Slimme nieuwe samenwerking: levering, assemblage en logistiek in één hand

Mooi pilotproject voor key-account Croonwolter&dros

Vanuit Croonwolter&dros is Nico Janssen projectleider van het project The Cloud in Amsterdam. Hij vertelt: “Eerst hebben we alles volgens de wensen van de opdrachtgever gerealiseerd. Hierbij hebben we het pand ingedeeld in kwadranten, zodat we het in delen konden opleveren. Daarna zijn we met de wensen van de individuele huurders aan de slag gegaan.”

Goede extra service

“Voor de inkoop van materialen hadden we al eerder plezierig met Oosterberg samengewerkt”, vervolgt Nico Janssen. “Destijds hadden we de logistiek bij een andere partij ondergebracht en daar waren we niet zo tevreden over. Zij leverden meestal keurig volgens afspraak, maar hadden zelf geen materiaal- en technische kennis. Een ‘algemene’ logistiek dienstverlener ziet een ordernummer en pakt het betreffende product in. Een medewerker van Oosterberg heeft die technische kennis wel. Hij ziet het ordernummer en kan denken: ‘Hee, dit hoort hier niet bij, laat ik dit even navragen.’ Goede extra service waar je echt wat aan hebt én waarmee je fouten makkelijk kunt voorkomen.”

Rolcontainers

René Sellmeijer, vestigingsleider van Oosterberg Amsterdam, vult aan: “In overleg met Croonwolter&dros hebben we een pilot opgezet om twee vliegen in één klap te slaan: de integratie van onze groothandelsfunctie en specifieke logistieke dienstverlening. Dit was maatwerk, waarbij de behoefte van Croonwolter&dros centraal stond. Zo hebben we rolcontainers geleverd met speciaal gelabelde materialen erin; handig om te verplaatsen op locatie. Ook hebben we artikelen per kwadrant – en later per verdieping – geleverd, zodat de mensen op de bouw praktisch konden werken.”

Assemblage vooraf

Nico Janssen is heel tevreden over deze werkwijze: “Natuurlijk was deze nieuwe manier van werken in het begin even wennen, maar het verliep allemaal nagenoeg perfect. Ander groot voordeel was de service die Oosterberg aanbood in de vorm van assemblage.” René Sellmeijer legt uit: “Installatiematerialen die Croonwolter&dros had besteld, hebben wij door een onderaannemer laten assembleren. Zo hebben we bijvoorbeeld Wago montagesnoeren aan Esylux melders en Etap noodverlichting laten bevestigen. De geassembleerde producten hebben we op afroep op locatie geleverd. Ook hebben we diverse materialen die Croonwolter&dros rechtstreeks had ingekocht, opgeslagen in ons centrale magazijn in Apeldoorn. Deze materialen werden in bulk aangeleverd bij Oosterberg en hebben wij fijnmazig, samen met onze groothandelproducten, just in time aangeleverd op de projectlocatie. Op deze manier hebben we dit binnenstedelijke bouwproject samen slim kunnen managen.”

Toegevoegde waarde

René Sellmeijer en Nico Janssen

Nico Janssen is erg blij met deze mogelijkheid: “Hierdoor konden onze mensen op de bouw er meteen mee aan de slag. Dat heeft ons veel tijd en werk bespaard. Ideaal en erg fijn dat Oosterberg dit kon regelen! Zo zie je maar, dat een goede samenwerking en het samen bedenken van slimme oplossingen tot mooie resultaten kan leiden. Met toegevoegde waarde waar je echt profijt van hebt. Oosterberg heeft laten zien dat zij dit prima kunnen en bij een volgend project wil ik graag weer op deze manier samenwerken!”

Terug naar Grote Projecten
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl