Goed doordachte verlichting in hoofdkantoor dealerholding Broekhuis

Snel schakelen, letterlijk én figuurlijk

Verlichting: een belangrijk onderdeel van een fijne werkplek. Je merkt het pas als het niet goed is – en dan is het vaak te laat. Een doordacht, goed uitgewerkt lichtplan is dan ook belangrijk als je een bedrijfspand gaat (ver)bouwen. De lichtspecialisten van Oosterberg denken graag mee. Ook bij de renovatie van het hoofdkantoor van Broekhuis in Putten.

Broekhuis is al sinds 1932 actief als partner in mobiliteit. Deze dealerholding vertegenwoordigt 13 automerken en werkt vanuit 50 vestigingen in Midden-, Oost- en Noord-Nederland. Een deel van het bestaande kantoorpand in Putten – dat dienst gaat doen als het nieuwe hoofdkantoor van Broekhuis – is gerenoveerd. Leertouwer ­–­ systeemintegrator in elektrotechniek, klimaatinstallaties en ICT – verzorgde in opdracht van Broekhuis de elektrotechniek. Voor het lichtplan schakelde Leertouwer de hulp in van Oosterberg. Een klus die onze verlichtingsspecialist Wouter Pluimers graag aannam.

Goede klik

Guido Tuinhout is manager bouw en vastgoed bij Broekhuis. Hij werkte samen met Jan Schreuder, manager projectverwerking bij Leertouwer, die op zijn beurt Wouter Pluimers van Oosterberg inschakelde. “We kennen de expertise van Oosterberg op dit gebied al langer”, vertelt Jan Schreuder. “Wouter heeft al eerder een dergelijk project gedaan, samen met mijn collega’s. Hij heeft kennis en ervaring en het klikte meteen. We begrijpen elkaar en kunnen snel schakelen. Dat moest ook wel, want er stond redelijk wat druk op deze opdracht. Wouter heeft het snel en geweldig gedaan.”

Sfeer

De belangrijkste eisen die de opdrachtgever aan het lichtplan stelde, waren een goede functionaliteit, dat de lampen zouden helpen om de sfeer in het pand te bepalen en dat het geheel eenheid zou uitstralen. Wouter Pluimers maakte de lichtberekeningen en een 3D-visualisatie van de uitgezochte armaturen. Alles werd  afgestemd op de inrichting die de architect had ontworpen en uiteraard werd rekening gehouden met het budget. Er is gekozen voor verlichting van Opple, Interlight, Performance IN Lighting, Bega, Norton en Philips. Guido Tuinhout: “Het gemaakte lichtplan was perfect, op slechts drie armaturen na: die wilde de architect graag vervangen door andere. De rest van het plan is 1-op-1 uitgevoerd. Heel fijn, want zo konden we snel doorpakken.”

Mooi totaalplaatje

Tijdens de installatie bleek dat sommige armaturen vanuit de fabriek niet voorzien waren van de juiste aansluitsnoeren. Normaal gesproken moeten dan alle armaturen weer terug en worden er nieuwe armaturen geleverd, maar de deadline voor de opening stond voor de deur. Wouter bedacht zich geen moment en is met een collega in de auto gestapt om de snoeren zelf op locatie te vervangen. “Dit paste niet helemaal in mijn planning”, zegt Wouter Pluimers lachend, “maar het hoort er gewoon bij: een probleem moet je snel oplossen en we helpen opdrachtgevers graag uit de brand.” Guido Tuinhout is zeer tevreden met het eindresultaat: “Het is een mooi totaalplaatje geworden. Ik ben er blij mee en ook de medewerkers zijn erg tevreden. De verbouwing van een ander deel van dit gebouw staat komend jaar op de planning, ik werk dan graag weer samen met deze partijen!”

Terug naar Verlichting
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl