Elektrotechnische materialen voor 655 woningen van tevoren gereserveerd

Megaproject met ondersteuning van projectmodule

Wanneer een project op de agenda staat, wil je zeker weten dat de benodigde materialen voorradig zijn. Dankzij de projectmodule van Koninklijke Oosterberg heb je dit zelf in de hand. Dit ervaart ook Cees Spierenburg van Rijndorp Installaties: “We weten zeker dat we volgens planning kunnen werken.”

In Den Haag verrijzen twee woontorens met 655 woningen, kantoren, winkels en horeca. Rijndorp Installaties verzorgt de elektrotechniek. “Een fantastisch project”, vertelt leidinggevend monteur Cees Spierenburg. “Vooral op de hogere verdiepingen kun je in alle windrichtingen heel ver kijken. Je ziet de duinen, de zee, de schepen: echt uniek.”

Handig systeem

Bij de uitvoering maakt Cees gebruik van de projectmodule. “Een handig systeem”, vindt hij. “Hierin kun je per verdieping materialen reserveren en bestellen. Zo heb je de zekerheid dat ze er op tijd zijn. We werken in dit project met zulke grote aantallen dat je zeker moet weten dat je er volgens planning mee aan de slag kunt. En het mooie is: je kunt de artikelen op afroep laten afleveren, bijvoorbeeld een keer per week. Dit werkt heel goed: tot nu toe zijn al onze bestellingen voor de volle 100% volgens afspraak geleverd.”

Zo werkt het

Mario Hartogs, vestigingsleider van Oosterberg in Wateringen: “Materiaalschaarste ondervangen door van tevoren aan te geven wat je wanneer nodig hebt, dat kan met onze projectmodule. Doe je dit acht tot uiterlijk zes weken voor levering, dan kunnen wij hier rekening mee houden. We reserveren dan de artikelen voor je én vullen onze voorraad weer aan. Zo kunnen we met vrij grote zekerheid zeggen dat jouw bestelling op tijd binnen is en sta je op de bouw niet met lege handen.”

Voordelen

“Het is praktisch dat je in het voortraject de projectmodule al kunt gebruiken om schattingen van aantallen te maken”, geeft Cees aan. “Die kun je later wijzigen, reserveren en bestellen. Ook kun je bestellingen een referentie meegeven. Bijvoorbeeld per verdieping en per stroom: ruwbouw, afbouw en afmontage. Zo kun je zaken later makkelijk terugvinden. De leveringen zijn altijd netjes op tijd. In principe plannen we een week vooruit. Lopen we voor of achter op schema? Dan kunnen we de leverdatum in het systeem zó aanpassen. We gaan de projectmodule zeker vaker toepassen!”

Meer weten?

Ook onze projectmodule gebruiken? Neem contact op met jouw Oosterberg vestiging. We vertellen je graag meer.

“De Grotius torens zijn een ontwikkeling van Provast en worden gebouwd door J.P. van Eesteren en BESIX. Foto’s: Steven Scholten in opdracht van Provast.”

 

Terug naar Elektrotechniek
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl