Praktische, flexibele verlichting voor museum STAAL

Verlichtingsadvies op basis van wensen en eisen

De ideale verlichting voor elk project. Dus ook voor het gloednieuwe museum STAAL in Almen, dat elk half jaar een deel van haar tentoonstelling wijzigt en waar flexibele, visueel comfortabele verlichting een must is. Jan ten Brinke van Oosterberg legde de wensen en eisen van opdrachtgever en installateur naast elkaar en adviseerde de railverlichting van Feilo Sylvania. Praktisch, duurzaam, fraai én met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Museum STAring in ALmen richt zich op de werken van dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring én de verhalen van Almen en omgeving, van verleden tot heden. Initiatiefneemster Pien Pon wil hiermee graag de liefde voor het landschap, de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek laten zien, door de ogen en het werk van Staring. Liefst zo duurzaam mogelijk, daarom heeft het museum zonnepanelen, hemelwater om het toilet mee door te spoelen en aardwarmte in plaats van gas.

 

Verlichtingseisen

De wens voor duurzame producten is ook doorgetrokken in de verlichting. “Dit moest ledverlichting zijn”, geeft Pien Pon aan. “Liefst wit, makkelijk verstelbaar, met dimbare spots en op afstand te bedienen. Ook het formaat had ik al in mijn hoofd.” Ronnie Niesink van Installatietechniek RoMa – die al het installatiewerk voor museum STAAL verzorgde – ging met deze wensen naar Jan ten Brinke, zijn contactpersoon bij Oosterberg. Hij zocht uit welke verlichting het beste aansluit bij de vraag én de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

 

Demo’s op locatie

“Voor een museum is het belangrijk dat de kleurweergave van de verlichting zo hoog mogelijk is, net als de afwisselende bundels”, vertelt Jan ten Brinke. “Samen met de andere wensen kwamen we al snel uit bij het Concord Beacon-assortiment van Feilo Sylvania. Deze lampen zijn heel eenvoudig te bevestigen aan unieke vleugelrails. We hebben door de fabrikant lichtberekeningen voor het museum laten maken. Ook hebben we, zoals altijd bij dit soort projecten, demo’s van deze lampen werkend laten zien op locatie: zo heeft de opdrachtgever een goed beeld van het product en de mogelijkheden.”

Aan één woord genoeg

Opdrachtgeefster Pien Pon was direct enthousiast: “Het zijn functionele lampen die bovendien gezien mogen worden. Ze passen hier perfect en doen heel goed hun werk. Bovendien kan ik ze zelf heel makkelijk verplaatsen en de lichtsterkte aanpassen. Ik hoor van veel bezoekers dat hier zo’n fijne, rustige sfeer heerst. Daar zal zeker de verlichting bij meespelen.” Ook installateur Ronnie Niesink is blij met deze keuze: “Dit kun je wel aan Oosterberg overlaten. Ik ben niet voor niets al zeker dertig jaar klant! De lijnen zijn kort, ze hebben aan één woord genoeg, afspraken worden nagekomen en we hebben de bestelde producten altijd snel in huis. Met andere woorden: de samenwerking bevalt heel goed!”

Terug naar Verlichting
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl