Van kantoorpand naar 200 appartementen

geen probleem voor STM Elektro BV

Ze begonnen met z’n drieën. Stefan Blokzijl, Twan Mutsaars en Marcel van Heeswijk startten in 2007 STM Elektro. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een full-service en allround elektrotechnisch installatiebedrijf. Met 20 vaste medewerkers plus een flink aantal ­­– vaste – invalkrachten. Oosterberg is vanaf het begin hun groothandel.

In opdracht van Magis Vastgoed wordt het voormalige kantoorpand van T-Mobile in Arnhem verbouwd tot 200 studio’s en appartementen. STM Elektro is gevraagd voor de techniek. “De afgelopen jaren zijn de opdrachten steeds groter geworden”, vertelt Twan. “Vlak na de start van ons bedrijf waren het vooral kleine klussen, vaak in opdracht van andere installateurs. Inmiddels hebben we laten zien wat we kunnen: we draaien onze hand niet om voor grotere opdrachten, rechtstreeks voor aannemers. Van seriematige woningbouw tot de verbouwing van een hotel.”

Op afroep geleverd

De taken binnen STM Elektro zijn goed verdeeld. Stefan richt zich voornamelijk op domotica, tekenwerk, calculatie en werkvoorbereiding, Marcel verzorgt de regie-werken, calculatie en werkvoorbereiding en Twan stuurt de medewerkers op de bouwlocatie aan. De benodigde materialen komen van Oosterberg. “Je bestelt eenvoudig ’s avonds en de materialen worden de volgende ochtend vroeg hier op de bouw geleverd: ideaal”, geeft Stefan aan. “Voor deze opdracht gebruiken we vooral producten van ABB, Pipelife en Donné Draad. Het is ontzettend praktisch dat we ruim van tevoren 200 meterkasten konden bestellen die voor ons klaarstaan in het magazijn van Oosterberg: ze worden op afroep geleverd. We weten dus zeker dat we geen leverproblemen krijgen, iets wat in deze coronatijd wat vaker voorkomt. Gelukkig denken ze bij Oosterberg altijd graag mee over goede alternatieven. Zo staan we nooit met lege handen.”

Samen gegroeid

“Voor ons was het in het begin, als klein bedrijf, vrij lastig om voet aan de grond te krijgen bij groothandels”, herinnert Marcel zich. “We waren in hun ogen niet interessant genoeg. Bij Oosterberg waren we wel direct welkom, zij geven ook de kleinere installateurs een kans. De samenwerking verliep meteen goed en we zijn samen doorgegroeid. Nu zien andere groothandels ons wél staan, maar we hebben onze partner al gevonden. We werken prima samen, met korte lijnen. Er is over en weer vertrouwen en we zijn altijd eerlijk tegen elkaar. Ons kent ons en afspraak is afspraak. Dit gaat al jaren goed. Ze zeggen niet voor niets: never change a winning team.”

Gunfactor

Ook Dennis Plaschek ­– vestigingsleider van Oosterberg in Den Bosch – is blij met de samenwerking: “We weten elkaar te vinden, ook als er soms iets fout gaat. Ik vind het heel prettig dat ik daar met Marcel, Stefan en Twan open en eerlijk over kan praten. Bovendien hebben we plezier met elkaar, ook niet onbelangrijk. En ze denken graag met ons mee: ze zien het grotere plaatje, zijn bereid nieuwe dingen uit te proberen en komen met ideeën voor verbetering. Dat is voor ons heel waardevol en zorgt voor een grote gunfactor.”

 

Terug naar Elektrotechniek
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl