Koninklijke Oosterberg verbindt fabrikant, opdrachtgever en installateur in turn key project Unbrick

Duurzaam in alle opzichten: Stekerbare Systeem 55 groepenkasten en xComfort toegepast in duurzame luxe vakantiewoningen

6 april 2023

Unbrick heeft een duidelijke visie voor de ontwikkeling en oplevering van hun duurzame, luxe vakantiewoningen: Het bouwen van deze woningen kan beter, sneller, efficiënter en vooral duurzamer. Merijn Storm van Leeuwen: “Onze circulaire woningen worden prefab geproduceerd in onze eigen fabriek in Ede en schuiven op locatie als duploblokken in elkaar. Materialen worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht en voldoen aan de meeste strenge bouw- en milieu-eisen. Elke woning is klimaatpositief. Een comfortabel en goed doordacht vakantiehuis, waar je een fijne, onbezorgde tijd kunt beleven. Duurzaamheid is het kompas om premium producten en een duurzame basis te combineren. “Better by nature”, dat is zowel intern als extern ons uitgangspunt”.

Bij Unbrick waren ze op zoek naar juiste logistieke partner voor het aanleveren van de elektrotechnische materialen. Oosterberg verbindt in dit project fabrikant, opdrachtgever en installateur. William de Ruiter, Accountmanager Oosterberg Ede: “Oosterberg verpakt materiaal per module of woning waarbij zo min mogelijk afval geproduceerd wordt en zorgt ervoor dat er een volledig stekkerbare installatie wordt aangeleverd”.

Voor de elektrotechnische installatie had Unbrick de uitdaging om deze slimmer, sneller en duurzamer te maken. William van Heerdt van Van Heerdt Techniekgroep dacht mee over de elektrische installatie: “Wij willen werken het liefst met A-componenten en hebben daarin gekozen voor Eaton als fabrikant van componenten, groepenkasten en domotica en een logistiek sterke speler: Koninklijke Oosterberg”.

De oplossing werd gevonden in een speciale door Eaton voor Unbrick ontworpen groepenkast. Roy Gerritsen, Accountmanager Gelderland bij Eaton: “De hele woning is stekkerbaar, daarom hebben we alle afgaande groepen voorzien van een stekerbaar opzetstuk. Dit vereenvoudigt de installatie en de groepenkast kan hierdoor ook gemonteerd worden door mensen zonder elektrotechnische achtergrond. Het bedienen van de verlichting gebeurt met xComfort, het slimme en draadloze huisautomatiseringssysteem van Eaton. Elke wandschakelaar kan op elke gewenste plek gemonteerd worden. Dat werkt sneller maar ook een stuk duurzamer want er wordt veel materiaal en afval bespaard”.

Een centrale aan/uit schakelaar, bewegingsmelders en astro-functies maken het systeem slimmer en energiezuinig: verlichting is alleen aan wanneer dat nodig is. Daarnaast is de verlichting ook te bedienen met een tablet en kan het vooraf geprogrammeerd worden zonder dat het op spanning staat. De xComfort-componenten worden in de fabriek alvast gemonteerd en kunnen op locatie heel simpel in bedrijf gesteld worden.

Unbrick, Koninklijke Oosterberg, Van Heerdt en Eaton zijn haarfijn op elkaar ingespeeld om deze duurzame oplossing turn key op te leveren.

Terug naar Elektrotechniek
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl