MINI-showroom wordt belevingswereld

Metamorfose bij Breeman Automotive in Rotterdam

arjanAVB Elektra uit Nieuwerkerk a/d IJssel leverde de complete technische blauwdruk voor Breeman MINI Playground in Rotterdam, de grootste MINI-showroom van de wereld. “We wilden geen ouderwetse showroom, maar een belevingswereld”, zegt Carlo Barten van Breeman Automotive.

Het pand is twintig jaar oud en heeft een ware metamorfose ondergaan. Het merk BMW is verhuisd naar een andere locatie, het is alleen nog maar het merk MINI dat de klok slaat. In een omgeving die één en al beleving uitstraalt. Overal hangen beeldschermen, er zijn ledwanden geplaatst die regelmatig van kleur veranderen en er is een speciale videowall met daaronder dj-apparatuur. Met als absolute eyecatcher diverse MINI’s die als meubelstuk op de kop aan het plafond hangen, met daarin led-lampen die mede zorgen voor de verlichting in het pand.

Sfeerlichtimagehandler

AVB Elektra uit Nieuwerkerk a/d IJssel mocht de complete technische installatie uitbreiden, aanpassen en aanleggen en maakte daarbij gebruik van de producten van Oosterberg. Op basis van het lichtontwerp installeerde het bedrijf ook alle ledlampen.

Directeur Arjan van Blitterswijk:
“Dat was een hele klus. Want in een autoshowroom gaat het er wel om dat de auto’s goed belicht worden. Dus je moet een combinatie zien te krijgen tussen functioneel en sfeerlicht.”

Naast de verlichting legde AVB Elektra ook een nieuw datanetwerk aan en implementeerde het installatiebedrijf een nieuw NIKO besturingssysteem. “In dit pand was jarenlang gewerkt met een verouderd KNX-systeem. Wij hebben het compleet vernieuwd. Het is nu via touchscreens simpel te bedienen”, aldus Arjan van Blitterswijk. Breeman Automotive klopte voor de totale klus bij AVB Elektra uit Nieuwerkerk a/d IJssel aan, omdat het installatiebedrijf met drie medewerkers relatief klein is, daardoor snel kan schakelen en dat in de praktijk ook laat zien.

 

Terug naar Gebouwintelligentie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl