Strakke planning én logistieke uitdagingen bij renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond

Vertrouwen op voldoende voorraad en tijdige levering

Hoe renoveer je alle elektrische installaties van een ziekenhuis dat tijdens de verbouwing in gebruik blijft? Laat dat maar over aan de specialisten van HOMIJ Technische Installaties. Oosterberg zorgt ervoor dat de benodigde materialen op tijd klaarliggen.

Er staat ongeveer drie jaar voor, de renovatie van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond: in totaal 20.000 m2 wordt vernieuwd. HOMIJ verzorgt het ontwerp en de realisatie van de technische installaties. “Een uitdagende klus, vooral op logistiek vlak”, vertelt Ingmar Wasserman, projectleider bij HOMIJ Technische Installaties. “Er wordt steeds een afdeling ergens anders in het ziekenhuis ondergebracht, zodat we de betreffende ruimten kunnen strippen en opnieuw van de juiste techniek kunnen voorzien. Het komt zelfs voor dat we in een gang bezig zijn met elektriciteitskabels, terwijl in de ruimte ernaast iemand wordt geopereerd. Op die momenten ben je blij dat je hiervoor goede protocollen hebt, en medewerkers van wie je op aan kunt.”

Verzekerd van voorraad

“Voor een dergelijke opdracht is het ook belangrijk dat je je aan de planning kunt houden”, gaat Ingmar Wasserman verder. “De montageploeg moet vooruit kunnen. We kunnen vertrouwen op Oosterberg, die logistiek gezien goed met ons meedenkt en zorgt voor de juiste voorraden, levering én opslag op locatie.” André van Houtum, verkoopleider Venlo en Kerkrade bij Oosterberg, vult aan: “Op basis van de planning bestelt HOMIJ drie maanden van tevoren de bulkvoorraad. Wij zorgen ervoor dat vier weken voor de theoretische afroepdatum alles klaarligt in ons distributiecentrum. Hiermee tackelen we het probleem van lange levertijden. De reguliere bestellingen gaan via onze webshop en twee keer per week komt onze vrachtwagen de benodigde materialen afleveren in Roermond.”

Vaste chauffeur

“Om het makkelijk te maken, heeft Oosterberg hier twee zeecontainers voor ons neergezet”, vertelt Ingmar Wasserman. “De Oosterberg-chauffeur legt hierin alles klaar; ideaal voor beide partijen. Het is sowieso handig dat zij werken met een vaste chauffeur: die kent de route en de locatie, weet waar alles moet komen te liggen en hoe wij het graag opgeslagen willen hebben. Dit scheelt onderling overleg en tijd. Bovendien weet de chauffeur welke materialen hij vervoert, wat breekbaar is en hoe hij de spullen moet stapelen. Dit voorkomt beschadigingen. We leggen de materialen per afdeling zelf in de materialenkasten, die we ook van Oosterberg te leen hebben. Een flinke verbeterslag ten opzichte van tien jaar geleden, toen je zelf naar de afhaalbalie moest rijden om de materialen op te halen.”

Ontzorgen

“De samenwerking met Oosterberg loopt goed. Hoewel ze een van de grootste leveranciers zijn, voelt het alsof je zakendoet met een klein bedrijf. We werken met vaste contactpersonen die alles over je project weten en je snel helpen, dat is goed geregeld. Alles ligt op tijd klaar en het afhandelen van de facturen is eenvoudig. Wat ook fijn is: alles is bespreekbaar. Gereedschap dat Oosterberg niet in het assortiment heeft, werd op ons verzoek toch geleverd. Ontzorgen: het keyword van Oosterberg én HOMIJ.”

Terug naar Elektrotechniek
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl