Vele kilometers kabeldraagsystemen

Drie projecten van Linthorst Techniek uit Apeldoorn

Linthorst Techniek in Apeldoorn groeit razendsnel. De energietransitie en bijbehorende vraag naar duurzaam bouwen maakt dat ze nu met circa 300 man aan het werk zijn, waarvan 80 werkzaam voor de afdeling Elektrotechniek. We zoomen in op drie nieuwe projecten van het bedrijf: CineMec Nijmegen, Van der Valk in Lent en het CSMART Hotel in Almere. Oftewel: vele kilometers kabeldraagsystemen.

We kennen allemaal de opvallende rode CineMec bioscopen aan de A2 en A12 in respectievelijk Utrecht en Ede. Daar is dit voorjaar een derde vestiging bijgekomen, in Nijmegen. Totaalinstallateur Linthorst Techniek uit Apeldoorn zorgde bij dit project voor de complete e- en w-installatie. “Bij de aanbesteding visten we net naast het net”, vertelt projectleider Bert Beekman. “Maar vanwege de vereiste daadkracht en snelle doorlooptijd werden we uiteindelijk toch benaderd voor de klus. Binnen een week waren we er uit met de opdrachtgever en gingen we aan de slag. Dé uitdaging van werken in een kort tijdspad is de afstemming. Terwijl je nog aan het engineeren bent, ben je ook al aan het bouwen.”

CineMec Nijmegen telt in totaal acht bioscoopzalen, die ook worden gebruikt voor zakelijke bijeenkomsten en culturele voorstellingen.
15 maart was de officiële opening. “Het was hard werken om alles op tijd klaar te krijgen”, lacht Bert Beekman. Vervolgens rekent hij uit hoeveel meter aan kabeldraagsysteem er is aangelegd bij dit project. Alles bij elkaar zo’n twee kilometer, schat de projectleider.
Voor de kabelgoot en de kabeldraagsystemen is bij CineMec Nijmegen gekozen voor NIEDAX. “Wij werken veel met dat merk. Gewoon omdat de prijskwaliteitverhouding van NIEDAX goed is. Daarnaast is het handig dat de koppelplaten er al bijgeleverd worden en er niet teveel aparte hulpstukken bijzitten. Als je meters moet maken, moet het niet te ingewikkeld worden.”

CSMART

Het tweede project van Linthorst Techniek dat we even aanstippen, is het CSMART Hotel in Almere. Ook een klus met een duurzaamheidspredikaat. Alleen geen BREEAM, maar het Amerikaanse label LEED. Dat komt omdat de opdrachtgever het Amerikaanse cruisevaartbedrijf Carnival is. Carnival opereert wereldwijd en heeft in Almere z’n eigen trainingscentrum. Werknemers van overal ter wereld komen hier naartoe om cursussen en opleidingen te volgen, en slapen vanaf juni in het eigen CSMART Hotel. Ja, en ook hier ligt weer een paar kilometer aan kabeldraagsysteem van NIEDAX. De inkoop van elektrotechnische materialen gaat bij Linthorst Techniek via de inkoopgroep De Grote Club, waarin ook Oosterberg sinds kort officieel is opgenomen als leverancier.

BREEAM Excellent

van-der-valk-2016-02-29-15-03Ook bij het nieuwe Van der Valk Hotel in Lent (bij Nijmegen) heeft Linthorst Techniek gekozen voor NIEDAX. Overigens een bijzonder duurzaam project, want het hotel is gebouwd volgens de normen van het BREEAM-certificaat, niveau Excellent. “Als installateur moet je dan aan hele strenge eisen voldoen”, aldus Beekman. Overal LED, een centraal noodverlichtingssysteem en Linthorst Techniek tekende bijvoorbeeld ook voor alle audiovisuele apparatuur en aansluitingen voor in de vergaderzalen, het restaurant en de wellness.

Het nieuwe Van der Valk Hotel heeft in totaal 116 kamers. De oplevering van het project is in week 16/2016 en in de week van de honderdste Vierdaagse van Nijmegen is het hotel al helemaal volgeboekt!

Terug naar Elektrotechniek
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl