Eerste domoticaproject voor R&K Installatietechniek

Oosterberg helpt ook nieuwkomers in domotica

fftm5334R&K Installatietechniek uit het Drentse Nijeveen is eigenlijk per toeval in de domotica gerold. Door de vraag van een klant. Om precies te zijn: de familie Van Kasteel uit Meppel. Monteur Johan Dekker daarover: “De klant wilde thuis graag zaken als licht, verwarming en rookmelders via de smartphone, in zones, aansturen. Omdat het ons eerste project in de domotica was, hebben we contact opgenomen met de afdeling Gebouwintelligentie van Oosterberg. Zij hebben de complete projectbegeleiding gedaan.”

Johan Dekker heeft met name veel van Oosterberg geleerd als het gaat om de advisering naar de klant. “Bij zo’n eerste domoticaproject is het best lastig hoe je dat aanvliegt. Want de mogelijkheden van domotica zijn legio. En hoe breng je dat over naar de klant? Daar zijn we door Oosterberg erg goed in ondersteunt.”

Training

Ook de werktekeningen en programmering werden door fftm5324de afdeling Gebouwintelligentie van Oosterberg gedaan. Als domoticasysteem werd bij de familie Van Kasteel voor Niko Home Control gekozen. “Ik ben ook bij Niko Nederland op training geweest”, vertelt Johan Dekker. “Bij ons eerste project heeft Oosterberg de programmering nog voor zijn rekening genomen. Inmiddels hebben we al een tweede project achter de rug en kan ik de programmering en werktekeningen zelf uitvoeren. Maar heb ik vragen, of moet er een uitgebreide revisietekening worden gemaakt, dan kan ik wel op ze terugvallen.”

Johan Dekker verwacht dat gebouwautomatisering de komende jaren een vlucht gaat nemen. “Over tien jaar is het niet meer weg te denken uit huizen en gebouwen”, zegt hij. “Dat is ook de reden dat wij ons met Niko willen beperken tot één leverancier op het gebied van domotica. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Als je teveel verschillende leveranciers hebt, dan zijn die ontwikkelingen niet meer bij te houden.”

Terug naar Vraag onze klanten waarom
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl