Op Oosterberg kan ik mijn klok gelijkzetten

Mede vanwege corona zijn de orderboeken bij LCT-Textilligence extra goed gevuld. Het bedrijf is dan ook blij om vorig jaar met de Koninklijke Oosterberg als elektrotechnische groothandel in zee te zijn gegaan.

LCT-Textilligence bouwt ‘luxe kleerkasten’ voor onder meer zorginstellingen, hotels en andere bedrijven waar men bedrijfskleding draagt. Het gaat om systemen voor het stockeren, uitgeven en beheren van kleding. Hierdoor is snel zichtbaar welke kleding in welke maten aanwezig is en hoe lang een kledingstuk in de machine of bij een persoon is.
Dit alles is traceerbaar aan de hand van RFID-tags in de kleding. Maar het draait lang niet altijd om kleding, zo zijn er ook automaten om andere items gecontroleerd uit te geven. Dit kan variëren van rollen plakband, handschoenen, oordopjes, mondkapjes en klompen of een ander artikel waarvan men o.a. wenst voorraden bij te houden of het verbruik ervan te monitoren.

Manager productie/R&D Peter Ophelders legt uit hoe het werkt: “Medewerkers melden zich ‘s ochtends bij de machine met hun pasje, waarop naast hun kledingmaat ook staat waartoe zij gerechtigd zijn en hoeveel stuks ze mogen meenemen. Vervolgens wordt de kast of de carrousel automatisch in werking gezet en de kleding uitgegeven. Steeds meer ziekenhuizen automatiseren dit proces. Hierdoor kunnen ze onder meer aantonen dat ze op alle fronten het verspreiden van ziekenhuisbacteriën en virussen trachten te voorkomen én kosten besparen op het gebied van voorraad en arbeid.”

Snel en adequaat

De coronacrisis heeft tot een stijging aan opdrachten geleid. Voor een academisch ziekenhuis in het zuiden van Nederland verving LCT-Textilligence een oudere installatie door een nieuwe. Naast de prijs speelden in de aanbesteding ook kwaliteit en duurzaamheid een rol: het ziekenhuis wilde de installatie zelf kunnen onderhouden en ze moest op het einde van haar levensduur, duurzaam kunnen worden afgevoerd. LCT-Textilligence kocht alle benodigde elektrotechnische componenten in bij Oosterberg. “Wij zijn begin 2019 met Oosterberg in zee gegaan”, vertelt Peter.
“De samenwerking met onze voormalige leverancier verliep stroef en de voorraad werd niet aangelegd zoals wij het wilden. Naar aanleiding hiervan hebben wij een open, vriendelijk gesprek met Oosterberg gehad. Ze hebben een faire prijs neergelegd en onze verwachtingen helemaal ingelost: in amper drie maanden tijd was de voorraad aangelegd!”

Voorraadbetrouwbaarheid

Goed voorraadbeheer is voor LCT-Textilligence belangrijk. “Wij hebben korte lead times en proberen Lean te produceren. Als we ‘s maandags aan een machine beginnen, moet die op vrijdag klaar zijn. Veel toeleveranciers kunnen dit niet bijhouden.”
Jeroen Jansen legt uit hoe Oosterberg het wel voor elkaar krijgt: “Peter geeft ons regelmatig een periodieke forecast. Ook hebben we vanaf dag één per systeem een bestellijst ontvangen. Hierdoor kunnen we borgen dat de componenten tijdig op de plank liggen. Wij houden de voorraad scherp in de gaten, zodat onze klanten niet misgrijpen.”

Snelle levering

Sinds zeven jaar belevert Oosterberg naast de utiliteitssector ook de industrie. Dit is een nog jong, maar sterk groeiend onderdeel binnen de organisatie. Het contact tussen het Industrieteam van Oosterberg en LCT-Textilligence verloopt soepel. Peter kan Jeroen Jansen en zijn collega’s van de binnendienst goed bereiken. Hij is ook blij met de snelle levering van de spullen. “Als wij ’s avonds materiaal bestellen, hebben we het ’s ochtends in huis. Daar kan ik mijn klok op gelijk zetten.” Jansen: “Wij doen alle vervoer in eigen beheer, met eigen mensen en vrachtwagens. De chauffeur van onze vestiging die LCT-Textilligence belevert, rijdt dagelijks hetzelfde rondje. Klanten kunnen afspraken met hem maken. Bijvoorbeeld over de exacte loslocatie.”

Kennis van zaken

Oosterberg houdt nauw contact met fabrikanten en leveranciers, zodat klanten tijdig horen wanneer bepaalde producten worden uitgefaseerd en welke vervangingsalternatieven er zijn. “Desgewenst kunnen we klanten ook helpen met programmering”, zegt Jansen. “Waarbij we uiteraard niet op de stoel van de engineer gaan zitten!” Peter: “De medewerkers van Oosterberg zijn vakkundig. Ze pakken eerstelijnsvragen snel op en zijn niet uit het lood geslagen als ik eens een vraag heb.

We communiceren open en eerlijk. Dat straalt vertrouwen uit. Ik verwacht een goed vervolg van onze samenwerking.” Jansen: “Dat gaat ons zeker lukken. We zijn blij met een klant als LCT-Textilligence, die het complete pakket van elektrotechnische componenten via ons bestelt. Het bedrijf groeit en daar kunnen wij op meeliften.”

Terug naar Industrie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl