De Boer Installaties blij met ondersteuning

“Ondersteuning is nodig, vooral in opstartfase domotica-project”

Met name in de opstartfase van een domotica-project kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Zo ondervond De Boer Installaties bij een project in Bakkeveen. “Hoe ga je een installatie opbouwen? Wat is er nodig?”, somt directeur Hedser de Boer op. “Vooral in de opstartfase heeft Oosterberg ons goed op weg geholpen!”

Als een eindklant bij een domotica-project rechtstreeks contact opneemt met Oosterberg, dan wordt voor de installatie daarvan altijd doorverwezen naar een geschikte installateur in de regio. Zoals bij het project van de familie Baarda in het Friese Bakkeveen. De Boer Installaties uit Wijnjewoude schoof daarbij aan voor het installatiegedeelte. Directeur Hedser de Boer legt uit: “De klant had daarvoor al met de Afdeling Gebouwintelligentie van Oosterberg om de tafel gezeten en er was ook al een demowoning bezocht. Toen wij in beeld kwamen, had de klant al een keuze gemaakt voor het merk Duotecno.”

Voor De Boer Installaties was het niet het eerste domotica-project. “Maar het was wel de eerste keer dat we met Duotecno werkten. Twee monteurs van ons zijn daarom ook voor een tweedaagse Duotecno-training bij Oosterberg geweest. Erg goed dat de groothandel nieuwe markten als domotica stimuleert. De opdrachtgever van het project in Bakkeveen heeft een technisch bedrijf. Eén van zijn medewerkers is ook mee op cursus geweest en heeft de complete programmering gedaan. Wij de installatie.”

Vraagbaak

Bij het project in Bakkeveen heeft Oosterberg het hele traject van A tot Z begeleid. “Vooral in de opstartfase hebben we veel aan ze gehad. Want hoe ga je een installatie opbouwen? Wat is er nodig? Door de vele domotica-toepassingen was het belangrijk dat er een kloppende tekening werd gemaakt, waarin alle componenten duidelijk terugkwamen. Ook dat gedeelte nam Oosterberg voor zijn rekening. Verder konden we – als we vragen hadden bij de installatie en programmering –altijd op ze terugvallen.”

De woning van de familie Baarda in Bakkeveen is voorzien van een aardwarmtepomp en pv-panelen. Via een touchscreen in de woonkamer, of via een app op de smartphone, kunnen verwarming, verlichting en beveiliging in verschillende ruimtes volgens diverse geprogrammeerde scenario’s worden bediend.

Hedser de Boer verwacht dat in de toekomst het huis van de klant steeds meer geautomatiseerd wordt. “Het gaat steeds meer richting Smart Grid en intelligente systemen”, zegt hij. “Als installateur moet je daar nu instappen. Anders mis je de boot. Als installatiebedrijf willen wij mee in die techniek!”

Terug naar Gebouwintelligentie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl