Meedenken over efficiëntie en kostenbesparing bij Boetech

Efficiëntere behuizingen, materialen seriematig geassembleerd aangeleverd én slim voorraadbeheer

Boetech Meps International uit Almere is fabrikant van koe-routingsystemen die perfect aansluiten op de melkrobots van Lely, die koeien automatisch melken. Zo verzorgt Boetech Meps alle innovatieve techniek en automatisering rondom het vrije koeverkeer; de juiste route van koeien naar de melkrobot, de route van de stal naar de weide, schoon drinkwater en melkleidingen. Het industrieteam van Oosterberg denkt graag mee waar het in de productie slimmer, sneller en efficiënter kan.

Klanten van Boetech Meps International zijn de dealers van Lely melkrobots die vertegenwoordigd zijn in meer dan veertig landen wereldwijd. In Europa, maar ook ver daarbuiten, zoals Canada, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland.

Slimme oplossingen

“Bij ons draait het om eenvoud, duurzaamheid en efficiëntie, dus het besparen van kosten voor de veehouder”, zegt Robbert Makker, bedrijfsleider van Boetech Meps International. “Vooral bij dit laatste punt hebben we veel aan het industrieteam van Oosterberg. Wij kochten al langer onderdelen bij ze, maar sinds anderhalf jaar is het contact intensiever. De aanleiding was ons verzoek om mee te denken over ons productieproces: kan het beter, slimmer, efficiënter en goedkoper? Dat kon zeker! Hans Schneiders en Martijn Kroes van Oosterberg kwamen met slimme oplossingen, waar we veel profijt van hebben.”

Assemblage

“Eén van de oplossingen van Hans en Martijn is het laten assembleren van onderdelen, zodat onze medewerkers ze sneller kunnen verwerken”, gaat Robbert Makker verder. “Eerst bestelden we alle componenten los. Nu zorgt Oosterberg voor de prefab-delen die ze speciaal voor ons op voorraad leggen en die alleen door ons in de webshop te zien en te bestellen zijn. Erg handig! Er is bij Oosterberg altijd een minimale voorraad beschikbaar, hier hebben we zelf geen omkijken naar en we grijpen nooit mis. Bovendien zorgt Oosterberg voor een efficiënte levering: bijna altijd complete leveringen op de gewenste leverdatum, bezorgd door hun eigen chauffeur.”

Voordeel

Robbert Makker vervolgt: “Oosterberg kwam ook met een ander praktisch advies. Voorheen bestelden en monteerden we losse aansluitklemmen, nu compleet geassembleerde klemmenstroken voor in de besturingskasten. Dat scheelt enorm veel in de montagetijd en bovendien is de bestelprocedure veel efficiënter. Ook hebben we, op aanraden van Hans en Martijn, de conventionele wartel met wartelmoer vervangen door een IP68 wartel die geen contramoer meer nodig heeft. Hierdoor kunnen we sneller monteren én het levert meer kastruimte op. Daarnaast kregen we het advies om andere, niet-voorgestanste kasten te bestellen, met andere dekselmaten. Die zijn fraaier, efficiënter en in een aantal gevallen voordeliger. Het meedenken vanuit Oosterberg heeft ons echt wat opgeleverd: tijd, geld en tevreden monteurs binnen Boetech: zij vinden het praktisch en besparen veel tijd in de productie. Verder hebben onze monteurs een training bij Oosterberg gevolgd, zodat ze nu zelf onze nieuw aangeschafte lasrobot kunnen herprogrammeren. Wat ook fijn is, zijn de korte lijnen: het industrieteam is op hun eigen rechtstreekse telefoonnummer goed te bereiken, en ook op onze mail- en WhatsAppberichten wordt vlot gereageerd. Ideaal!”

Terug naar Elektrotechniek
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl