Bijzondere installatie-eisen schip Duc Solution

Innovaties in de scheepvaart

20150728_115442Naast woningbouw en utiliteit richt Oosterberg zich ook steeds meer op de industrie. Eén van haar klanten is Electroservice Urk, gespecialiseerd in scheepvaart. Voor het nieuwe schip Duc Solution is het bedrijf verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische installatie. Dit voorjaar gaat het schip te water.

Toen zeven jaar geleden de economische crisis toesloeg, kocht Electroservice Urk  zijn materialen al in bij Oosterberg. “We hielden ons toen ook nog bezig met woningbouw en installatiewerk op kotters voor de visserij.

Daar is toen de klad ingekomen. We zijn ons daarom meer gaan richten op het ontwerp en de bouw van complete installaties voor de industrie en scheepvaart”, aldus directeur Piet Hoekstra. Electroservice Urk heeft voor de visserij en scheepvaart allerlei brandstof besparende systemen ontwikkeld. “Zoals een cruise control en voor de grotere vrachtvaart zelfs een fuel control die in plaats van op toeren de motor aanstuurt op brandstof. Daarmee kunnen flinke besparingen worden gedaan!”

Duc Solutionimg-20160610-wa0020

In het magazijn van Electroservice Urk staan diverse schakelkasten klaar voor het nieuwe schip Duc Solution. “Een compact multifunctioneel schip van 50 meter bedoeld voor diverse offshore werkzaamheden. Bij windmolens, boortorens maar ook dijkinspecties. Belangrijk daarbij is dat het schip op z’n positie blijft liggen en de installaties redundant zijn”, aldus Piet Hoekstra. Dat laatste betekent dat de installaties nooit honderd procent mogen uitvallen en dat er dus altijd een back up aanwezig is.

“Als de ene generator uitvalt, neemt de andere het automatisch over.” Wanneer de Duc Solution precies te water gaat, is nog niet bekend. “De waterstand is nu erg laag. Het wachten is tot het weer stijgt.”

Voor meer informatie: Hoekman Shipbuilding

Terug naar Industrie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl