Eerste stekerbare woningen in Nootdorp

Snel en simpel installeren

De eerste stekerbare woningen in Nederland zijn een feit. Het concept 100% winstalleren is voor het eerst toegepast bij 24 appartementen in Nootdorp. Voor installateur John Oudshoorn was dat even wennen, want er hoeft geen VD draad en PVC pijp meer te worden aangelegd. Wat ondermeer een hoop tijdwinst opleverde.

Toen de installatie van de 24 appartementen in Nootdorp niet binnen het budget paste, gooide eigenaar John Oudshoorn van Oudshoorn Elektrotechniek het over een andere boeg. “Wij staan altijd open voor nieuwe technieken. Zodoende kwamen we uit op 100% winstalleren van Attema en WAGO. Als concept al bekend in de utiliteit, maar ook erg geschikt voor seriematige woningbouw met metal stud wanden.”

Bij 100% winstalleren hoeft er geen VD draad meer getrokken te worden. Het installatiemateriaal wordt volledig op maat samengesteld. De installateur hoeft op de locatie bij wijze van spreken alleen nog maar de stekkers erin te doen. “Hier komt bijvoorbeeld nog een stoppenkast”, legt John Oudshoorn uit, tijdens een rondleiding door ‘Het Oude Gemeentehuis’ waar de 24 appartementen komen. “De stekkers hangen er al. Het is straks een kwestie van inpluggen. Zo’n stoppenkast is in mum van tijd geplaatst.”

3 x snellerp1010405

De materiaalkosten vallen bij 100% winstalleren iets hoger uit, maar er kan volgens Attema en WAGO wel minstens drie keer zo snel worden gewerkt. En het levert 90% minder faalkosten op, doordat alles van tevoren zorgvuldig is besteld. John Oudshoorn: “Uitrekenen welke materialen je precies nodig hebt, kost alleen wel wat meer tijd dan normaal. Daarbij zijn we uitgebreid ondersteund door Oosterberg.”

Roberto Orlando van de vestiging in Den Haag vult aan: “Daarbij hebben we ook gekeken naar hoe we de materialen zo efficiënt mogelijk konden aanleveren. Per woning hebben we in kaart gebracht wat er aan materialen inzit. Zo kon Oudshoorn de materialen, die wij in ‘kit-vorm’ hebben afgeleverd, per woning afroepen.”

Dat er met 100% winstalleren veel voordeel valt te halen, is eveneens gunstig voor de klant, aldus installateur John Oudshoorn. “Ook de klant plukt daar de vruchten van. We hebben nu een offerte lopen voor 84 studentenwoningen. Ook dat project is uitermate geschikt om 100% winstalleren toe te passen!”

100% winstalleren
Een 100% winstalleren concept bestaat uit vier componenten:

  • Attema Click-mate XL Groepenkast
  • Attema CHS Centraaldozen die volledig zijn voorbedraad
  • WAGO WINSTA-RD koppelkabels
  • Schakelmateriaal van Jung of PEHA (met Attema hollewanddozen)
Terug naar Elektrotechniek
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl