Modern en duurzaam installatieconcept voor universiteitsgebouw

Een gebouw van twaalf verdiepingen – met een totale oppervlakte van 19.000 m2 – in een jaar tijd volledig renoveren, ga er maar aan staan. Bij BINX Smartility draaien ze er hun hand niet voor om: door de bouw- en installatiewerkzaamheden slim te combineren, hebben ze alles onder controle.  

In december 2017 kreeg BINX van Tilburg University de opdracht voor het renoveren van de Koopmans Building. De engineering – zowel E als W en bouwkundig – ging meteen van start. Een sloopbedrijf zorgde voor het volledig strippen van de binnenzijde van het gebouw en in juli 2018 kon de uitvoering beginnen. Het doel: het realiseren van een modern kantoorconcept met 480 kantoren, een lab, opslagruimte, werkplaats en vergaderruimten die moeiteloos dertig jaar mee kunnen. Inmiddels is het gebouw klaar en alweer in gebruik.

Duurzaam concept

“Het installatieconcept moest modern en duurzaam zijn”, vertelt Gert-Jan Jurjens, lead engineer en werkvoorbereider E-installaties bij BINX. “We hebben gekozen voor twee transformatorstations van 1.600 ampère per stuk en een busbar. Het grootste deel van alle materialen die we hebben gebruikt, komt bij Oosterberg vandaan. Ons moederbedrijf WSI doet al jaren prettig zaken met Oosterberg, dus de keuze voor deze leverancier lag voor de hand. We hebben alles zo’n half jaar voordat we het nodig hadden, besteld. Cor van Eijk – onze vaste contactpersoon binnen Oosterberg – bood aan om alle onderdelen per verdieping te verpakken en klaar te zetten voor verzending op afroep. Dit verliep heel soepel. Bovendien ontlastte Cor ons met uitzoekwerk. Ideaal: het scheelde ons veel tijd!”

Projectenmodule

Erik Boumeester, vestigingsleider van Oosterberg Zutphen, legt uit dat voor dit soort grote opdrachten de projectenmodule in het leven is geroepen: “Dit houdt in dat je aan ons aangeeft wanneer je welke materialen nodig hebt. Vervolgens zorgen wij ervoor dat alles op tijd en in modules voor je klaarligt. Ben je er klaar voor om module 1 geleverd te krijgen? Dan is één telefoontje genoeg. Op deze manier voorkom je stress en leverproblemen. Met BINX liepen voor dit project al afspraken, dus het was niet handig om alsnog de projectenmodule te starten.” Gert-Jan Jurjens vult aan: “Maar voor een volgende keer lijkt me dit zeker een aanrader: een praktische manier om bestellingen goed te managen.”

Direct schakelen

Gert-Jan Jurjens kijkt terug op een prettige samenwerking met Oosterberg: “Dankzij de vaste contactpersoon kun je direct schakelen: diegene weet waar het over gaat en heeft alles meteen bij de hand. Dit maakt het heel laagdrempelig. Het materiaal wordt meestal direct de volgende dag en meteen in de container op het bouwterrein geleverd. Ben je op zoek naar een product dat Oosterberg niet levert, dan zorgen ze ervoor dat je het tóch krijgt: hier zijn ze heel creatief in. Ze denken met je mee, geven slimme suggesties, komen met alternatieven als iets niet snel genoeg leverbaar is én regelen alles tot in de puntjes. Dit maakt ons werk een stuk makkelijker.”

Over BINX Smartility

Gert-Jan Jurjens: “BINX Smartility is een bouw- én installatiebedrijf in één. Dit maakt ons uniek. Samen slimme (technische) oplossingen creëren, daar staan we voor. Want we realiseren niet alleen een gebouw, maar ook tastbare prestaties voor een zorgeloos gebruik ervan. Helemaal volgens de wens van de opdrachtgever.”

Terug naar Duurzaam
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl