Fraai voorbeeldproject voor ons team gebouwintelligentie

Uitgebreide KNX-installatie met alle denkbare comfort en duurzaamheid

Als installateur je nieuwbouwhuis voorzien van een fraai stukje domotica. Bart Beerens van Bart Beerens Installatietechniek B.V. deed het. Het team gebouwintelligentie van Oosterberg zorgde voor ondersteuning met advies, een groot deel van de techniek en het commerciële traject met verschillende fabrikanten.

In zijn gloednieuwe huis in Nederweert-Eind wilde Bart Beerens vooral graag comfort en duurzaamheid. Dus maakte hij plannen voor de installatie van een slimme KNX-installatie met hierop aansluitingen van onder meer een warmtepomp, zonnepanelen en zonwering door het hele huis. Plus dimbare verlichting, een geluidsinstallatie, een deurbel met camera- en alarminstallatie, een beregeningsinstallatie en een grasmaairobot.

Flinke puzzel

“We hebben vóór de bouw al bekeken wat we allemaal wilden en direct Peter Meijers – van het team gebouwintelligentie van Oosterberg – bij de plannen betrokken”, vertelt Bart. “We hebben hem gevraagd of onze plannen uitvoerbaar waren en welke componenten we nodig hadden. Dit bleek een flinke puzzel, maar we zijn er perfect uitgekomen!” Peter Meijers beaamt dit: “Bij een dergelijk project is het belangrijk dat we er vanaf het begin bij betrokken zijn. Ik wist precies hoe Bart het wilde hebben en had de vrije hand om zijn wensen uit te voeren, mits binnen het budget. Als je duidelijke afspraken maakt, is dit een ideale manier van werken. Met dito resultaat.”

Keuze voor producten

Aan André van Houtum – verkoopleider regio Limburg bij Oosterberg – was het de taak om de juiste producten aan de wensen te koppelen. “Ik kwam voor het schakelmateriaal en de actoren uit bij ABB. Het touchscreen en de visualisatie komen van Pure Domotica en Hager leverde de verdeelkast en de automaten. Lokale specialisten zorgden voor het alarmsysteem en de camera’s. Vervolgens heeft Peter gecontroleerd of alles klopte en aan de wensen voldeed. Zo vroeg hij gegevens op van andere partijen om te kijken of de verschillende systemen bij elkaar passen en probleemloos op elkaar aan te sluiten en praktisch aan te sturen zijn.” Peter vult aan: “Hierbij is het belangrijk dat je als opdrachtgever goed blijft communiceren: veel installateurs hebben niet in de gaten dat als je bijvoorbeeld tussentijds een ander alarmsysteem kiest, dit je hele proces in de war gooit. Toen we alle onderdelen in huis hadden, heb ik ze alvast geprogrammeerd. Bart kon ze installeren en het werkte meteen.”

Zelf aanpassen

Bart is blij met de samenwerking: “Dit was echt een project volgens het boekje! Vooral de kennis van Peter is echt van toegevoegde waarde. Hier is Oosterberg echt uniek in: zij hebben alles in één, via directe, praktische lijnen, op een zo makkelijk mogelijke manier. Wat ook praktisch is: Oosterberg biedt het ontwerpen en programmeren als optie aan. Wil je dit als installateur zelf doen, dan kan dat ook. Ook het resultaat is geweldig: het grote voordeel van een KNX-installatie is dat je zelf de functionaliteit kunt aanpassen: mijn vrouw en ik kunnen de instellingen op het touchscreen zelf heel makkelijk aanpassen, ideaal!”

Terug naar Gebouwintelligentie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl