Duurzaam woonzorgproject SassemBourg

Gewone huur- en koopwoningen gecombineerd met woonzorgappartementen en groepswoningen voor mensen met dementie. Dat is het nieuwe woonproject SassemBourg in Sassenheim. Met op de begane grond tal van (zorg)faciliteiten. En ook nog eens duurzaam!
Met dank aan Elektrotechnisch Bureau Cas Sombroek.

 

100 kilometer buismateriaal

Het idee achter het project SassemBourg in Sassenheim is om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Vandaar dat er op de begane grond allerlei (zorg) faciliteiten worden aangeboden.
Zoals een apotheek, een chiropractor en een audicien, maar ook een kapsalon. Naast gewone huur- en koopwoningen zijn er in het pand 30 woonzorgappartementen en 3 groepswoningen voor mensen met dementie. Een bijzondere mix. Van jong tot oud. Zeker als je weet dat ook de kinderopvang hier gevestigd is.

LED en KNX

Elektrotechnisch Bureau Cas Sombroek uit Volendam mocht zich uitleven op het elektrotechnische deel van de bouw. Het bedrijf legde bijvoorbeeld – in samenwerking met Coneco – het complete gebouwbeheersysteem aan. Het pand is in alle geledingen duurzaam. Van zonnepanelen op het dak voor de warmteboilers tot WTW installaties voor warmte en koeling. René Keuken en Rob Kwakman van Cas Sombroek: “Veel zaken zijn door partners verzorgd. Zelf hebben we bijvoorbeeld in het hele pand de nieuwste LED-verlichting aangelegd. De verlichting in de garage wordt KNX gestuurd. Hier hebben we ook LED-lijnen aangelegd die automatisch schakelen._sjo5931sassembourglampjesles
Heel duurzaam. Ook werken we in dit gebouw met kabelgoten van het plug and play concept van Wieland. Stekkerklare oplossingen dus.” Gevraagd naar de hoeveelheid materialen die zijn toegepast, volgt er een grote glimlach. René Keuken: “Ik schat in wel 250 meter aan LED-lijnen, zo’n tweeduizend armaturen en misschien wel honderd kilometer aan buismateriaal.”

Terug naar Gebouwintelligentie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl