Oosterberg Projectmodule: minder faalkosten, meer efficiëntie

Wilt u minder faalkosten en meer efficiëntie realiseren binnen uw projecten? De Projectmodule van Koninklijke Oosterberg helpt u hierbij. Met behulp van deze module deelt u eenvoudig uw planning met ons, waarna u verschillende voordelen ervaart. Dus heeft u uw materiaalbehoefte al een aantal weken van te voren inzichtelijk? Maak dan nu kennis met dit handige hulpmiddel.

Veel van de fouten die in de bouwwereld gemaakt worden, zijn te voorkomen door een betere communicatie en samenwerking. Uit cijfers van Bouwkennis blijkt dat gemiddeld 11,4% van het totale budget van projecten nu naar faalkosten gaat. Deze kosten zijn vrijwel volledig het gevolg van een slechte werkvoorbereiding, planning en tijdsdruk. Op dit moment lopen de faalkosten, als gevolg van leverproblemen door wereldwijde materiaaltekorten, bovendien nog verder op. De Projectmodule helpt u om dit te voorkomen.

Minder faalkosten

Met de Projectmodule als basis van uw ordermanagementproces, heeft u de zekerheid dat u op het juiste moment over de juiste materialen beschikt. Hierdoor is er geen herplanning door leverproblemen nodig. Wij kopen uw materialen zes weken voor de levering in en houden ze twee weken voor de levering vast voor uw project op ons distributiecentrum. Vervolgens kunt u de materialen flexibel afroepen tot twee maanden na de geplande datum. Door met de Projectmodule te werken ontvangt u bovendien alleen die producten die u heeft gecalculeerd en elimineert u de interne ordercommunicatie. U kunt de werkzaamheden eenvoudig kaderen en gecontroleerd delegeren.

Hogere efficiëntie

De Projectmodule zorgt er daarnaast voor dat u nog efficiënter gaat werken. Zoals gezegd vindt er minder communicatie met betrekking tot ordermanagement plaats en u hoeft minder te regelen tijdens de uitvoering. De werkvoorbereider plant het project en kadert het af, waarna de uitvoerder de materialen kan afroepen om hiermee aan de slag te gaan. Indien de planning op het laatste moment wijzigt kan de uitvoerder zelf schakelen.

Een extra voordeel is de optie om per ruimte of gebied een planning te maken en de materialen te laten leveren. Dit zorgt veel tijdwinst en gemak in seriematige projecten. Het werkt als volgt:

  • U kunt per ruimte of gebied plannen en een materiaalpakket samenstellen, wat u vervolgens met één druk op de knop kunt kopiëren naar andere ruimtes.
  • U ontvangt uw materialen in pakketten per ruimte of gebied, bijvoorbeeld per woning, hotelkamer, verdieping of sectie. De pakketten zijn voorzien van project- en referentienummers. Zo kan men hier direct mee aan de slag.
  • U kunt de materialen flexibel, per pakket afroepen via tablet, mobiele telefoon of laptop.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de Projectmodule? Bekijk dan de film hieronder of neem contact met ons op. De Projectmodule is onderdeel van het Forecastingsprogramma van Koninklijke Oosterberg.

 

©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl