387 DMEGC-zonnepanelen voor Hesselink

Kwaliteit en hoog rendement

Dat Koffiebranderij Hesselink uit Winterwijk koos voor zonnepanelen is een logische stap. Ook in de koffiewereld speelt duurzaamheid een belangrijk rol. Op het dak zijn door buurman HtW installatietechniek (tegenwoordig Wassink genaamd) 387 zonnepanelen geplaatst van het Chinese merk DMEGC. PV-specialist Remco Metaal: “DMEGC is een stabiele speler. En de panelen hebben een hoog rendement.”

_sjo3981bw

Remco Metaal (links) en Gerrit Hesselink

Directeur Gerrit Hesselink van de gelijknamige koffiebranderij was al enkele jaren van plan om zonnepanelen te nemen. Maar aanvankelijk bleek het constructief nog wat te gevaarlijk en te zwaar. “Tegenwoordig is de onder constructie lichter en geavanceerder”, legt directeur Henk Kip van HtW installatietechniek uit. “We hebben de panelen dicht op de basis kunnen leggen. Er kan nu geen wind meer onderdoor. Dat was enkele jaren geleden nog niet mogelijk.”
Op het dak liggen maar liefst 387 zonnepanelen. Niet alleen het dak en de luifel zijn vol gelegd. Ook de gevel is voorzien van een schuine rij zonnepanelen. Dat betekent dat Hesselink nu gemiddeld 80.000 kwh op jaarbasis gaat opwekken, terwijl het bedrijf op dit moment ongeveer 70.000 kwh verbruikt.
Remco Metaal van HtW installatietechniek heeft zich gespecialiseerd in zonnepanelen. Hij zegt dat er bewust is gekozen voor panelen van het Chinese merk DMEGC, uit het assortiment van groothandel Oosterberg. “DMEGC is een stabiele speler in de zonnepanelenmarkt met product- en vermogensgarantie tot 25 jaar. Het rendement van de panelen is hoog. En ze zijn ook mooi om te zien. Ook dat telt mee, zeker voor de panelen die in het zicht zitten.”

Terug naar Duurzaam
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl