Oosterberg geeft goed advies, heeft verstand van zaken en levert snel

Henk Oomen van Daly Plastics & Caroda Polymer Recovery

Daly Plastics en dochteronderneming Caroda Polymer Recovery. Twee Zutphense recyclebedrijven die plastic folieafval van bedrijven sorteren, reinigen en verwerken tot regranulaatkorrels: de grondstof voor bijvoorbeeld vuilnis- en pedaalemmerzakken. Omdat de productie 24 uur per dag doorgaat, kunnen beide familiebedrijven zich geen machinestilstand veroorloven. Gelukkig zit Oosterberg dichtbij, voor advies én de nodige onderdelen.

In 2025 moeten nieuwe kunststof producten uit minimaal 25% gerecycled plastic bestaan. Om te zorgen dat er straks voldoende regranulaatkorrels beschikbaar zijn, willen Daly Plastics en Caroda de komende vijf jaar de capaciteit verdubbelen.

Betere service

Henk Oomen is technisch leider bij Daly Plastics en Caroda. “We werken nu zo’n vijf jaar samen met Oosterberg”, vertelt hij. “Dit gaat heel goed. Destijds bedienden ze industriële bedrijven nog niet, dus de service is alleen maar verbeterd. Of het nu gaat om advies of de juiste onderdelen voor je machinepark, bij Oosterberg krijg je via korte lijnen wat je hebben moet. Als het nodig is, zelfs heel snel.” Martijn Kroes, product specialist industrie bij Oosterberg, vult aan: “Als we de onderdelen zelf niet op voorraad hebben, dan zorgen we ervoor dat ze alsnog – direct vanuit de leverancier – worden geleverd.”

Koeling voor schakelkasten

“Soms heb je zelf geen tijd om dingen uit te zoeken”, geeft Henk Oomen aan. “Als ik de vraag bij Martijn neerleg, weet ik dat het goed komt. Hij onderzoekt hoe iets in elkaar zit en wat nodig is, om vervolgens de benodigde onderdelen te leveren. Dit was bijvoorbeeld het geval bij onze schakelkasten. Deze worden van binnen warm, waardoor de levensduur omlaag gaat. Martijn zocht uit op welke manier deze kasten het beste kunnen worden gekoeld, gaf advies en leverde de juiste airco-installatie. Wat ook handig is: ze zijn altijd op de hoogte van wat nieuw is in de markt. Dit moet ook wel, want de techniek van de machines die wij kopen is de laatste jaren enorm vooruitgegaan. Je moet meegaan in die stroom om goed advies en de juiste onderdelen te kunnen leveren.”

Verstand van zaken

Martijn Kroes: “Naast de coolunits van Rittal, leveren we onder meer relais en motorbeveiliging van Siemens aan Daly Plastics en Caroda. Net als frequentieregelaars en kabels. Pas nog kreeg ik de vraag van Henk of we kleinere softstarters voor een schakelkast konden leveren, vanwege ruimtegebrek. Het is leuk werk om uit te zoeken welke er in de markt zijn en in de kast passen. Ik kwam uit op die van Schneider Electric, die passen perfect. Fijn om je klant zo te kunnen helpen!” Henk Oomen knikt. “Dit gaat makkelijk en snel. Bij Oosterberg hebben ze verstand van zaken en ze doen wat ze beloven. Het moet goed zijn – en dat is het ook.”

Terug naar Industrie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl