succes!

Lees meer »
Referentieproject: Verduurzamen levert Vereecken Fruit extra inkomen op

Verduurzamen levert Vereecken Fruit extra inkomen op

Je bedrijf verduurzamen is goed voor het milieu en – zodra je de investering hebt terugverdiend – voor je portemonnee. Dat geldt zeker voor Vereecken Fruit in Dronten. Dankzij een nieuw duurzaamheidslabel van supermarktketen Albert Heijn krijgt de fruitteler meer betaald voor zijn appels en peren. En dat is zeker beter voor natuur en boer.

Lees meer »
Referentieproject: Samenwerken aan de energietransitie is het mooiste wat er is

Samenwerken aan de energietransitie is het mooiste wat er is

De energietransitie is in volle gang. Ook de technisch specialisten van Rengineers werken aan duurzame energieoplossingen. Deze Renewable Energy Engineers zijn gespecialiseerd in windturbines: van de ontwikkeling en productie tot en met monitoring, service en het onderhoud. Koninklijke Oosterberg denkt mee over de onderdelen voor de besturingstechniek.

Lees meer »
Referentieproject: Koninklijke Oosterberg verbindt fabrikant, opdrachtgever en installateur in turn key project Unbrick

Koninklijke Oosterberg verbindt fabrikant, opdrachtgever en installateur in turn key project Unbrick

Bij Unbrick waren ze op zoek naar juiste logistieke partner voor het aanleveren van de elektrotechnische materialen. Oosterberg verbindt in dit project fabrikant, opdrachtgever en installateur. William de Ruiter, Accountmanager Oosterberg Ede: “Oosterberg verpakt materiaal per module of woning waarbij zo min mogelijk afval geproduceerd wordt en zorgt ervoor dat er een volledig stekkerbare installatie wordt aangeleverd”.

Lees meer »
Referentieproject: Slim voorraadbeheer en optimale continuïteit voor TELE Besturingstechniek

Slim voorraadbeheer en optimale continuïteit voor TELE Besturingstechniek

Sinds corona zijn intrede deed, zorgen levertijden van technische componenten voor een enorme uitdaging. Bij TELE Besturingstechniek in Hengelo kunnen ze erover meepraten. Hoe gaan zij hiermee om? En hoe helpt Koninklijke Oosterberg om projecten toch volgens planning te kunnen realiseren?

Lees meer »
Referentieproject: Duurzame oplossingen voor nieuwbouw  grootste varenkwekerij ter wereld

Duurzame oplossingen voor nieuwbouw grootste varenkwekerij ter wereld

Een droomklus voor een installateur: alles op het gebied van water en elektra verzorgen voor een gloednieuw bedrijfspand van Vitro Plus, de grootste varenkwekerij ter wereld, in Burgh-Haamstede. Voor Steutel Installatietechniek in Zierikzee werd het werkelijkheid. “We mogen hier tal van duurzame en energiebesparende installaties verzorgen: een geweldige opdracht!”

Lees meer »
Referentieproject: Door de nachtleveringen van Oosterberg kunnen onze monteurs ’s ochtends direct aan de slag

Door de nachtleveringen van Oosterberg kunnen onze monteurs ’s ochtends direct aan de slag

Totaal Veilig is een beveiligingsbedrijf gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van elektronische- en bouwkundige beveiliging. Het bedrijf is nog maar een aantal maanden klant bij Koninklijke Oosterberg, maar de eerste indruk van onze organisatie is goed. Eigenaar Tim ter Koele: “Oosterberg is net zoals wij een familiebedrijf. Dat voel je! De medewerkers kennen je persoonlijk en denken echt met je mee. Dat vind ik heel prettig.”

Lees meer »
Referentieproject: “Oosterberg is voor ons geen toeleverancier, maar echt een partner”

“Oosterberg is voor ons geen toeleverancier, maar echt een partner”

Van Dorp is een technisch dienstverlener met 22 vestigingen in heel Nederland. Duurzaamheid en betrokkenheid staan hoog in het vaandel bij het familiebedrijf. Zo streven alle vestigingen ernaar om energieneutraal te werken en groeit het aantal elektrische voertuigen snel. De betrokkenheid van Van Dorp geldt niet alleen richting medewerkers en klanten, maar ook naar toeleveranciers. Hierdoor was er direct een klik met Koninklijke Oosterberg, dat ook streeft naar duurzame relaties.

Lees meer »
Referentieproject: Compleet nieuwe wijken worden gepland met de Projectmodule

Compleet nieuwe wijken worden gepland met de Projectmodule

Kremer Techniek is een echt familiebedrijf dat al meer dan 55 jaar werkt met passie voor het vak. Dit zorgt voor veel kennis en ervaring en maakt Kremer tot een goede strategisch partner van Koninklijke Oosterberg. Vanuit deze relatie is Kremer ook betrokken geweest in de ontwikkeling van de projectenmodule. Met de Projectmodule kunnen klanten van Oosterberg hun planningen voorbereiden. Hierdoor worden materialen weken van tevoren gereserveerd voor een specifiek project. Pas als de materialen nodig zijn, verandert de planning in een officiële order.

Lees meer »
Referentieproject: Luxe en divers: nieuwe ledverlichting voor Ceratizit in Roosendaal

Luxe en divers: nieuwe ledverlichting voor Ceratizit in Roosendaal

Vertrouwen. Dat is het codewoord in de bedrijfsvoering van Ferry van Bommel (Van Bommel Electroservice). Of het nu gaat om het contact met zijn klant of zijn samenwerking met Koninklijke Oosterberg, elke opdracht valt of staat met vertrouwen. Ook aan het lichtplan dat hij uitwerkte en uitvoerde voor het bedrijf Ceratizit, ging geen offerte of presentatie vooraf.

Lees meer »
Referentieproject: Omdenken en groot dromen: de indrukwekkende missie van Unbrick

Omdenken en groot dromen: de indrukwekkende missie van Unbrick

Bij Unbrick draait alles om dat ene grote doel: de meest innovatieve ontwikkelaar van duurzame woningen worden. Krijn Smits, Director Brand & CX bij Unbrick: “Stiekem vinden we het ook heel leuk om de bouw een beetje op z’n kop te zetten. Dat doen we door eigenwijs te zijn, tradities te bevragen en voortdurend om te denken.”

Lees meer »
Referentieproject: Zuiniger omgaan met energie in Villa ArenA, Amsterdam

Zuiniger omgaan met energie in Villa ArenA, Amsterdam

Woonmall Villa ArenA is het grootste overdekte woonwinkelcentrum van Nederland. Met maar liefst 50 winkels is het energieverbruik natuurlijk enorm, maar ook vaak relatief eenvoudig terug te dringen. Met behulp van een slim systeem bijvoorbeeld, dat per winkel detecteert wat het verbruik is, 24 uur per dag. Dankzij deze duurzame oplossing wordt energie besparen een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
Referentieproject: Partners maken snelle levering energieverdelers mogelijk

Partners maken snelle levering energieverdelers mogelijk

Levertijden zijn momenteel dé uitdaging in de industrie. Door snel te schakelen hebben Koninklijke Oosterberg, Siemens en EDS Systems op korte termijn vier verdeelkasten kunnen leveren voor technische verenproducent Merwede Springs. Hiermee kan het bedrijf de productie duurzaam uitbreiden.

Lees meer »
Referentieproject: Project Nieuwe Hoeven in Schaijk

Project Nieuwe Hoeven in Schaijk

Middenin de natuur bij het Brabantse Schaijk wordt een geheel vernieuwde woonzorglocatie ontwikkeld voor mensen met dementie. Project Nieuwe Hoeven krijgt het karakter van een buurtschap, met meerdere kleine gebouwen, een buurthuis en een activiteitenschuur. Megens Installaties, verantwoordelijk voor alle E&W installaties binnen het project, betrok Oosterberg bij de diverse uitdagingen die het project kent.

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg is vriendelijk, oplossingsgericht en heeft altijd een antwoord

Oosterberg is vriendelijk, oplossingsgericht en heeft altijd een antwoord

Op een vooruitstrevende manier kwalitatief goed werk leveren: dat is het doel van Engberts Elektrotechniek B.V. Het bedrijf doet sinds 2010 zaken met Koninklijke Oosterberg en dat bevalt goed. Eigenaar Meindert Engberts: “Oosterberg levert het complete plaatje. De groothandel werkt oplossingsgericht en is letterlijk én figuurlijk betrokken van inkoop tot en met de financiële administratie.”

Lees meer »
Referentieproject: Renovatieproject PLAZA Hotel Group

Renovatieproject PLAZA Hotel Group

In de Rijswijkse Plaspoelpolder is een statig hotel gevestigd. Vernoemd naar Sir Winston Churchill en gevestigd aan het Generaal Eisenhowerplein. Het Best Western Plus Grand Winston hotel, op een steenworp afstand van Delft én Den Haag, wordt momenteel gerenoveerd. Kopp Benelux B.V. leverde, in samenwerking met Koninklijke Oosterberg, zo’n 14.000 stuks aan schakelmateriaal.

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg behandelt kleine bedrijven net zoals grote

Oosterberg behandelt kleine bedrijven net zoals grote

Elektro Technisch Bureau Maatman is al 56 jaar een begrip in de gemeente Montferland en ver daarbuiten. Van die 56 jaar werken broers Peter en Rob Maatman alweer zo’n 30 jaar samen met Koninklijke Oosterberg. “Aan het begin van onze samenwerking had Oosterberg nog maar 2 vestigingen”, vertelt Peter. “Dat is nu wel anders.”

Lees meer »
Referentieproject: Het DNA van Oosterberg is hetzelfde als dat van ons

Het DNA van Oosterberg is hetzelfde als dat van ons

S&P Paneelbouw is een gevestigde naam in Gelderland en ver daar buiten. In september dit jaar bestaat het bedrijf vijftien jaar. Hiervan werkt S&P Paneelbouw al acht jaar intensief samen met Koninklijke Oosterberg. Stefano de Weger, mede-eigenaar van het bedrijf vertelt: “We zijn erg tevreden over de samenwerking met Oosterberg en hopen deze nog vele jaren voort te zetten.”

Lees meer »
Referentieproject: De flexibiliteit van Oosterberg is voor ons erg belangrijk

De flexibiliteit van Oosterberg is voor ons erg belangrijk

Vakmanschap en een hoge kwaliteit: die twee zaken staan voorop bij Installatiebedrijf Aalderink uit Vriezenveen. Het Installatiebedrijf realiseert zowel W- als E-installaties. Voor de E-tak van het bedrijf werkt Aalderink al van begin af aan samen met Koninklijke Oosterberg. Bedrijfsleider Jeroen Smelt: “Oosterberg levert de materialen die we gebruiken voor onze E-werkzaamheden. We werken inmiddels al achttien jaar naar tevredenheid samen.”

Lees meer »
Referentieproject: Arjen Mertens: “De manier waarop Oosterberg meedenkt, vind je nergens anders”

Arjen Mertens: “De manier waarop Oosterberg meedenkt, vind je nergens anders”

Wie op zoek is naar een totaalinstallateur in de regio Wateringen is bij elektrotechnisch installatiebedrijf Mertens B.V. aan het juiste adres. Het bedrijf bestaat binnenkort twintig jaar en werkt daarvan al negentien jaar samen met Koninklijke Oosterberg. Eigenaar Arjen Mertens: “Net zoals ons bedrijf is Oosterberg de afgelopen twintig jaar flink gegroeid, maar de manier van werken voelt nog net zo persoonlijk.

Lees meer »
Referentieproject: André de Boer: “Oosterberg is net zoals All4techniek, een hele flexibele organisatie”

André de Boer: “Oosterberg is net zoals All4techniek, een hele flexibele organisatie”

All4techniek realiseert elektrotechnische installaties in de breedste zin van het woord: van renovaties tot nieuwbouw en van verlichting en elektra tot brandmeldinstallaties. Het bedrijf uit Diemen is bovendien gespecialiseerd in de installatie van zonnepanelen en ondergrondse aansluitingen op met name markten en evenemententerreinen. All4techniek onderhoudt ook landelijk deze aansluitingen.

Lees meer »
Referentieproject: Tot aan de schroefjes op de plinten: precisiewerk bij het nieuwe stadskantoor in Heerlen

Tot aan de schroefjes op de plinten: precisiewerk bij het nieuwe stadskantoor in Heerlen

Een iconisch gebouw, een open karakter, ‘stevig in haar context verankerd’. Dat typeert het nieuwe stadskantoor van Heerlen. De realisatie van het gebouw is een meerjarenproject waar technisch installateur Homij samen met o.a. het prestigieuze architectenbureau Mecanoo aan werkt.

Lees meer »
Referentieproject: Carl Manders van Gedo Elektro over Koninklijke Oosterberg

Carl Manders van Gedo Elektro over Koninklijke Oosterberg

Gedo Elektro is een elektrotechnisch installatiebedrijf met ruim dertig jaar ervaring. De installateur uit Veghel voert met een team van circa veertig medewerkers projecten uit in heel Nederland.
Eigenaar Carl Manders: “Wij richten ons op projecten in de utiliteit en woningbouw en op het gebied van beveiliging.”

Lees meer »
Referentieproject: Draadloos bedienbaar, eenvoudig via een app aanpasbaar  en zeer energiezuinig

Draadloos bedienbaar, eenvoudig via een app aanpasbaar en zeer energiezuinig

Flexibele werkplekken voor zelfstandig ondernemers of bedrijven: je vindt ze in alle soorten en maten in Videolab Eindhoven. 300 ondernemers uit diverse branches hebben hier inmiddels hun werkplek gevonden. En het mooie is: als hun bedrijven inkrimpen, uitbreiden of verhuizen, zijn de werkruimtes in een mum van tijd aangepast. Voorbereid op de toekomst dus, mede dankzij Team Duurzaam Installatietechniek.

 

Lees meer »
Referentieproject: Elektrotechnische materialen voor 655 woningen van tevoren gereserveerd

Elektrotechnische materialen voor 655 woningen van tevoren gereserveerd

Wanneer een project op de agenda staat, wil je zeker weten dat de benodigde materialen voorradig zijn. Dankzij de projectmodule van Koninklijke Oosterberg heb je dit zelf in de hand. Dit ervaart ook Cees Spierenburg van Rijndorp Installaties: “We weten zeker dat we volgens planning kunnen werken.”

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg is net zoals wij: hard op de inhoud en zacht op de relatie

Oosterberg is net zoals wij: hard op de inhoud en zacht op de relatie

Compass en Koninklijke Oosterberg werken inmiddels alweer een aantal jaar samen. Rik Nap, bedrijfsleider van Compass (locatie Haastrecht): “De relatie tussen Oosterberg en Compass is prettig en onze samenwerking breidt zich steeds verder uit, bijvoorbeeld met nachtleveringen. Onze bedrijven passen goed bij elkaar. We zijn allebei hard op inhoud en zacht op de relatie.”

Lees meer »
Referentieproject: Slimme bouwlogistiek dankzij driehoeksamenwerking

Slimme bouwlogistiek dankzij driehoeksamenwerking

In woonwijk ‘De Donken’ in Apeldoorn worden 333 woningen gerenoveerd. Een flink project dat vraagt om een strakke planning en slimme bouwlogistiek. Onderaannemer Klein Poelhuis Installatietechniek zocht al in een vroeg stadium ondersteuningspartners in logistiek en efficiëntie. De keuze viel op groothandels Wasco en Koninklijke Oosterberg. Een goede match, met een fijne samenwerking als gevolg.

Lees meer »
Referentieproject: Op Oosterberg kan ik mijn klok gelijkzetten

Op Oosterberg kan ik mijn klok gelijkzetten

Mede vanwege corona zijn de orderboeken bij LCT-Textilligence extra goed gevuld. Het bedrijf is dan ook blij om vorig jaar met de Koninklijke Oosterberg als elektrotechnische groothandel in zee te zijn gegaan.

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg denkt met ons mee in oplossingen

Oosterberg denkt met ons mee in oplossingen

P. de Vries Installatietechnieken is al ruim 90 jaar een begrip in Leeuwarden en omsteken als het gaat om elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. De 100 medewerkers van het familiebedrijf en gemiddeld 40 inleners richten zich met name op middelgrote projecten, van woningbouw tot renovaties, en op beveiliging, service en onderhoud. Koninklijke Oosterberg levert al acht jaar een groot deel van de benodigdheden voor al deze werkzaamheden.

Lees meer »
Referentieproject: Duurzame energie vanaf het water

Duurzame energie vanaf het water

De populariteit van zonnepanelen is ongekend. Op daken en landbouwgrond, maar ook op water. Zo realiseert GroenLeven drijvende zonneparken op het water van voormalige zandwinputten. Ideaal, want deze plassen zijn vanwege de diepte niet geschikt voor recreatie. Sam de Haas, projectleider bij GroenLeven, en Klaas Potstra, buitendienst vestiging Leeuwarden, vertellen er meer over.

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg: een fijne, vriendelijke en toegankelijke partner

Oosterberg: een fijne, vriendelijke en toegankelijke partner

Harry Zomer, eigenaar van Zomer Security, kent Koninklijke Oosterberg al een lange tijd. Jaren geleden werkten we al met plezier samen en onlangs hebben we het contact hernieuwd. Hoe ziet hij de ontwikkeling van ons bedrijf? Harry: “Het viel me direct op dat de dienstverlening van Oosterberg nu nóg vlotter verloopt.”

Lees meer »
Referentieproject: Slimme en duurzame verlichting voor zorgappartementen Carinova

Slimme en duurzame verlichting voor zorgappartementen Carinova

Strukton Worksphere en Oosterberg werken al een aantal jaren plezierig samen. Dus toen Strukton Worksphere van zorgorganisatie Carinova een aanvraag kreeg voor een nieuw verlichtingsplan, staken zij de koppen graag weer bij elkaar. Ook OPPLE Lighting, fabrikant van innovatieve ledverlichting, schoof aan. Het resultaat: slimme, duurzame verlichting met voordelen voor bewoners én de zorg.

Lees meer »
Referentieproject: Goede, veilige én draadloos dimbare verlichting  voor bouwterrein langs het spoor

Goede, veilige én draadloos dimbare verlichting voor bouwterrein langs het spoor

Een bouwterrein vlak naast NS-station Groningen goed uitlichten, zonder de langsrijdende treinmachinisten te hinderen, hoe doe je dat? Lednovate (waar Oosterberg exclusief leverancier van is) kwam met de ideale oplossing: draadloos dimbare lichtmasten.

Lees meer »
Referentieproject: Renovatie van het monumentale stadhuis in de binnenstad van Leiden

Renovatie van het monumentale stadhuis in de binnenstad van Leiden

Het renoveren van het monumentale stadhuis in de binnenstad van Leiden: een mooie klus met een aantal zeer interessante uitdagingen. Maar Wouter Kinkel van BRI Groep en Frits Radstake van Oosterberg zijn niet voor één gat te vangen!

Lees meer »
Referentieproject: Van kantoorpand naar 200 appartementen

Van kantoorpand naar 200 appartementen

Ze begonnen met z’n drieën. Stefan Blokzijl, Twan Mutsaars en Marcel van Heeswijk startten in 2007 STM Elektro. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een full-service en allround elektrotechnisch installatiebedrijf. Met 20 vaste medewerkers plus een flink aantal ­­– vaste – invalkrachten. Oosterberg is vanaf het begin hun groothandel.

Lees meer »
Referentieproject: Goed doordachte verlichting in hoofdkantoor dealerholding Broekhuis

Goed doordachte verlichting in hoofdkantoor dealerholding Broekhuis

Verlichting: een belangrijk onderdeel van een fijne werkplek. Je merkt het pas als het niet goed is – en dan is het vaak te laat. Een doordacht, goed uitgewerkt lichtplan is dan ook belangrijk als je een bedrijfspand gaat (ver)bouwen. De lichtspecialisten van Oosterberg denken graag mee. Ook bij de renovatie van het hoofdkantoor van Broekhuis in Putten.

Lees meer »
Referentieproject: Partners borgen betrouwbare energievoorziening diervoederproducent

Partners borgen betrouwbare energievoorziening diervoederproducent

Met een nieuwe ALPHA 3200 energieverdeler is de productiecontinuïteit bij een diervoederproducent in Doetinchem goed geborgd. Het resultaat van sterk samenspel tussen Siemens, Koninklijke Oosterberg en VTS Automation.

Lees meer »
Referentieproject: Compleet zonnepark op dak Gronings wooncomplex

Compleet zonnepark op dak Gronings wooncomplex

Een voormalig schoolgebouw in Groningen is omgebouwd tot studio’s en appartementen. Om de bewoners van voldoende stroom te voorzien, is vrijwel het volledige dak bedekt met 766 zonnepanelen. Een mooie samenwerking tussen zzp’er Bart Drenckhahn van BD Energie, Oosterberg en HADEC Duurzame Energie, onze duurzame dochter.

Lees meer »
Referentieproject: De slimste school van Nederland

De slimste school van Nederland

Het Zone.college in Doetinchem wilde de slimste school in Nederland worden. Men was zoek naar een licht controle systeem dat kon functioneren als ruggengraat van hun slimme gebouw. Begin dit jaar is het project opgeleverd.

Lees meer »
Referentieproject: Meedenken over efficiëntie en kostenbesparing bij Boetech

Meedenken over efficiëntie en kostenbesparing bij Boetech

Efficiëntere behuizingen, materialen seriematig geassembleerd aangeleverd én slim voorraadbeheer. Boetech Meps International uit Almere is fabrikant van koe-routingsystemen die perfect aansluiten op de melkrobots van Lely, die koeien automatisch melken.

Lees meer »
Referentieproject: De Finest of Ockenburgh; nieuwbouwproject in Den Haag

De Finest of Ockenburgh; nieuwbouwproject in Den Haag

Oosterberg Wateringen is sinds afgelopen jaar een van de belangrijkste leveranciers van Van Dillen; een grote installateur in het westen van het land.

Lees meer »
Referentieproject: Modern en duurzaam installatieconcept voor universiteitsgebouw

Modern en duurzaam installatieconcept voor universiteitsgebouw

Een gebouw van twaalf verdiepingen – met een totale oppervlakte van 19.000 m2 – in een jaar tijd volledig renoveren, ga er maar aan staan. Bij BINX Smartility draaien ze er hun hand niet voor om: door de bouw- en installatiewerkzaamheden slim te combineren, hebben ze alles onder controle.

Lees meer »
Referentieproject: SchoolSparen: slim samenwerkingsproject  gericht op duurzaam besparen

SchoolSparen: slim samenwerkingsproject gericht op duurzaam besparen

Veel kinderen maken zich zorgen om het milieu. Sommigen gaan de straat op, om te demonstreren voor een duurzamere wereld. Een goed initiatief, maar het kan ook anders. Zo hielpen basisschoolleerlingen van Educatief Centrum Theo Thijssen in Zutphen actief mee met het vervangen van tl-buizen door duurzame led verlichting en het plaatsen van radiatorfolie. En ze mogen vervolgens meebepalen waar het geld dat de school hiermee bespaart, aan wordt uitgegeven.

Lees meer »
Referentieproject: Strakke planning én logistieke uitdagingen bij renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond

Strakke planning én logistieke uitdagingen bij renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond

Strakke planning én logistieke uitdagingen bij renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond. Hoe renoveer je alle elektrische installaties van een ziekenhuis dat tijdens de verbouwing in gebruik blijft? Laat dat maar over aan de specialisten van HOMIJ Technische Installaties. Oosterberg zorgt ervoor dat de benodigde materialen op tijd klaarliggen.

 

Lees meer »
Referentieproject: Dankzij ledverlichting en aanwezigheidsdetectie realiseren we een besparing van bijna 50%

Dankzij ledverlichting en aanwezigheidsdetectie realiseren we een besparing van bijna 50%

Duurzaam werken. Voor Erik de Graaf, bedrijfsleider van De Graaf Elektrotechniek in Castricum, is het dagelijkse kost. Een mooi voorbeeld is het verduurzamen van het Montessori Lyceum Amsterdam. Een klus die twee jaar geleden van start ging en een strakke planning vraagt, want er kan alleen tijdens de schoolvakanties worden gewerkt.

 

Lees meer »
Referentieproject: Volledig duurzame installatie met lichtadvies en producten van Oosterberg

Volledig duurzame installatie met lichtadvies en producten van Oosterberg

De elektrotechnische installatie verzorgen van een gloednieuw pand, volledig los van gas en CO2-neutraal

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg geeft goed advies, heeft verstand van zaken en levert snel

Oosterberg geeft goed advies, heeft verstand van zaken en levert snel

Daly Plastics en dochteronderneming Caroda Polymer Recovery. Twee Zutphense recyclebedrijven die plastic folieafval van bedrijven sorteren, reinigen en verwerken tot regranulaatkorrels: de grondstof voor bijvoorbeeld vuilnis- en pedaalemmerzakken

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg is veel meer dan een dozenschuiver

Oosterberg is veel meer dan een dozenschuiver

Als het gaat om maatwerk energieverdelers en besturingskasten vormt S&P Paneelbouw B.V. in het Gelderse Elst een betrouwbare partner. Voor eigen opdrachtgevers, maar ook die van Oosterberg. Een mooie wisselwerking, want op onze beurt houden wij onderdelen voor S&P Paneelbouw op voorraad. Zo helpen we elkaar verder.

 

Lees meer »
Referentieproject: Fraai voorbeeldproject voor ons team gebouwintelligentie

Fraai voorbeeldproject voor ons team gebouwintelligentie

Als installateur je nieuwbouwhuis voorzien van een fraai stukje domotica. Bart Beerens van Bart Beerens Installatietechniek B.V. deed het. Het team gebouwintelligentie van Oosterberg zorgde voor ondersteuning met advies, een groot deel van de techniek en het commerciële traject met verschillende fabrikanten.

Lees meer »
Referentieproject: De Jong’s Liften in Leerdam

De Jong’s Liften in Leerdam

Goederenliften, personen- & goederenliften voor de bouw en industrie én magazijnliften voor opslag- en distributiefaciliteiten. Stuk voor stuk veilig, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Bij De Jong’s Liften in Leerdam wordt hier iedere dag met precisie aan gewerkt. Onderdelen als (veiligheids)schakelaars, relais, sensoren en noodverlichting komen bij technische groothandel Koninklijke Oosterberg vandaan.

Lees meer »
Referentieproject: Praktische, flexibele verlichting voor museum STAAL

Praktische, flexibele verlichting voor museum STAAL

De ideale verlichting voor elk project. Dus ook voor het gloednieuwe museum STAAL in Almen, dat elk half jaar een deel van haar tentoonstelling wijzigt en waar flexibele, visueel comfortabele verlichting een must is.

Lees meer »
Referentieproject: “Oosterberg vindt altijd precies wat je nodig hebt”

“Oosterberg vindt altijd precies wat je nodig hebt”

Sinds 1930 is RHB Stevedoring & Warehousing een van de toonaangevende bedrijven in de Rotterdamse haven. RHB is gespecialiseerd in het laden, lossen en de op- en overslag van zware lading, apparatuur voor windmolens, stukgoed en breakbulk. Oosterberg levert de producten en onderdelen voor de technische dienst. “Makkelijk en snel, ideaal!”

Lees meer »
Referentieproject: Slimme nieuwe samenwerking:  levering, assemblage en logistiek in één hand

Slimme nieuwe samenwerking: levering, assemblage en logistiek in één hand

Een bestaand pand met binnentuin aan de rand van het Amsterdamse stadscentrum, omgetoverd tot een zeer modern kantoorcomplex. Verrijkt met een schitterend atrium, veel glas, nieuwe technologie, zonnepanelen en duurzame, energiezuinige verlichting. Dat is The Cloud, de nieuwe thuishaven van dynamische bedrijven als Uber, Leisure, Spaces en Amazon. Croonwolter&dros zorgde voor de elektrotechnische installatie, Oosterberg voor alle basismaterialen én extra (logistieke) service.

Lees meer »
Referentieproject: Damen Shiprepair Harlingen blij met advies en producten van Oosterberg

Damen Shiprepair Harlingen blij met advies en producten van Oosterberg

Schepen repareren en onderhouden is dagelijkse kost voor de medewerkers van Damen Shiprepair Harlingen. In diverse hallen en op platforms van deze scheepswerf worden onderdelen gerepareerd en jaarlijks meer dan 1.500 schepen en luxe jachten weer perfect zeeklaar gemaakt. Hierbij is goede verlichting van groot belang. Oosterberg zorgde voor de lichtberekeningen én nieuwe ledlampen.

Lees meer »
Referentieproject: Van kerk naar gezondheidscentrum

Van kerk naar gezondheidscentrum

Een kerk ombouwen tot gezondheidscentrum; een enorme klus waar veel bij komt kijken. Zeker op elektrotechnisch gebied!

Lees meer »
Referentieproject: 30 PLC’s voor groot zuivelproject

30 PLC’s voor groot zuivelproject

Wisdom Parts in Aalten is gespecialiseerd in slimme, geautomatiseerde toegangssystemen voor bedrijven waar zeer strenge hygiëne-eisen gelden. Oosterberg zorgt voor de technische ingrediënten.

Lees meer »
Referentieproject: Minder energiekosten en beter binnenklimaat door slimme sturingen

Minder energiekosten en beter binnenklimaat door slimme sturingen

De Hanzehogeschool in Groningen is de grootste HBO-instelling in het Noorden van Nederland. Bij een grote ver- en nieuwbouwoperatie kreeg de elektrotechniek een belangrijke rol in de duurzame ambitie.

Lees meer »
Referentieproject: Luxe villa vol met domoticasnufjes

Luxe villa vol met domoticasnufjes

Van Maanen Domotica werkt als systemintegrator veel in opdracht van installateurs uit de regio. Samen met eigenaar Wijnand van Maanen nemen we een kijkje bij één van hun projecten.

Lees meer »
Referentieproject: Nieuwe installatie voor poldergemaal in Amsterdam

Nieuwe installatie voor poldergemaal in Amsterdam

De complete elektrotechnische installatie van het poldergemaal Zeeburg in Amsterdam is vernieuwd door installatiebedrijf Bosma & Bronkhorst. Het gebouw behoort tot één van de grootste poldergemalen van Nederland.

Lees meer »
Referentieproject: 100 zonnepanelen voor Hospice Zutphen

100 zonnepanelen voor Hospice Zutphen

Oosterberg en installatiebedrijf J. Coenders uit Zutphen werden door de plaatselijke hospice gevraagd mee te denken om het energieverbruik van haar gebouw te verlagen. Met succes! Afgelopen maand werden er 100 zonnepanelen geïnstalleerd, waarbij werd gekozen voor een slimme oplossing!

Lees meer »
Referentieproject: Nieuwe 10-kops afvulmachine Gronfa Procestechniek

Nieuwe 10-kops afvulmachine Gronfa Procestechniek

De elektrotechnische materialen van Oosterberg worden – ook in de industrie – gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Bijvoorbeeld voor de nieuwe afvulinstallatie van Gronfa Procestechniek, bedoeld voor een klant in de chemische industrie.

Lees meer »
Referentieproject: De Boer Installaties blij met ondersteuning

De Boer Installaties blij met ondersteuning

Met name in de opstartfase van een domotica-project kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Zo ondervond De Boer Installaties bij een project in Bakkeveen.

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg adviseert IBB Installatietechniek bij keuze zonnepanelen

Oosterberg adviseert IBB Installatietechniek bij keuze zonnepanelen

Als je zonnepanelen installeert, moet je ze ook zelf op je bedrijfspand hebben. Zo dachten ze bij IBB Installatietechniek uit Doetinchem. Op advies van Oosterberg en haar kenniscentrum Hadec werd gekozen voor zonnepanelen die je individueel kunt monitoren.

Lees meer »
Referentieproject: Uitdagende klus voor WSi Techniek bij de Radboud Universiteit

Uitdagende klus voor WSi Techniek bij de Radboud Universiteit

Een universiteitsgebouw verbouwen en uitbreiden terwijl er overdag honderden studenten rondlopen. Voor René Schilderink van WSi Techniek is de verbouwing van Gymnasion-Noord, op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen, één van de meest uitdagende klussen uit zijn carrière.

Lees meer »
Referentieproject: Sportcultuurcentrum gebouwd met 200 vrijwilligers!

Sportcultuurcentrum gebouwd met 200 vrijwilligers!

Robbie Rouwhorst stuurde het afgelopen jaar een bouwteam van gemiddeld 20 vrijwilligers aan bij de bouw van een sportcultuurcentrum in het Achterhoekse Mariënvelde.

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg koppelt installateur aan system integrator

Oosterberg koppelt installateur aan system integrator

Bij de aanleg van domotica in de woning van de familie Bolder in Enschede, legde de afdeling Gebouwintelligentie van Oosterberg het contact tussen de installateur en de system integrator.

Lees meer »
Referentieproject: Expert in foto, zoekt expert in verlichting

Expert in foto, zoekt expert in verlichting

Voor de showroom cq. verkoopruimte in de nieuwe winkel van Foto Konijnenberg in Den Ham is eigenaar Remco Konijnenberg op zoek naar verlichtingsoplossingen.

Lees meer »
Referentieproject: Eerste domoticaproject voor R&K Installatietechniek

Eerste domoticaproject voor R&K Installatietechniek

Onze afdeling Gebouwintelligentie ondersteunt ook installateurs bij hun eerste domoticaproject. Inclusief werktekeningen en programmering. Zoals bij R&K Installatietechniek in Nijeveen.

Lees meer »
Referentieproject: “Op elke vraag een antwoord”

“Op elke vraag een antwoord”

Natuurlijk bestellen ze bij Grozette in Woerden via de webshop. Bijna 99 procent van alle bestellingen bij Oosterberg gaat via het web. Maar nog belangrijker vindt Frans Verhoeven het meedenken van de industriespecialisten. “Ze hebben op elke vraag een antwoord.

Lees meer »
Referentieproject: BREEAM-NL Outstanding voor GKB

BREEAM-NL Outstanding voor GKB

Het nieuwe pand van GKB Machines en GKB Staalwerk in Barendrecht heeft het hoogste duurzaamheidslabel gekregen: BREEAM-NL klasse Outstanding.

Lees meer »
Referentieproject: Project 100 Hoog zet in op duurzaamheid

Project 100 Hoog zet in op duurzaamheid

Ongeveer de helft van de bewoners van het project 100 Hoog in Rotterdam kan straks een eigen oplaadpaal krijgen voor zijn elektrische auto of scooter.

Lees meer »
Referentieproject: Duurzaam woonzorgproject SassemBourg

Duurzaam woonzorgproject SassemBourg

Gewone huur- en koopwoningen gecombineerd met woonzorgappartementen en groepswoningen voor mensen met dementie. Dat is het nieuwe woonproject SassemBourg in Sassenheim.

Lees meer »
Referentieproject: Optimaal binnenklimaat voor scholen in NL

Optimaal binnenklimaat voor scholen in NL

Klimaatgroep Holland ontwikkelde een nieuw systeem waarmee benauwde klaslokalen tot het verleden behoren.

Lees meer »
Referentieproject: MINI-showroom wordt belevingswereld

MINI-showroom wordt belevingswereld

AVB Elektra uit Nieuwerkerk a/d IJssel leverde de complete technische blauwdruk voor Breeman MINI Playground in Rotterdam, de grootste MINI-showroom van de wereld.

Lees meer »
Referentieproject: Kringloopwinkel wordt trendy warenhuis

Kringloopwinkel wordt trendy warenhuis

Je kijkt je ogen uit bij de nieuwe kringloopwinkels van Rataplan in Amsterdam en Heerhugowaard. Door de uiterst moderne inrichting zijn het trendy warenhuizen geworden.

Lees meer »
Referentieproject: Nieuwe bestemming voor oude melkfabriek

Nieuwe bestemming voor oude melkfabriek

Bakker Technisch Installatie Buro uit Meppel plaatste bij de verbouwing van een oude melkfabriek in het centrum van Hilversum maar liefst tien laadstations voor elektrische auto’s.

Lees meer »
Referentieproject: Opple led-halstralers voor Tankbouw De Blesse

Opple led-halstralers voor Tankbouw De Blesse

Bij Tank- en Apparatenbouw De Blesse zijn alle oude gaslampen vervangen door moderne led-halstralers van het merk Opple. In drie hallen zijn ruim 100 nieuwe lampen opgehangen.

Lees meer »
Referentieproject: Bijzondere installatie-eisen schip Duc Solution

Bijzondere installatie-eisen schip Duc Solution

Naast woningbouw en utiliteit richt Oosterberg zich ook steeds meer op de industrie. Eén van haar klanten is Electroservice Urk,  gespecialiseerd in scheepvaart.

Lees meer »
Referentieproject: 387 DMEGC-zonnepanelen voor Hesselink

387 DMEGC-zonnepanelen voor Hesselink

Dat Koffiebranderij Hesselink uit Winterwijk koos voor zonnepanelen is een logische stap. Ook in de koffiewereld speelt duurzaamheid een belangrijk rol.

Lees meer »
Referentieproject: Meters maken in Duits kassencomplex

Meters maken in Duits kassencomplex

Verhaegh & Co Elektro uit Grubbenvorst legde de complete technische installatie aan bij een groot tomatenkassencomplex van maar liefst 15 hectare in Duitsland.

Lees meer »
Referentieproject: Distributiecentrum BREEAM-NL gecertificeerd

Distributiecentrum BREEAM-NL gecertificeerd

Het nieuwe distributiecentrum van Rivièra Maison is BREEAM-NL gecertificeerd  en op het gebied van verlichting zijn er allerlei slimme energiebesparende maatregelen genomen.

Lees meer »
Referentieproject: Nieuwe verlichting voor parkeergarages IKEA

Nieuwe verlichting voor parkeergarages IKEA

In samenspraak met Oosterberg en fabrikant Philips Lighting is ervoor gekozen om alle tl-buizen te vervangen door LED-tubes.

Lees meer »
Referentieproject: Energiezuinige leds voor Keune Haircosmetics

Energiezuinige leds voor Keune Haircosmetics

De productiehal van Keune Haircosmetics in Soest is voorzien van energiezuinige ledverlichting van Regiolux. “De twee-lamps armaturen zijn vervangen door enkele leds”, zegt technicus Rick Hakkert.“

Lees meer »
Referentieproject: “Flexibiliteit, dat is één van hun speerpunten.”

“Flexibiliteit, dat is één van hun speerpunten.”

Shuffle-Mix is sinds twee jaar klant bij Oosterberg. “De producten die wij maken vragen om een andere voorraad bij de groothandel, artikelen die meer gericht zijn op de industrie.

Lees meer »
Referentieproject: Eerste stekerbare woningen in Nootdorp

Eerste stekerbare woningen in Nootdorp

De eerste stekerbare woningen in Nederland zijn een feit. Het concept 100% winstalleren is voor het eerst toegepast bij 24 appartementen in Nootdorp.

Lees meer »
Referentieproject: Textielbedrijf gaat voor Breeam-certificaat****

Textielbedrijf gaat voor Breeam-certificaat****

Precies een jaar nadat hun bedrijfspand door brand werd verwoest, opende Moderna Textielservice in het Twentse Hardenberg een compleet nieuw gebouw.

 

Lees meer »
Referentieproject: Studio's Aalsmeer

Studio's Aalsmeer

Studio’s Aalsmeer heeft de laatste jaren een flinke vernieuwingsslag gemaakt. Dat geldt ook voor de techniek van het gebouw.

Lees meer »
Referentieproject: Vele kilometers kabeldraagsystemen

Vele kilometers kabeldraagsystemen

We zoomen in op drie nieuwe projecten van het bedrijf: CineMec Nijmegen, Van der Valk in Lent en het CSMART Hotel in Almere. Oftewel: vele kilometers kabeldraagsystemen.

Lees meer »
Referentieproject: Eerste dubbellaagse tunnel van Nederland

Eerste dubbellaagse tunnel van Nederland

Dwars door Maastricht is de eerste dubbellaagse tunnel van Nederland aangelegd. Strukton was verantwoordelijk voor de totale elektrotechnische installatie.

Lees meer »
Referentieproject: Van Beek Elektrotechniek grijpt nooit mis:

Van Beek Elektrotechniek grijpt nooit mis:

Op verzoek van Van Beek Elektrotechniek in Veenendaal houdt Oosterberg een speciale voorraad bij, die gelabeld voor ze klaar ligt. “Goede condities bij de groothandel zijn belangrijk”, zegt directeur Arjan van Beek. “Maar het is ook essentieel dat er op tijd geleverd wordt. En zo grijpen wij nooit mis!”

Lees meer »
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl