Project 100 Hoog zet in op duurzaamheid

Helft bewoners kan elektrisch rijden

bam140-lsi-bam-100-hoog-wijnhaven-rotterdam_fr03-2010-10-04

Ongeveer de helft van de bewoners van het project 100 Hoog in Rotterdam kan straks een eigen oplaadpaal krijgen voor zijn elektrische auto of scooter. De voorbereidingen daarvoor zijn getroffen door Beers Elektrotechniek in samenspraak met groothandel Oosterberg. Op voorhand is er al een grotere verdeelkast geplaatst en ook het eventuele extra energieverbruik is al afgestemd met het energiebedrijf.

100 Hoog is een voorbeeld op het gebied van comfort en duurzaamheid. Het gebouw – 100 meter hoog – bestaat uit 152 appartementen en een aantal penthouses en staat in het centrum van Rotterdam. De appartementen worden in het najaar van 2013 opgeleverd. Voor de energievoorziening wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp in combinatie met warmte en koude opslag. Ook is er sprake van slimme verlichting. Bijna alles is LED en in de parkeergarage gaan de lampen vanzelf aan en uit op basis van bewegingssensoren. Zowel bij de toepassing van de duurzame verlichting als het plaatsen van de oplaadpalen voor de elektrische auto’s heeft Oosterberg meegedacht in de voorbereidingsfase.

Logistiek huzarenstukje

Logistiek gezien levert het project 100 Hoog een mooi verhaal op. Want de complete bevoorrading van alle bouw- en installatiematerialen gebeurt via één toegangsweg waar vrachtwagens elkaar niet kunnen passeren. Er wordt dan ook gewerkt met een vast schema wie wanneer – op welke dag en hoe laat – mag lossen. Dat geldt dus ook voor de materialen die Beers Elektrotechniek inkoopt bij groothandel Oosterberg.

rogier-thoral1“Bij Oosterberg zijn ze erg flexibel en denken ze altijd in oplossingen”, zegt Peter van Stenis van Beers Elektrotechniek. “Bij dit project boden ze zelfs aan om de bevoorrading eventueel ’s nachts te doen. Maar uiteindelijk hebben we voor een tijdslot gekozen op de dinsdagochtend.” Van Oosterberg heeft Beers voor op de bouwplaats een iPad gekregen. Zo kan er door middel van de Oosterberg Project Module tot 12 uur van tevoren nog de laatste wijzigingen worden doorgegeven als het gaat om de bestellingen.

Terug naar Duurzaam
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl