Expert in foto, zoekt expert in verlichting

Foto Konijnenberg is sinds 1974 toonaangevend specialist in Europa op het gebied van foto- en videoapparatuur en aanverwante artikelen. Voor de showroom cq. verkoopruimte in de nieuwe winkel in Den Ham is eigenaar Remco Konijnenberg op zoek naar verlichtingsoplossingen. Belangrijk is dat die de diverse producten goed uitlichten en een sfeer creëren die het koopgedrag van de potentiele klant positief beïnvloeden . Hij legde de vraag voor een verlichtingsplan onder andere bij Oosterberg neer.


Verlichtingsspecialistfftm5073

Marcel Frielink, verlichtingsspecialist bij Oosterberg kreeg de aanvraag voor dit verlichtingsplan via een installateur en vertelt dat hij direct contact opnam met Remco Konijnenberg. “Ik bespreek de wensen graag rechtstreeks met de eindgebruiker, zo kan ik het plan optimaal op die wensen afstemmen”.

Om de situatie goed in kaart te brengen, vroeg Marcel tekeningen van het interieur op. In de ruimte kwam geen systeemplafond, daarom koos hij ervoor in de showroom een kabelgootsysteem te hangen waaronder de ledverlichting gemonteerd wordt, met als voordeel dat alle verlichting goed verdeeld kan worden over de ruimte en de technische infrastructuur zoals stroomkabels , datakabels en dergelijke aan het zicht onttrokken zijn .

Dialux

Met de software van DIALUX ontwerpt, berekent en visualiseert hij een professioneel lichtplan voor de opdrachtgever. Oosterberg heeft meerdere verlichtingsspecialisten in dienst die met dit programma verlichtingsplannen kunnen uitwerken.

Het lichtplan presenteerde hij vervolgens aan Remco Konijnenberg, die uitermate tevreden was over het resultaat en de manier waarop Oosterberg het lichtplan uitwerkte. Remco Konijnenberg: “Verschillende partijen boden plannen aan, Oosterberg bood precies aan wat ik zocht! Ondanks het iets hogere prijsniveau heb ik daarom toch voor deze oplossing gekozen”.

Nazorgfftm5024

Na de oplevering van het project voerde Oosterberg lichtmetingen uit: volgens de lichtberekening zou een gemiddeld lichtniveau van 1053 lux gehaald moeten worden met een gelijkmatigheid van 0.52, hetgeen ook ruimschoots gehaald werd.

Foto Konijnenberg

Sinds 1974 toonaangevend specialist in Europa op het gebied van foto- en videoapparatuur en aanverwante artikelen. Op de webshop en in haar vestigingen in Den Ham en Turnhout (België) bieden zij een zeer uitgebreid assortiment voor zowel de (semi-) professional als hobbyist. Bovendien hebben zij webshops in 10 verschillende landen in Europa.

fftm5126b-low

Producten

o DLT lichtarmaturen en led pendelarmaturen en led lineair armaturen
o 3-fase spanningsrail, en de led 3 fase rail accentverlichting met CRI >90 en 4000K van Lumiparts
o Kabelgoten van Niedax

 

Terug naar Verlichting
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl