Kringloopwinkel wordt trendy warenhuis

Ook verlichting tweedehands artikelen steeds belangrijker

Rataplan

Je kijkt je ogen uit bij de nieuwe kringloopwinkels van RataPlan in Amsterdam en Heerhugowaard. Door de uiterst moderne inrichting zijn het trendy warenhuizen geworden. Ook de toegepaste verlichting is met zijn tijd meegegaan. Van trendy LED-spots in Amsterdam tot energiezuinige T5 TL-armaturen in Heerhugowaard. “Bij zo’n mooie inrichting is het belangrijk dat de producten goed uitgelicht worden. Ook al zijn ze tweedehands.”

Trendy uitstraling

Het installatiewerk bij beide kringloopwinkels was een gezamenlijk project van Westra Installatietechniek (Groningen) en Hamminga Installatie en Techniek. De bijzondere uitstraling van beide winkels zorgde ervoor dat het een erg leuk project was om aan te werken”, licht Klaas Hamminga toe. Zo heeft de vestiging van RataPlan in Amsterdam zelfs een horecahoek met buitenterras, waar hartige en zoete biologische producten en verse sappen verkrijgbaar zijn. Helemaal passend bij de trendy uitstraling van de rest van de winkel.

LichtplanRataplan

“Beide winkels zijn een soort Bijenkorf geworden”, vult Jeroen Westra aan. “Bij zo’n trendy uitstraling is het niet alleen belangrijk dat de producten mooi gepresenteerd worden, maar ook dat ze goed in het licht staan.” Samen met Oosterberg werd daarvoor een lichtplan gemaakt. Er werd onder andere gekozen voor armaturen van Jay, Obus en Klino. Bij de vestiging in Amsterdam zijn er vooral LED-spots toegepast en in Heerhugowaard T5 TL-armaturen van Lumis. Zoveel mogelijk duurzame lampen dus, helemaal in de filosofie van de kringloopwinkel. Alle armaturen werden -via Oosterberg- geleverd door Performance in Lighting. Andere leveranciers waren onder andere Niedax Kleinhuis (kabelgoten) en Dynamic kabel van Cable Partners.

 

Terug naar Verlichting
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl