Historie

Sinds 1893

Van piano en orgel
In 1893 startte de eerste generatie Oosterberg een piano- en orgelhandel in Zutphen. In de jaren ’20 werd  Oosterberg distributeur van Philips en breidde de handel zich uit naar radio’s, televisies en huishoudelijke apparatuur.

Naar installatiemateriaal
Het specialisme elektrotechniek ontstond in de jaren ‘70, toen installatiematerialen aan het assortiment werden toegevoegd. Halverwege de jaren ‘80 veranderde de strategie van Oosterberg, waarin zij zich exclusief bezig ging houden met elektrotechniek en de opmars voor het huidige succes begon.

Koninklijke Oosterberg
Vanaf het jaar 2000 kwam de vierde generatie, directeur Flip Oosterberg, aan het roer. Anno 2019 biedt Oosterberg met 20 vestigingen landelijke dekking en is als elektrotechnische groothandel uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt. Als kroon op het werk ontving Oosterberg tijdens haar 125-jarig jubileum in 2018 het predicaat Koninklijk. Met een nieuw distributiecentrum in Apeldoorn en ambitieuze plannen voor de toekomst is Koninklijke Oosterberg klaar voor het volgende succesvolle hoofdstuk in haar geschiedenis.

©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl