Oosterberg adviseert IBB Installatietechniek bij keuze zonnepanelen

"Samen overal het beste uit halen"

Als je zonnepanelen installeert, moet je ze ook zelf op je bedrijfspand hebben. Zo dachten ze bij IBB Installatietechniek uit Doetinchem. Op advies van Oosterberg en haar kenniscentrum Hadec werd gekozen voor zonnepanelen die je individueel kunt monitoren.

Als gevolg van groei heeft IBB Installatietechniek uit Doetinchem in de zomer van 2015 een ander – groter – pand betrokken. “Omdat we zo energieneutraal mogelijk willen zijn en als installatiebedrijf ook zonnepanelen plaatsen, wilden we ze zelf ook op ons nieuwe bedrijfspand”, legt projectleider Marco Wohlan uit. “Op deze manier kunnen we zelf ook meepraten over rendementen en het de klant hier ‘live’ laten zien.” Afgelopen zomer werden de 91 zonnepanelen bij IBB Installatietechniek geplaatst. Oosterberg en haar kenniscentrum Hadec gaven daarbij het advies om te kiezen voor zonnepanelen met geïntegreerde optimizers zodat per paneel -en als totaal- op afstand via het monitoringsysteem de resultaten kunnen worden uitgelezen. Er is gekozen voor zonnepanelen van DMEGC en een omvormer van Solaredge.

“Door de geïntegreerde optimizers kunnen we bij een storing snel schakelen en weten we direct welk paneel de boosdoener is. We zijn tot nu toe erg tevreden over de opbrengsten van de panelen. En dan moeten de beste rendementsmaanden, in het voorjaar, nog komen. We hebben afgelopen jaar ook airco´s geplaatst. Helemaal energieneutraal is het pand daardoor niet. Maar we gaan wel een heel eind die kant op.”

17 jaar klant

Dat Marco Wohlan voor de advisering van de zonnepanelen gebruik maakte van de diensten van Oosterberg en haar kenniscentrum Hadec is niet zo raar. Oosterberg is al bijna 17 jaar zijn vaste leverancier en ook IBB Installatietechniek is al jarenlang klant. Wohlan: “Het mooie van Oosterberg vind ik dat ze altijd het beste uit de onderlinge relatie willen halen. Want bij een project gaan ze voor het beste resultaat. En dat is ook altijd onze insteek. Daar vinden we elkaar. Zo is dat ook gegaan bij onze zonnepanelen.”

 

Terug naar Duurzaam
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl