“Oosterberg vindt altijd precies wat je nodig hebt”

Willem de Kok van RHB Stevedoring & Warehousing

Sinds 1930 is RHB Stevedoring & Warehousing een van de toonaangevende bedrijven in de Rotterdamse haven. RHB is gespecialiseerd in het laden, lossen en de op- en overslag van zware lading, apparatuur voor windmolens, stukgoed en breakbulk. Oosterberg levert de producten en onderdelen voor de technische dienst. “Makkelijk en snel, ideaal!”

Willem de Kok is voorman van de technische dienst van RHB. Hij verzorgt het onderhoud en de reparaties van eigenlijk alles op het bedrijfsterrein: van de havenkranen en loodsen tot heftrucks en schepen. Sinds een jaar of drie bestelt hij de benodigde materialen bij Oosterberg: “Over de samenwerking en het contact met de vorige leverancier was ik niet tevreden. Het is weleens voorgekomen dat de bezorgdienst de spullen zomaar ergens had achtergelaten. Ik dacht dat de bestelling niet geleverd was en kon niet verder met mijn werk. Weken later kwam ik de levering toevallig ergens tegen in een opberghok. Dit kan natuurlijk niet, vandaar de overstap.”

Even appen met een vraag

“Met Oosterberg is de samenwerking compleet anders”, vervolgt Willem de Kok. “Als ik een vraag heb, kan ik heel makkelijk even appen. Laatst bijvoorbeeld, toen de noodverlichting kapot was en ik niet precies wist welk onderdeel uit het assortiment ik moest bestellen. Dan maak ik een foto van het systeem en app deze door. Vervolgens zoekt Team Industrie van Oosterberg netjes uit om welk onderdeel het gaat, dat ze vervolgens snel leveren. Zo gaan ze nét even een stapje verder en dat werkt heel plezierig. Het kost mij nauwelijks tijd en ik heb de producten altijd snel in huis, zodat ik geen voorraad hoef aan te leggen.”

Vergelijkbaar onderdeel

Hans Schneiders – accountmanager Industrie bij Oosterberg en de vaste contactpersoon van Willem de Kok – knikt instemmend: “Dit werkt inderdaad prima, ook voor ons. Ik herinner me dat Willem onlangs een aantal nieuwe magneetschakelaars en thermische pakketten nodig had, voor een dertig jaar oude machine. Deze was nog van Telemecanique en niet meer leverbaar, de onderdelen ook niet. Wij hebben uitgezocht welke leveranciers vergelijkbare onderdelen leveren en welke precies zou passen. Zo voorkomen we dat Willem een heel nieuwe machine moet aanschaffen. Op basis van een foto van het onderdeel, waarbij we Willem hebben gevraagd er even een rolmaat langs te leggen om het formaat precies te bepalen, hadden we vrij snel een alternatief gevonden.”

Het voordeel van eigen chauffeurs

Willem de Kok is blij met deze service: “De mensen van Oosterberg denken altijd goed mee. Ook toen we nieuwe verlichting voor de kranen en loodsen nodig hadden. Hun advies: energiezuinige ledlampen die lang meegaan én altijd direct op volle lichtsterkte zijn. De ideale oplossing voor ons. En Oosterberg levert ook nog eens snel. Met eigen chauffeurs, die meestal op vaste tijden komen, hier de weg weten en precies weten waar ze hun spullen moeten afleveren. Dit werkt perfect en maakt mijn werk een stuk makkelijker. Ik ben dan ook erg blij dat ik de overstap heb gemaakt!”

Terug naar Industrie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl