Textielbedrijf gaat voor Breeam-certificaat****

Duurzaam pand voor Moderna Textielservice

Precies een jaar nadat hun bedrijfspand door brand werd verwoest, opende Moderna Textielservice in het Twentse Hardenberg een compleet nieuw gebouw. “We hebben er voor gekozen om een duurzaam en toekomstbestendig bedrijfspand te bouwen”, aldus directielid Roel Stad. “Voorzien van de nieuwste snufjes.”

In het uiterst moderne gebouw van Moderna Textielservice zijn naast een bedrijfs- en horecawasserij ook een wasserij voor particuliere reiniging, een distributiecentrum en kantoren ondergebracht. Otterman Techniek uit Hardenberg mocht de elektrotechnische installaties binnen het nieuwe pand verzorgen.

Directielid Dennis Hanstede daarover: “ Het is echt een heel duurzaam pand geworden, waarbij we vanaf het ontwerp rekening hebben gehouden met de strenge eisen van het duurzame keurmerk Breeam.” Overal in het pand wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting. Otterman Techniek zorgde ervoor dat deze werd geïntegreerd met de centrale noodverlichting. Verder werden er door het bedrijf intelligente schakelaars en aanwezigheidsmelders geplaatst. “En ook de terreinverlichting van Philips is LED”, legt Dennis Hanstede uit, “waarbij de masten de kleur van de huisstijl van Moderna hebben gekregen.” Een groot deel van de materialen werd bij dit project geleverd door groothandel Oosterberg.

Breeam-certificaat_sjo2748-tim-van-veldhuijzen

Moderna Textielservice streeft met haar nieuwe pand naar een 4 sterren Breeam-certificaat. De feestelijke opening is inmiddels achter de rug. Otterman Techniek is op dit moment nog bezig met het plaatsen van maar liefst 800 zonnepanelen. “Ook daarvan hebben we van tevoren een doorberekening gemaakt”, aldus Hanstede. “Het levert de klant jaarlijks een besparing van 200.000 kWh op.” Voor Otterman Techniek was het alles bij elkaar een prachtige -en duurzame- klus. “Erg mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Op het hoogtepunt waren we hier met 14 mensen tegelijk aan het werk.”

 

 

 

Terug naar Duurzaam
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl