Elektrotechniek

Alle referentieprojecten op een rij ...

Referentieproject: Compleet nieuwe wijken worden gepland met de Projectmodule

Compleet nieuwe wijken worden gepland met de Projectmodule

Kremer Techniek is een echt familiebedrijf dat al meer dan 55 jaar werkt met passie voor het vak. Dit zorgt voor veel kennis en ervaring en maakt Kremer tot een goede strategisch partner van Koninklijke Oosterberg. Vanuit deze relatie is Kremer ook betrokken geweest in de ontwikkeling van de projectenmodule. Met de Projectmodule kunnen klanten van Oosterberg hun planningen voorbereiden. Hierdoor worden materialen weken van tevoren gereserveerd voor een specifiek project. Pas als de materialen nodig zijn, verandert de planning in een officiële order.

Lees meer »
Referentieproject: Luxe en divers: nieuwe ledverlichting voor Ceratizit in Roosendaal

Luxe en divers: nieuwe ledverlichting voor Ceratizit in Roosendaal

Vertrouwen. Dat is het codewoord in de bedrijfsvoering van Ferry van Bommel (Van Bommel Electroservice). Of het nu gaat om het contact met zijn klant of zijn samenwerking met Koninklijke Oosterberg, elke opdracht valt of staat met vertrouwen. Ook aan het lichtplan dat hij uitwerkte en uitvoerde voor het bedrijf Ceratizit, ging geen offerte of presentatie vooraf.

Lees meer »
Referentieproject: Omdenken en groot dromen: de indrukwekkende missie van Unbrick

Omdenken en groot dromen: de indrukwekkende missie van Unbrick

Bij Unbrick draait alles om dat ene grote doel: de meest innovatieve ontwikkelaar van duurzame woningen worden. Krijn Smits, Director Brand & CX bij Unbrick: “Stiekem vinden we het ook heel leuk om de bouw een beetje op z’n kop te zetten. Dat doen we door eigenwijs te zijn, tradities te bevragen en voortdurend om te denken.”

Lees meer »
Referentieproject: Zuiniger omgaan met energie in Villa ArenA, Amsterdam

Zuiniger omgaan met energie in Villa ArenA, Amsterdam

Woonmall Villa ArenA is het grootste overdekte woonwinkelcentrum van Nederland. Met maar liefst 50 winkels is het energieverbruik natuurlijk enorm, maar ook vaak relatief eenvoudig terug te dringen. Met behulp van een slim systeem bijvoorbeeld, dat per winkel detecteert wat het verbruik is, 24 uur per dag. Dankzij deze duurzame oplossing wordt energie besparen een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
Referentieproject: Project Nieuwe Hoeven in Schaijk

Project Nieuwe Hoeven in Schaijk

Middenin de natuur bij het Brabantse Schaijk wordt een geheel vernieuwde woonzorglocatie ontwikkeld voor mensen met dementie. Project Nieuwe Hoeven krijgt het karakter van een buurtschap, met meerdere kleine gebouwen, een buurthuis en een activiteitenschuur. Megens Installaties, verantwoordelijk voor alle E&W installaties binnen het project, betrok Oosterberg bij de diverse uitdagingen die het project kent.

Lees meer »
Referentieproject: Renovatieproject PLAZA Hotel Group

Renovatieproject PLAZA Hotel Group

In de Rijswijkse Plaspoelpolder is een statig hotel gevestigd. Vernoemd naar Sir Winston Churchill en gevestigd aan het Generaal Eisenhowerplein. Het Best Western Plus Grand Winston hotel, op een steenworp afstand van Delft én Den Haag, wordt momenteel gerenoveerd. Kopp Benelux B.V. leverde, in samenwerking met Koninklijke Oosterberg, zo’n 14.000 stuks aan schakelmateriaal.

Lees meer »
Referentieproject: Tot aan de schroefjes op de plinten: precisiewerk bij het nieuwe stadskantoor in Heerlen

Tot aan de schroefjes op de plinten: precisiewerk bij het nieuwe stadskantoor in Heerlen

Een iconisch gebouw, een open karakter, ‘stevig in haar context verankerd’. Dat typeert het nieuwe stadskantoor van Heerlen. De realisatie van het gebouw is een meerjarenproject waar technisch installateur Homij samen met o.a. het prestigieuze architectenbureau Mecanoo aan werkt.

Lees meer »
Referentieproject: Elektrotechnische materialen voor 655 woningen van tevoren gereserveerd

Elektrotechnische materialen voor 655 woningen van tevoren gereserveerd

Wanneer een project op de agenda staat, wil je zeker weten dat de benodigde materialen voorradig zijn. Dankzij de projectmodule van Koninklijke Oosterberg heb je dit zelf in de hand. Dit ervaart ook Cees Spierenburg van Rijndorp Installaties: “We weten zeker dat we volgens planning kunnen werken.”

Lees meer »
Referentieproject: Renovatie van het monumentale stadhuis in de binnenstad van Leiden

Renovatie van het monumentale stadhuis in de binnenstad van Leiden

Het renoveren van het monumentale stadhuis in de binnenstad van Leiden: een mooie klus met een aantal zeer interessante uitdagingen. Maar Wouter Kinkel van BRI Groep en Frits Radstake van Oosterberg zijn niet voor één gat te vangen!

Lees meer »
Referentieproject: Van kantoorpand naar 200 appartementen

Van kantoorpand naar 200 appartementen

Ze begonnen met z’n drieën. Stefan Blokzijl, Twan Mutsaars en Marcel van Heeswijk startten in 2007 STM Elektro. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een full-service en allround elektrotechnisch installatiebedrijf. Met 20 vaste medewerkers plus een flink aantal ­­– vaste – invalkrachten. Oosterberg is vanaf het begin hun groothandel.

Lees meer »
Referentieproject: Meedenken over efficiëntie en kostenbesparing bij Boetech

Meedenken over efficiëntie en kostenbesparing bij Boetech

Efficiëntere behuizingen, materialen seriematig geassembleerd aangeleverd én slim voorraadbeheer. Boetech Meps International uit Almere is fabrikant van koe-routingsystemen die perfect aansluiten op de melkrobots van Lely, die koeien automatisch melken.

Lees meer »
Referentieproject: SchoolSparen: slim samenwerkingsproject  gericht op duurzaam besparen

SchoolSparen: slim samenwerkingsproject gericht op duurzaam besparen

Veel kinderen maken zich zorgen om het milieu. Sommigen gaan de straat op, om te demonstreren voor een duurzamere wereld. Een goed initiatief, maar het kan ook anders. Zo hielpen basisschoolleerlingen van Educatief Centrum Theo Thijssen in Zutphen actief mee met het vervangen van tl-buizen door duurzame led verlichting en het plaatsen van radiatorfolie. En ze mogen vervolgens meebepalen waar het geld dat de school hiermee bespaart, aan wordt uitgegeven.

Lees meer »
Referentieproject: Strakke planning én logistieke uitdagingen bij renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond

Strakke planning én logistieke uitdagingen bij renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond

Strakke planning én logistieke uitdagingen bij renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond. Hoe renoveer je alle elektrische installaties van een ziekenhuis dat tijdens de verbouwing in gebruik blijft? Laat dat maar over aan de specialisten van HOMIJ Technische Installaties. Oosterberg zorgt ervoor dat de benodigde materialen op tijd klaarliggen.

 

Lees meer »
Referentieproject: Dankzij ledverlichting en aanwezigheidsdetectie realiseren we een besparing van bijna 50%

Dankzij ledverlichting en aanwezigheidsdetectie realiseren we een besparing van bijna 50%

Duurzaam werken. Voor Erik de Graaf, bedrijfsleider van De Graaf Elektrotechniek in Castricum, is het dagelijkse kost. Een mooi voorbeeld is het verduurzamen van het Montessori Lyceum Amsterdam. Een klus die twee jaar geleden van start ging en een strakke planning vraagt, want er kan alleen tijdens de schoolvakanties worden gewerkt.

 

Lees meer »
Referentieproject: Volledig duurzame installatie met lichtadvies en producten van Oosterberg

Volledig duurzame installatie met lichtadvies en producten van Oosterberg

De elektrotechnische installatie verzorgen van een gloednieuw pand, volledig los van gas en CO2-neutraal

Lees meer »
Referentieproject: Oosterberg is veel meer dan een dozenschuiver

Oosterberg is veel meer dan een dozenschuiver

Als het gaat om maatwerk energieverdelers en besturingskasten vormt S&P Paneelbouw B.V. in het Gelderse Elst een betrouwbare partner. Voor eigen opdrachtgevers, maar ook die van Oosterberg. Een mooie wisselwerking, want op onze beurt houden wij onderdelen voor S&P Paneelbouw op voorraad. Zo helpen we elkaar verder.

 

Lees meer »
Referentieproject: Van kerk naar gezondheidscentrum

Van kerk naar gezondheidscentrum

Een kerk ombouwen tot gezondheidscentrum; een enorme klus waar veel bij komt kijken. Zeker op elektrotechnisch gebied!

Lees meer »
Referentieproject: Minder energiekosten en beter binnenklimaat door slimme sturingen

Minder energiekosten en beter binnenklimaat door slimme sturingen

De Hanzehogeschool in Groningen is de grootste HBO-instelling in het Noorden van Nederland. Bij een grote ver- en nieuwbouwoperatie kreeg de elektrotechniek een belangrijke rol in de duurzame ambitie.

Lees meer »
Referentieproject: Luxe villa vol met domoticasnufjes

Luxe villa vol met domoticasnufjes

Van Maanen Domotica werkt als systemintegrator veel in opdracht van installateurs uit de regio. Samen met eigenaar Wijnand van Maanen nemen we een kijkje bij één van hun projecten.

Lees meer »
Referentieproject: Nieuwe installatie voor poldergemaal in Amsterdam

Nieuwe installatie voor poldergemaal in Amsterdam

De complete elektrotechnische installatie van het poldergemaal Zeeburg in Amsterdam is vernieuwd door installatiebedrijf Bosma & Bronkhorst. Het gebouw behoort tot één van de grootste poldergemalen van Nederland.

Lees meer »
Referentieproject: 100 zonnepanelen voor Hospice Zutphen

100 zonnepanelen voor Hospice Zutphen

Oosterberg en installatiebedrijf J. Coenders uit Zutphen werden door de plaatselijke hospice gevraagd mee te denken om het energieverbruik van haar gebouw te verlagen. Met succes! Afgelopen maand werden er 100 zonnepanelen geïnstalleerd, waarbij werd gekozen voor een slimme oplossing!

Lees meer »
Referentieproject: Uitdagende klus voor WSi Techniek bij de Radboud Universiteit

Uitdagende klus voor WSi Techniek bij de Radboud Universiteit

Een universiteitsgebouw verbouwen en uitbreiden terwijl er overdag honderden studenten rondlopen. Voor René Schilderink van WSi Techniek is de verbouwing van Gymnasion-Noord, op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen, één van de meest uitdagende klussen uit zijn carrière.

Lees meer »
Referentieproject: Sportcultuurcentrum gebouwd met 200 vrijwilligers!

Sportcultuurcentrum gebouwd met 200 vrijwilligers!

Robbie Rouwhorst stuurde het afgelopen jaar een bouwteam van gemiddeld 20 vrijwilligers aan bij de bouw van een sportcultuurcentrum in het Achterhoekse Mariënvelde.

Lees meer »
Referentieproject: Meters maken in Duits kassencomplex

Meters maken in Duits kassencomplex

Verhaegh & Co Elektro uit Grubbenvorst legde de complete technische installatie aan bij een groot tomatenkassencomplex van maar liefst 15 hectare in Duitsland.

Lees meer »
Referentieproject: Eerste stekerbare woningen in Nootdorp

Eerste stekerbare woningen in Nootdorp

De eerste stekerbare woningen in Nederland zijn een feit. Het concept 100% winstalleren is voor het eerst toegepast bij 24 appartementen in Nootdorp.

Lees meer »
Referentieproject: Vele kilometers kabeldraagsystemen

Vele kilometers kabeldraagsystemen

We zoomen in op drie nieuwe projecten van het bedrijf: CineMec Nijmegen, Van der Valk in Lent en het CSMART Hotel in Almere. Oftewel: vele kilometers kabeldraagsystemen.

Lees meer »
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl