Duurzaam

Alle referentieprojecten op een rij ...

Referentieproject: Omdenken en groot dromen: de indrukwekkende missie van Unbrick

Omdenken en groot dromen: de indrukwekkende missie van Unbrick

Bij Unbrick draait alles om dat ene grote doel: de meest innovatieve ontwikkelaar van duurzame woningen worden. Krijn Smits, Director Brand & CX bij Unbrick: “Stiekem vinden we het ook heel leuk om de bouw een beetje op z’n kop te zetten. Dat doen we door eigenwijs te zijn, tradities te bevragen en voortdurend om te denken.”

Lees meer »
Referentieproject: Zuiniger omgaan met energie in Villa ArenA, Amsterdam

Zuiniger omgaan met energie in Villa ArenA, Amsterdam

Woonmall Villa ArenA is het grootste overdekte woonwinkelcentrum van Nederland. Met maar liefst 50 winkels is het energieverbruik natuurlijk enorm, maar ook vaak relatief eenvoudig terug te dringen. Met behulp van een slim systeem bijvoorbeeld, dat per winkel detecteert wat het verbruik is, 24 uur per dag. Dankzij deze duurzame oplossing wordt energie besparen een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
Referentieproject: Project Nieuwe Hoeven in Schaijk

Project Nieuwe Hoeven in Schaijk

Middenin de natuur bij het Brabantse Schaijk wordt een geheel vernieuwde woonzorglocatie ontwikkeld voor mensen met dementie. Project Nieuwe Hoeven krijgt het karakter van een buurtschap, met meerdere kleine gebouwen, een buurthuis en een activiteitenschuur. Megens Installaties, verantwoordelijk voor alle E&W installaties binnen het project, betrok Oosterberg bij de diverse uitdagingen die het project kent.

Lees meer »
Referentieproject: Slimme bouwlogistiek dankzij driehoeksamenwerking

Slimme bouwlogistiek dankzij driehoeksamenwerking

In woonwijk ‘De Donken’ in Apeldoorn worden 333 woningen gerenoveerd. Een flink project dat vraagt om een strakke planning en slimme bouwlogistiek. Onderaannemer Klein Poelhuis Installatietechniek zocht al in een vroeg stadium ondersteuningspartners in logistiek en efficiëntie. De keuze viel op groothandels Wasco en Koninklijke Oosterberg. Een goede match, met een fijne samenwerking als gevolg.

Lees meer »
Referentieproject: Duurzame energie vanaf het water

Duurzame energie vanaf het water

De populariteit van zonnepanelen is ongekend. Op daken en landbouwgrond, maar ook op water. Zo realiseert GroenLeven drijvende zonneparken op het water van voormalige zandwinputten. Ideaal, want deze plassen zijn vanwege de diepte niet geschikt voor recreatie. Sam de Haas, projectleider bij GroenLeven, en Klaas Potstra, buitendienst vestiging Leeuwarden, vertellen er meer over.

Lees meer »
Referentieproject: Compleet zonnepark op dak Gronings wooncomplex

Compleet zonnepark op dak Gronings wooncomplex

Een voormalig schoolgebouw in Groningen is omgebouwd tot studio’s en appartementen. Om de bewoners van voldoende stroom te voorzien, is vrijwel het volledige dak bedekt met 766 zonnepanelen. Een mooie samenwerking tussen zzp’er Bart Drenckhahn van BD Energie, Oosterberg en HADEC Duurzame Energie, onze duurzame dochter.

Lees meer »
Referentieproject: Modern en duurzaam installatieconcept voor universiteitsgebouw

Modern en duurzaam installatieconcept voor universiteitsgebouw

Een gebouw van twaalf verdiepingen – met een totale oppervlakte van 19.000 m2 – in een jaar tijd volledig renoveren, ga er maar aan staan. Bij BINX Smartility draaien ze er hun hand niet voor om: door de bouw- en installatiewerkzaamheden slim te combineren, hebben ze alles onder controle.

Lees meer »
Referentieproject: SchoolSparen: slim samenwerkingsproject  gericht op duurzaam besparen

SchoolSparen: slim samenwerkingsproject gericht op duurzaam besparen

Veel kinderen maken zich zorgen om het milieu. Sommigen gaan de straat op, om te demonstreren voor een duurzamere wereld. Een goed initiatief, maar het kan ook anders. Zo hielpen basisschoolleerlingen van Educatief Centrum Theo Thijssen in Zutphen actief mee met het vervangen van tl-buizen door duurzame led verlichting en het plaatsen van radiatorfolie. En ze mogen vervolgens meebepalen waar het geld dat de school hiermee bespaart, aan wordt uitgegeven.

Lees meer »
Referentieproject: Dankzij ledverlichting en aanwezigheidsdetectie realiseren we een besparing van bijna 50%

Dankzij ledverlichting en aanwezigheidsdetectie realiseren we een besparing van bijna 50%

Duurzaam werken. Voor Erik de Graaf, bedrijfsleider van De Graaf Elektrotechniek in Castricum, is het dagelijkse kost. Een mooi voorbeeld is het verduurzamen van het Montessori Lyceum Amsterdam. Een klus die twee jaar geleden van start ging en een strakke planning vraagt, want er kan alleen tijdens de schoolvakanties worden gewerkt.

 

Lees meer »
Referentieproject: Volledig duurzame installatie met lichtadvies en producten van Oosterberg

Volledig duurzame installatie met lichtadvies en producten van Oosterberg

De elektrotechnische installatie verzorgen van een gloednieuw pand, volledig los van gas en CO2-neutraal

Lees meer »
Referentieproject: 100 zonnepanelen voor Hospice Zutphen

100 zonnepanelen voor Hospice Zutphen

Oosterberg en installatiebedrijf J. Coenders uit Zutphen werden door de plaatselijke hospice gevraagd mee te denken om het energieverbruik van haar gebouw te verlagen. Met succes! Afgelopen maand werden er 100 zonnepanelen geïnstalleerd, waarbij werd gekozen voor een slimme oplossing!

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg adviseert IBB Installatietechniek bij keuze zonnepanelen

Oosterberg adviseert IBB Installatietechniek bij keuze zonnepanelen

Als je zonnepanelen installeert, moet je ze ook zelf op je bedrijfspand hebben. Zo dachten ze bij IBB Installatietechniek uit Doetinchem. Op advies van Oosterberg en haar kenniscentrum Hadec werd gekozen voor zonnepanelen die je individueel kunt monitoren.

Lees meer »
Referentieproject: BREEAM-NL Outstanding voor GKB

BREEAM-NL Outstanding voor GKB

Het nieuwe pand van GKB Machines en GKB Staalwerk in Barendrecht heeft het hoogste duurzaamheidslabel gekregen: BREEAM-NL klasse Outstanding.

Lees meer »
Referentieproject: Project 100 Hoog zet in op duurzaamheid

Project 100 Hoog zet in op duurzaamheid

Ongeveer de helft van de bewoners van het project 100 Hoog in Rotterdam kan straks een eigen oplaadpaal krijgen voor zijn elektrische auto of scooter.

Lees meer »
Referentieproject: Duurzaam woonzorgproject SassemBourg

Duurzaam woonzorgproject SassemBourg

Gewone huur- en koopwoningen gecombineerd met woonzorgappartementen en groepswoningen voor mensen met dementie. Dat is het nieuwe woonproject SassemBourg in Sassenheim.

Lees meer »
Referentieproject: Nieuwe bestemming voor oude melkfabriek

Nieuwe bestemming voor oude melkfabriek

Bakker Technisch Installatie Buro uit Meppel plaatste bij de verbouwing van een oude melkfabriek in het centrum van Hilversum maar liefst tien laadstations voor elektrische auto’s.

Lees meer »
Referentieproject: Opple led-halstralers voor Tankbouw De Blesse

Opple led-halstralers voor Tankbouw De Blesse

Bij Tank- en Apparatenbouw De Blesse zijn alle oude gaslampen vervangen door moderne led-halstralers van het merk Opple. In drie hallen zijn ruim 100 nieuwe lampen opgehangen.

Lees meer »
Referentieproject: 387 DMEGC-zonnepanelen voor Hesselink

387 DMEGC-zonnepanelen voor Hesselink

Dat Koffiebranderij Hesselink uit Winterwijk koos voor zonnepanelen is een logische stap. Ook in de koffiewereld speelt duurzaamheid een belangrijk rol.

Lees meer »
Referentieproject: Nieuwe verlichting voor parkeergarages IKEA

Nieuwe verlichting voor parkeergarages IKEA

In samenspraak met Oosterberg en fabrikant Philips Lighting is ervoor gekozen om alle tl-buizen te vervangen door LED-tubes.

Lees meer »
Referentieproject: Textielbedrijf gaat voor Breeam-certificaat****

Textielbedrijf gaat voor Breeam-certificaat****

Precies een jaar nadat hun bedrijfspand door brand werd verwoest, opende Moderna Textielservice in het Twentse Hardenberg een compleet nieuw gebouw.

 

Lees meer »
Referentieproject: Vele kilometers kabeldraagsystemen

Vele kilometers kabeldraagsystemen

We zoomen in op drie nieuwe projecten van het bedrijf: CineMec Nijmegen, Van der Valk in Lent en het CSMART Hotel in Almere. Oftewel: vele kilometers kabeldraagsystemen.

Lees meer »
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl