Nieuwe 10-kops afvulmachine Gronfa Procestechniek

Oosterberg ook thuis in de chemie

De elektrotechnische materialen van Oosterberg worden – ook in de industrie – gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Bijvoorbeeld voor de nieuwe afvulinstallatie van Gronfa Procestechniek, bedoeld voor een klant in de chemische industrie. “Grote tankwagens met chemische stoffen komen daar aan en worden via onze afvulinstallatie omgepakt naar klantverpakkingen van 1.000 en 200 liter.”

Directeur Gerben te Velthuis en hoofd technische dienst Maikel Drost van Gronfa Procestechniek uit Zutphen zijn maar wat trots op de 10-kops afvulmachine die zij bouwden in opdracht van een grote chemieklant. Een banner met daarop de machine kreeg zelfs een prominente plek op hun stand, tijdens de beurs Industrial Processing.

Te Velthuis: “Wij zijn gespecialiseerd in installaties voor mengen, roeren, doseren en afvullen. Deze nieuwe 10-kops afvulmachine is bedoeld om de inhoud van tankwagens met chemische stoffen om te pakken naar klantverpakkingen van 1.000 en 200 liter. Gezien de inhoud is het belangrijk dat dit veilig, maar ook snel gebeurt. Want het kost veel geld als zo’n wagen te lang stilstaat.”

Vanuit de tankwagen worden de chemische stoffen via dedicated slangen en vullanzen direct afgevuld in IBC’s en drums (industriële containers en vaten). “De vullansbeweging is volledig automatisch”, aldus Maikel Drost.

Het rollenbaansysteem is half-automatisch. Verder is de installatie voorzien van de benodigde beveiligingen en een besturingskast met plc. De elektrotechnische materialen die voor de 10-kops afvulmachine gebruikt zijn, werden geleverd door Oosterberg. De machine werd in het najaar van 2016 opgeleverd.

Op de foto boven: Directeur Gerben te Velthuis (links) en hoofd technische dienst Maikel Drost van Gronfa Procestechniek.

 

 

 

 

Terug naar Industrie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl