Nieuwe bestemming voor oude melkfabriek

Tien laadstations voor elektrische auto’s

Bakker Technisch Installatie Buro uit Meppel plaatste bij de verbouwing van een oude melkfabriek in het centrum van Hilversum maar liefst tien laadstations voor elektrische auto’s. “Er is een bussysteem aan toegevoegd”, vertelt bedrijfsleider Wim de Pruis. “Zo kunnen de laadstations via een touchscreen ook bediend worden vanuit de receptie.” De laadstations zijn van het merk Mennekes en werden allemaal geleverd via Oosterberg.

Bij de verbouwing van de oude melkfabriek uit de jaren vijftig is alleen de buitenste schil blijven staan. Binnen het gebouw is alles veranderd. Inmiddels zijn binnen het gebouw diverse kantoren, woningen, een school en een kinderdagverblijf ondergebracht. In totaal duurde de verbouwing 2,5 jaar en in die tijd zijn er vele kilometers kabel gelegd. Bakker Technisch Installatie Buro was daarbij verantwoordelijk voor de complete technische installatie.

Lichtplan

Het lichtplan werd tijdens de bouw een paar keer bijgesteld, om het aantal lux hier en daar wat op te schroeven. Wim de Pruis: “De oude lichtstraten zorgen voor veel daglicht, maar het atrium had op verschillende plekken extra licht nodig.” Verder werden de kantoren alsmede de basisschool en kinderopvang voorzien van een gloednieuwe en moderne Cad 7 data-installatie. “Alle installaties voldoen aan het KNX-protocol. Hier is het nieuwste van het nieuwste geïnstalleerd.” atrium
Nog een andere noviteit is het parkeerliftsysteem, waar Bakker tekende voor de elektrotechnische installatie. “Je vindt hier drie lagen boven elkaar. Je rijdt de auto naar binnen waarna de lift de auto rouleert en plaatst op een plek op een van de verdiepingen die nog vrij is. Zo kun je meer auto’s kwijt en leid je geen ruimteverlies omdat je niet met de auto’s naar boven en beneden hoeft te rijden.”

Terug naar Gebouwintelligentie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl