Volledig duurzame installatie met lichtadvies en producten van Oosterberg

Brandweeropleidingen en -oefencentrum in Wijster

De elektrotechnische installatie verzorgen van een gloednieuw pand, volledig los van gas en CO2-neutraal. Ga er maar aan staan! Berry Kompagnie – eigenaar van installatiebedrijf Koflex in Hardenberg – draaide zijn hand er niet voor om. Samen met Oosterberg zorgde hij dat het project een succes werd.

Het gaat hier om het gloednieuwe hoofdgebouw van Brandweeropleidingen Noord (BON) in Wijster. Op het naastgelegen oefenterrein leren brandweermannen en –vrouwen hoe je een brand blust en hoe je omgaat met vrijgekomen chemische stoffen en agressie tijdens het werk. Dankzij de aanwezige woningen, voertuigen en zelfs een tankstation kunnen levensechte situaties worden nagebootst.

Goed voorbereid

Duco Mol is beheerder van het oefencentrum. Hij vertelt: “Als projectleider van de nieuwbouw heb ik al in een vroeg stadium contact opgenomen met Berry Kompagnie. Samen hebben we alles tot in detail voorbereid, zodat we tijdens de bouw niet voor verrassingen zouden komen te staan. Veel overleg dus. Met als resultaat: alles is duurzaam, zuinig en gericht op de toekomst.”

Specialisten

Berry Kompagnie vult aan: “Als het gaat om duurzame installaties heb ik zelf veel kennis. Voor bepaalde details heb ik specialisten achter de hand. Zo heeft Oosterberg gezorgd voor de kabelberekening. Ook nagenoeg alle onderdelen komen van Oosterberg. Van de wandcontactdozen en de databekabeling tot en met de duurzame ledverlichting met bewegingssensoren. Allemaal makkelijk en snel online te bestellen, of door even te bellen. En als je vragen hebt, word je altijd snel en prima geholpen. Ook als bepaalde onderdelen niet aan je verwachting voldoen. Zo gingen de lampen in de keuken erg snel stuk. Gelukkig zorgde Oosterberg voor een goed alternatief.” Volgens Marijke Smit, vertegenwoordiger van Oosterberg Almelo, spreekt dit voor zich: “Alles wat we leveren, moet goed zijn. Is dit een keer niet het geval, of wil een opdrachtgever toch wat anders? Dan zorgen we daarvoor. Middelgrote installateurs zoals Koflex zijn belangrijk voor ons: dankzij deze groep heeft Oosterberg kunnen groeien en we doen graag wat terug.”

Veiligheid voorop

Ook het verlichtingsplan is van de hand van Oosterberg. “Dit moet voldoen aan de wettelijke norm, maar ook aan de wensen, eisen en het budget van de opdrachtgever”, legt lichtadviseur Marcel Frielink uit. “Ik breng al deze zaken bij elkaar in een plan op maat, inclusief passende armaturen. In dit geval kwamen die van onder meer SLV en Opple.” Berry Kompagnie: “Als installateur kijk ik vooral naar de eenvoud van de verlichtingsinstallatie, maar daarmee ben je er nog niet. Ik heb dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de kennis binnen Oosterberg. Ook de samenwerking was heel goed: de lijnen zijn kort en iedereen doet zijn best om eventuele problemen snel en goed op te lossen. Bovendien zijn de producten van Oosterberg prima geprijsd én gekeurd. Je kunt online altijd goedkopere producten vinden, maar die zijn zeker niet altijd veilig én gelijk aan de beschrijving. Daarmee snijd je jezelf in de vingers. Met Oosterberg zit je altijd safe.”

Terug naar Elektrotechniek
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl