Van kerk naar gezondheidscentrum

Alle ingrediënten voor een vitale installatie

Een kerk ombouwen tot gezondheidscentrum; een enorme klus waar veel bij komt kijken. Zeker op elektrotechnisch gebied! Medewerkers van Installatiebedrijf Vehof B.V. – totaalinstallateur in Delden – zijn dan ook een paar maanden druk bezig geweest met het ontwerpen en aanbrengen van onder meer data, brandmelders, alarm, domotica, verlichting en schakelmateriaal. Oosterberg zorgde voor de – veelal innovatieve – producten.

Aan het uiterlijk van de voormalige Theresiakerk in Borne is niet veel veranderd. Zo zijn de glas-in-loodramen bewaard gebleven. Ook de gewelven zijn nog prachtig zichtbaar doordat de luchtbehandeling hier overheen is gemonteerd. “Je blijft zien dat het een kerk is geweest, maar van binnen heeft het gebouw nu twee verdiepingen”, vertelt Perry Faulhaber, eigenaar van Installatiebedrijf Vehof. “Met plaats voor een apotheek, huisartsen met operatiekamers, een fysiotherapeut, podoloog en diverse andere zorggerelateerde organisaties. Een verrijking voor Borne!”

Afspraken nakomen

Eind 2016 werd gestart met de calculatie en engineering voor de installatietechniek, in juni 2017 is begonnen met de werkzaamheden op locatie en eind november heeft Vehof zijn deel van het project opgeleverd. “Dat ging inderdaad snel”, lacht Perry Faulhaber. “Dit is mede te danken aan de plezierige samenwerking met Oosterberg. Zij denken mee, geven goed advies, leveren snel en komen hun afspraken na – zodat ook wij dit kunnen doen voor onze opdrachtgever. Er is onderling vertrouwen en dat werkt erg prettig, al jarenlang. Met ons team van 30 medewerkers staan wij voor kwaliteit en Oosterberg levert die.”

Nieuwe snufjes

Oosterberg leverde een groot deel van de producten die Vehof heeft toegepast.
Gerard Baake, vertegenwoordiger van de Oosterberg-vestiging in Almelo, somt er een aantal op: “De Niedax kabelgoot, TKF kabel en brandmelders, noodverlichting plus het draadloze domoticasysteem X-comfort van Eaton. Ook het deurvideosysteem van BTicino en antibacterieel schakelmateriaal van Schneider Electric stond op de orderlijst. Mooie, vaak vrij nieuwe producten van grotendeels regionale leveranciers die Vehof graag uitprobeert. Het is een bedrijf dat graag vernieuwend bezig is, net als wij. Ik breng Perry dan ook regelmatig met plezier op de hoogte van nieuwe snufjes op de markt. Zo helpen we elkaar verder.”

Goed advies

Een mooi voorbeeld van een vrij nieuw product dat in de voormalige kerk is toegepast, zijn de inbouwdozen met rubberen inserts van ABB HAF (HW52F-IGD). Perry Faulhaber: “We moesten voldoen aan strenge eisen op het gebied van geluid, maar hadden ook te maken met holle wanden. De rubberen inserts maken het geheel geluid- en luchtdicht, een goed advies van Oosterberg. Maar hun kracht zit ‘m vooral in de manier van zakendoen; een man een man, een woord een woord. Hebben we met spoed materiaal of eventueel advies nodig, dan staat Oosterberg binnen de kortste keren paraat. Ook de levering op locatie is een groot pluspunt. Oosterberg is een grote organisatie, maar nog steeds een familiebedrijf. Als klant word je als het ware opgenomen in de familie. Je hebt contact met de directeur en komt regelmatig bij elkaar langs. Zo leer je elkaar steeds beter kennen en dat komt de samenwerking alleen maar ten goede.”

Copyright: Reitsema & partners architects

Terug naar Elektrotechniek
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl