De Jong’s Liften in Leerdam

Risico’s beperken met hulp van Oosterberg

Goederenliften, personen- & goederenliften voor de bouw en industrie én magazijnliften voor opslag- en distributiefaciliteiten. Stuk voor stuk veilig, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Bij De Jong’s Liften in Leerdam wordt hier iedere dag met precisie aan gewerkt. Onderdelen als (veiligheids)schakelaars, relais, sensoren en noodverlichting komen bij technische groothandel Koninklijke Oosterberg vandaan.

Het eerste contact tussen De Jong’s Liften en Oosterberg kwam in maart 2017 tot stand. Gerard Berendsen, verantwoordelijk voor de inkoop bij De Jong’s Liften, vertelt: “Ik was niet helemaal tevreden over mijn toenmalige leverancier, dus het telefoontje van Rob Luijben, van de salesafdeling van Oosterberg, kwam precies op het juiste moment. Het klikte eigenlijk meteen: Oosterberg is – net als wij – een no-nonsense familiebedrijf dat al decennialang bestaat. Twee maanden na dat gesprek heb ik de eerste orders geplaatst. Voor onszelf, maar ook voor onze fabriek in Tsjechië die de kleine schakelkastjes voor onze liften bouwt.”

Betrouwbare partner

“Een goede beslissing”, noemt Gerard Berendsen de overstap naar Oosterberg. “Wij willen leverbetrouwbaarheid én betrouwbare, degelijke en gecertificeerde producten, met een CE-stempel bijvoorbeeld. Onze liften moeten veilig zijn, dus de onderdelen ook. Met onze bouwliften wordt ruw omgegaan: ze staan buiten in weer en wind en moeten altijd presteren. Het is dan ook belangrijk dat we onderdelen gebruiken die tegen een stootje kunnen en waar bijvoorbeeld geen water in kan komen. Daarom zoeken we betrouwbare partners. Oosterberg koopt zijn producten direct bij de fabrikant, dus we hoeven niet te controleren of de producten inderdaad veilig en gekeurd zijn.”

Ledenvoordeelprogramma

Gerard Berendsen vervolgt: “Bovendien garandeert Oosterberg dat de producten geleverd worden volgens afspraak. Heel belangrijk, want we kunnen het ons niet permitteren dat de productie of onderhouds- en reparatiewerkzaamheden stil komen te liggen. Dus mede dankzij Oosterberg kunnen wij onze bedrijfsrisico’s beperken. Een geruststellende gedachte.” Rob Luijben vult aan: “Bijkomend voordeel is dat Oosterberg sinds 2017 partner is binnen het ledenvoordeelprogramma van ondernemersorganisatie FME. Hierdoor profiteren leden zoals De Jong’s Liften van flink wat voordeel.” Collega Hans Schneiders voegt toe: “Daarnaast biedt het Team Industrie van Oosterberg, waar ik deel van uitmaak, snel advies op maat: we beantwoorden technische vragen direct, via korte lijnen. Hiermee onderscheiden we ons in de markt.”

Leveranciersbeoordeling

Gerard Berendsen voegt toe: “Met mensen van Oosterberg is het altijd snel schakelen: je hebt weinig woorden nodig om elkaar goed te begrijpen, ze hanteren korte lijnen, bellen op tijd terug en komen hun afspraken na. Ook hebben ze een goede logistiek, eigen chauffeurs en bieden ze 24-uurs-levering plus calamiteitenlevering als je echt omhoog zit. Het mag duidelijk zijn: ik ben heel tevreden over de producten en service van Oosterberg. Ieder jaar beoordelen we onze leveranciers op zaken als prijs, kwaliteit, levertijd, leverbetrouwbaarheid en de administratieve afhandeling. Oosterberg scoorde uitstekend met een 8,8.”

Terug naar Industrie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl