Studio's Aalsmeer

Bedieningsgemak via de smartphone

_sjo8920voor-pandStudio’s Aalsmeer heeft een nieuw gebouwbeheersysteem. “Straks kun je met de iPad of iPhone iedere ruimte snel voorzien van voorgeprogrammeerde sferen. Ook audio en verwarming worden eraan gekoppeld. Net zoals de mengpanelen die bij optredens worden gebruikt”, zegt Herman Corijn, hoofd technische dienst. Vanuit Studio’s Aalsmeer werden vroeger de grote televisieshows van Joop van de Ende uitgezonden, met onder andere Hennie Huisman en Ron Brandsteder. Maar ook een nieuw programma als ‘De Vreemde Eend’ van Irene Moors wordt hier opgenomen. Op een oppervlakte van 65.000 m2 is het nu een evenementenlocatie -voor zowel particuliere als zakelijke bezoekers- met ruimtes als de Pianobar, Cabaret Club en Theater.

Led

Studio’s Aalsmeer heeft de laatste jaren een flinke vernieuwingsslag gemaakt. Dat geldt ook voor de techniek van het gebouw. “In verschillende fasen is alle verlichting hier vervangen door led. Het dimmen van de ledlampen was in eerste instantie een probleem. Het leverde een haperende verlichting op. Uiteindelijk hebben we voor dimmers gekozen van DuoTecno. Een soepel systeem”, aldus Corijn.

Bedieningsgemak

_sjo8914bwMet hulp van Oosterberg en Richard de Wit van Voltage Elektrotechniek in Zevenhuizen wordt op dit moment eveneens een ‘domoticaslag’ gemaakt. Ook hier werd gekozen voor DuoTecno als partner. Het nieuwe gebouwbeheersysteem gaat Studio’s Aalsmeer veel bedieningsgemak opleveren. De techniek van elke ruimte kan straks worden aangestuurd via de iPad of iPhone. “En in de centrale hal komt een centraal touchscreen, waarop het hele gebouw bediend kan worden”, zegt Herman Corijn. “Zodat lampen of verwarming niet onnodig aanblijven. Het bespaart energie en werkt veel prettiger!

Terug naar Gebouwintelligentie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl