Slimme en duurzame verlichting voor zorgappartementen Carinova

Praktische samenwerking Strukton Worksphere, OPPLE Lighting en Koninklijke Oosterberg

Strukton Worksphere en Oosterberg werken al een aantal jaren plezierig samen. Dus toen Strukton Worksphere van zorgorganisatie Carinova een aanvraag kreeg voor een nieuw verlichtingsplan, staken zij de koppen graag weer bij elkaar. Ook OPPLE Lighting, fabrikant van innovatieve ledverlichting, schoof aan. Het resultaat: slimme, duurzame verlichting met voordelen voor bewoners én de zorg.

Kunnen jullie zorgen voor sfeervolle en dimbare ledverlichting voor de bewoners van 68 zorgappartementen, met de mogelijkheid te switchen naar goede verlichting die past bij zorgmomenten? Met die vraag klopte Carinova aan bij Strukton Worksphere. “Samen met Oosterberg hebben we onze leveranciers benaderd om mee te denken over de meest ideale oplossing”, vertelt Leon Koppelman, projectleider bij Strukton Worksphere. “OPPLE kwam met het beste idee, dat we samen verder hebben uitgewerkt in een pilotproject. Dat beviel Carinova zo goed, dat we hetzelfde systeem nu ook op een andere locatie mogen toepassen.”

Draadloze, dimbare lichtoplossing
Klaasjan Lodder, bij OPPLE verantwoordelijk voor de verkoop in Nederland, legt uit: “Ons Smart Lighting systeem is ontwikkeld om in bestaande situaties de verlichting slimmer en gebruiksvriendelijker te maken. Bewoners kunnen de lichtsterkte met onze draadloze Smart Switch eenvoudig aan hun eigen wensen aanpassen, waardoor ze de juiste sfeer in hun woning kunnen creëren. En is er een zorgmoment? Dan kan de zorgverlener met één druk op dezelfde knop zorgen voor goede verlichting die van tevoren is geprogrammeerd. Ideaal voor bijvoorbeeld de wondzorg. Na dat zorgmoment ga je met één druk op de knop weer terug naar de sfeerverlichting. Het grote voordeel van ons systeem is dat het werkt met bluetooth: er hoefde dus niet in de muren of plafonds te worden geboord en er was geen extra bekabeling nodig. Een kwestie van armaturen plaatsen, programmeren en klaar. Praktisch, kostenbesparend en minder belastend voor de bewoners. Bovendien ontzorgen we de installateur ermee.”

Doordachte bouwplaatslogistiek
Oosterberg maakte, met ondersteuning van OPPLE, de lichtberekeningen, levert de armaturen en regelt de logistiek, Strukton Worksphere verzorgt de uitvoering op locatie. “De samenwerking met Luca Sanna, accountmanager bij Oosterberg, verloopt prima”, geeft Leon Koppelman aan. “Oosterberg is een van onze vaste leveranciers en een fijne samenwerkingspartner. Ze reageren altijd adequaat op vragen, denken goed mee, hanteren een gunstige prijs en zorgen voor slimme logistiek. De opdrachtgever heeft zelf onvoldoende opslagruimte, dus verzorgt Oosterberg deelleveringen. Zodra we bijna door de voorraad heen zijn, komen ze een nieuwe lading brengen. Ideaal.” Ook Klaasjan Lodder is te spreken over de samenwerking met Oosterberg: “We zijn strategische partners met over en weer commitment voor de lange termijn. De lijntjes zijn kort, de communicatie verloopt goed en de bouwplaatslogistiek is doordacht en goed geregeld. Het levert altijd tevreden klanten op. In dit project vormen we, samen met Strukton Worksphere, een mooie drie-eenheid.”

 

Terug naar Grote Projecten
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl