Totaaloplossingen in goederenstroombeheersing

Samen sterk in de keten

Klanten van Oosterberg hebben vele, soms sterk uiteenlopende wensen op logistiek gebied. We laten u niet kiezen uit standaard concepten, maar luisteren eerst naar de vraag achter de vraag. Met onze expertise kunnen we vervolgens de oplossing organiseren die de onderliggende behoefte invult.

In onze projecten maken we gebruik van onze eigen distributiemiddelen en eigen chauffeurs. We blijven hierdoor optimaal met u in contact. Tevens beschikken we over een krachtig netwerk waarbij we, samen met u, zoeken naar de meest efficiënte processen. We helpen hierbij verspillingen te reduceren, voorspelbaarheid te vergroten en samen te focussen op het creëren van toegevoegde waarde.

Een greep uit ons aanbod:

Orders bij repeterende ruimten eenvoudig te bestellen

Heeft u een project waarbij repeterende ruimten voorkomen? U bestelt één keer en herhaalt de bestellingen daarna eenvoudig.

Op maat verpakken per ruimte

Verpakken als “kit” per monteur of bouwdeel is mogelijk, zodat u met de juiste materialen onmiddellijk van start kunt. “Kitten” staat voor alle artikelen die nodig zijn voor assemblage in één doos verpakken met de juiste referentie. Dit doen wij bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten.

Vertegenwoordiger Oosterberg Den Haag over deze dienst in de praktijk:

“Bij dit nieuwbouwproject hebben we ook gekeken naar hoe we de materialen zo efficiënt mogelijk konden aanleveren. Per woning hebben we in kaart gebracht wat er aan materialen inzit. Zo kon onze klant de materialen, die wij in ‘kit-vorm’ hebben afgeleverd, per woning afroepen.

Voorraadbeheer op locatie

Een optimale voorraad is de basis van het succes van uw organisatie. Het voorkomen van een veel te hoge voorraad of erger: misgrijpen, kost tijd. Als groothandel hebben we voorraadbeheersing tot onze specialiteit ontwikkeld. Wij willen onze kennis en middelen graag delen met onze klanten.

Heeft u weleens gedacht aan het uitbesteden van voorraadbeheer? Oosterberg biedt “voorraadbeheer op locatie”. Wij komen dan bij u in het magazijn, of op de bouw, uw voorraad beheren. We kunnen min-max voorraden aanleggen en werken met het Kanban systeem. De toegevoegde waarde voor u: een optimale voorraadbalans, minder fouten en faalkosten.

Projectplanning en forecasting

Bij wisselende vraag of grote projecten maken we samen met u een planning voor afname in de toekomst, op basis van historische verkopen en toekomstverwachtingen. Daarmee zorgen we dat er altijd voldoende van het gewenste artikel op voorraad ligt.

Side streaming

Opslag nodig of wilt u elektraproducten en branchevreemde goederen samenvoegen in één levering? Oosterberg gaat verder dan u verwacht! We bieden side streaming aan: u koopt zelf in en laat uw goederenstroom via ons lopen. Laat bijvoorbeeld uw materialen in bulk bij ons leveren, wij zorgen dat ze in fijnmazige distributie worden uitgeleverd. Als logistiek dienstverlener hebben wij o.a. de volgende faciliteiten tot onze beschikking: distributiecentrum in Apeldoorn: 16.000m2, een volledig uitgerust magazijn, logistiek en voorraadbeheer. Samen sterk in de keten.

Voordelen:

  • Alles in één order
  • Minder vrachtauto’s voor de deur (Lean en Green)
  • Just in Time en fijnmazige distributie voor uw bulk goederen.
  • Minder handeling in de totale logistieke keten.
Prefab oplossingen 

Komt u ook regelmatig tijd of manuren tekort om uw project op leveren? Dan is prefab bouwen een uitkomst. We leveren installaties dan pasklaar aan. Aansluiten wordt een fluitje van een cent. Dit verkort de installatietijd aanzienlijk. Weet u in welke situaties prefab bouwen in totaal (materialen en uren) goedkoper is dat conventioneel installeren?  Vraag het Oosterberg, in veel gevallen kunt u hierdoor een besparing realiseren.

Voordelen:

  • Geen ervaren installateur nodig: ook een monteur kan de prefab onderdelen verwerken.
  • Sneller werken: de installatie wordt bijna kant en klaar aangeleverd. Aansluiten gebeurt in een mum van tijd.
  • Goedkoper: de totaalprijs van materialen en uren is in veel situaties voordeler.
  • Minder fouten in het installatieproces en dus minder faalkosten.

Voor informatie en mogelijkheden neem contact op met uw vestiging:

Contactgegevens vestiging

©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl