100 zonnepanelen voor Hospice Zutphen

Bij een hospice moeten ze vaak ieder dubbeltje omdraaien. Vandaar dat installatiebedrijf J. Coenders uit Zutphen door de plaatselijke hospice gevraagd werd om mee te denken om kosten te besparen op het gebied van elektriciteit.

Directeur Martijn Coenders daarover: “Wij hebben daarbij voorgesteld om zonnepanelen te installeren, die wij tegen een gereduceerde prijs hebben geleverd. Dat werd mede mogelijk gemaakt doordat Oosterberg een deel wilde sponsoren. Verder hebben wij als installatiebedrijf op de open dag van de hospice in Zutphen gestaan. Een deel van elke order die we daar hebben binnengehaald, ging naar het goede doel.”

Oosterberg dacht daarbij ook mee in een slimme installatieoplossing. Accountmanager Jan ten Brinke van Oosterberg: “We hebben gekozen voor panelen van DMEGC, waar de omvormers van SolarEdge al standaard achter zitten. Door te kiezen voor deze prefab-oplossing, hoef je dus niet dubbel te monteren. En dat scheelt weer tijd.

Verder zijn de individuele zonnepalen door de geïntegreerde optimizers gemakkelijker op afstand te monitoren. Daardoor kan installatiebedrijf Coenders een hogere servicegraad bieden. Zeker bij een hospice is dat noodzakelijk, omdat onderhoud daar altijd lastig in te plannen is.”

Steentje bijdragen

Een hospice biedt aan mensen in hun laatste levensfase, op een heel persoonlijke manier, alle nodige zorg in een rustige huiselijke sfeer waar ook hun naasten van harte welkom zijn. Martijn Coenders: “Hier wordt fantastisch werk verricht, waar wij ook graag een steentje aan bij willen dragen.”
Ook Oosterberg werkte van harte mee aan het verzoek van het installatiebedrijf om iets extra’s te doen. Jan ten Brinke: “Ten eerste liggen in Zutphen de roots van ons bedrijf. Maar daarnaast wordt er prachtig werk verricht door de medewerkers en vele vrijwilligers van deze hospice. Dat moet gewaarborgd blijven.”

Terug naar Elektrotechniek
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl