Energiezuinige leds voor Keune Haircosmetics

Minder vermogen, maar wel met meer lichtopbrengst!

De productiehal van Keune Haircosmetics in Soest is voorzien van energiezuinige ledverlichting van Regiolux. “De twee-lamps armaturen zijn vervangen door enkele leds”, zegt technicus Rick Hakkert. “Minder vermogen dus, maar wel met meer lichtopbrengst!”

Bij Keune Haircosmetics in Soest produceren ze haarproducten die wereldwijd in meer dan zeventig landen worden verkocht. “We hebben 1.500 verschillende producten en 15 productielijnen”, aldus Rick Hakkert, binnen de technische dienst van Keune verantwoordelijk voor alle elektrotechnische werkzaamheden.

Naast reparaties aan de machines houdt hij zich onder andere bezig met de verlichting van het gebouw. “Het pand is gebouwd in 1995 en destijds al uitgerust met lichtlijnen van Regiolux. De verlichting was daardoor verouderd. Als bedrijf vinden wij duurzaamheid erg belangrijk en voor de vervanging zochten we dan ook naar een energiezuinige oplossing.”

Deskundig adviesrick-hakkert1

De divisie industrie van Oosterberg adviseerde om de 473 twee-lamps armaturen te vervangen door energiezuinige led armaturen van Regiolux. Rick Hakkert daarover: “In plaats van 2 x 58W TLD armaturen zijn er 35W led armaturen gemonteerd. Alleen dat levert al een aanzienlijke energiebesparing op, terwijl we niet terug zijn gegaan in lichtopbrengst. Integendeel zelfs, het licht in de productiehal is alleen maar verbeterd!

Bij de vervanging is gekozen voor het type Regiolux SDGE 1500 LED 4200 lumen 840.
“Oosterberg heeft ons daar deskundig in geadviseerd”, zegt Hakkert. “Het is een iets duurder armatuur, maar het vervangen ging erg snel. Het scheelde dus veel tijd. Verder was het niet ingewikkeld. De nieuwe led armaturen worden eenvoudig op de bestaande Regiolux lichtlijnprofielen gemonteerd. We konden de ombouw gewoon zelf doen op de momenten dat het in de productiehal uitkwam met het werk daar ter plekke.”

De verwachting is dat de nieuwe led-lampen bij Keune Haircosmetics 18 jaar mee zullen gaan, met een terugverdientijd van 6 tot 7 jaar. Binnenkort worden ook nog 180 armaturen in het hoge magazijn vervangen. Daarna wordt er voor het totale project een beroep gedaan op de Energie Investeringsaftrek (EIA). “Op die manier levert dit project ook nog een fiscaal voordeel op”, aldus Rick Hakkert.

Terug naar Industrie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl