Oosterberg koppelt installateur aan system integrator

Meerwaarde dat Oosterberg ook de tekeningen doet

fftm4862Bij de aanleg van domotica in de woning van de familie Bolder in Enschede, legde de afdeling Gebouwintelligentie van Oosterberg het contact tussen de installateur en de system integrator. “Verder dacht Oosterberg goed mee over de materiaalkeuzes en zorgden ze voor de tekeningen van het ontwerp.”

Toen Vima Installaties uit Haaksbergen de opdracht kreeg om een KNX-installatie aan te leggen bij de familie Bolder, klopte directeur Vincent van het Reve aan bij de afdeling Gebouwintelligentie van Oosterberg. “Wij zijn gespecialiseerd in het installeren. Maar programmeren is toch een aparte tak van sport”, zegt Van het Reve. Marco Weg van Oosterberg bracht hem daarom in contact met system integrator Denko-Domotica uit Oldenzaal. “Verder hielp Marco ons bij de selectie van de materialen, de prijsstellingen en de tekeningen van het ontwerp. Een absolute meerwaarde als je zo ontzorgd wordt!”

fftm4925Bij het domoticaproject van de familie Bolder in Enschede is uiteindelijk gekozen voor de merken Jung en Esylux, met een 19 inch touchscreen van Pure Domotica en een visualisatieserver van Theben.

“De wens van de klant was een complete installatie met zo min mogelijk ellende”, lacht consultant Micha Nijhuis van system integrator Denko-Domotica uit Oldenzaal. “Denk bijvoorbeeld aan de automatisering van verlichting, jaloezieën en verwarming.

Vooral een overzichtelijk touchscreen dat simpel te bedienen is, is daarbij belangrijk. Wij proberen het voor de klant altijd zo eenvoudig mogelijk te maken.”

Samenwerking

Ook Micha Nijhuis ervoer de samenwerking met Oosterberg als uiterst prettig. “Als er onduidelijkheid was over welk type product van welk merk we zouden nemen, dan zochten zij dat verder uit. En hakten accuraat de knoop door. Oosterberg heeft ons op alle vlakken uitstekend ondersteunt.”
Als het gaat om de ICT werd weer samengewerkt met zusterbedrijf Denko-ICT. “Via de mobiel en het internet kan de installatie op afstand worden overgenomen. Belangrijk daarbij is dat het veilig gebeurt. Zeker omdat steeds meer apparatuur via het internet communiceert. De onderlinge samenwerking tussen alle partijen is bij dit project erg belangrijk geweest. Alleen op die manier bied je meerwaarde!”

fftm4929-750x200

Terug naar Vraag onze klanten waarom
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl