De slimste school van Nederland

Het Zone.college in Doetinchem wilde de slimste school in Nederland worden. Men was zoek naar een licht controle systeem dat kon functioneren als ruggengraat van hun slimme gebouw. Begin dit jaar is het project opgeleverd. Dit project toont de schaalbaarheid van ons netwerk: 1.300 armaturen vormen een volledig draadloos netwerk!

De school was op zoek naar verlichting én een dekkend netwerk.De oplossing werd gevonden in Thinq, waarin deze gecombineerd worden. In de algemene ruimtes zijn losse sensoren gecombineerd met downlights, een koste efficiënte keuze. In de lokalen is gekozen voor armaturen met een geïntegreerde sensor, voor een hoge dekkingsgraad en maximale energiebesparing.

De ingebruikname van Thinq is super eenvoudig. Met behulp van de app worden de armaturen binnen 5 seconden per armatuur gegroepeerd en ingesteld. De ingebouwde daglichtsensoren optimaliseren het licht door de lichtoutput te verminderen wanneer voldoende daglicht aanwezig is. er zijn draad- en batterijloze wandschakelaars in elk lokaal geplaatst zodat de aanwezigen scènes kunnen selecteren en het lichtniveau handmatig kunnen aanpassen.

De zogenaamde ‘corridor functie’ maakt het mogeijk om groepen aan de gang te koppelen. Dit zorgt ervoor dat het licht op de gang aanblijft zolang er mensen in de aangrenzende lokalen aanwezig zijn.
Het systeem fungeert als ruggengraat voor een scala aan smart lighting oplossingen die de processen in de school nog efficiënter maken, zoals bezettingsgraadanalyse, het schakelen van de airconditioning, indoor navigatie en het traceren van waardevol materiaal.

Installateur: BINX Smartility
Het project werd geleverd door Koninklijke Oosterberg Zutphen.

Terug naar Verlichting
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl