Groothandel in Elektrotechniek

Koninklijke Oosterberg

Hallo! Wij zijn Oosterberg. Of eigenlijk: Koninklijke Oosterberg. Een eretitel waar we soms ook zelf nog even aan moeten wennen. Ons succesvolle familiebedrijf groeit snel: inmiddels zijn we een elektrotechnische groothandel met ruim 350 medewerkers. Er zijn 20 Oosterberg-vestigingen in Nederland. Ons hoofdkantoor en distributiecentrum bevinden zich in Apeldoorn.

Ons assortiment
Alle gerenommeerde merken op het gebied van elektrotechniek zijn via ons verkrijgbaar. Daar hebben we stap voor stap naartoe gewerkt, dus daar zijn we erg trots op. Maar wat we er graag aan toevoegen, is een breed palet aan eigenzinnige kleinere merken. Kortom: je vindt bij ons alles wat je zoekt als het gaat om elektrotechniek. Van bekende namen tot verrassende, innovatieve productlijnen. In totaal bestaat ons aanbod uit meer dan 650 verschillende merken.

Diensten en maatwerkoplossingen
Hoe compleet en veelzijdig ons assortiment ook is, we maken het verschil met onze dienstverlening. Of het nu om maatwerk gaat of om een oplossing voor een geheel nieuwe vraag: ons motto is om onze klanten zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen, zodat zij zich kunnen richten op datgene waar ze goed in zijn. Klinkt misschien vanzelfsprekend, maar onze oplossingen gaan altijd net wat verder dan je verwacht. We blijven ons continu ontwikkelen
en professionaliseren om maatwerk en slimme oplossingen te kunnen bieden. Het liefst vandaag alvast voor de uitdagingen van overmorgen.

In alles de vriendelijkste
Koninklijke Oosterberg staat bekend als “de vriendelijkste groothandel van Nederland”. Dat compliment hebben we niet zelf bedacht: het komt naar voren uit het Bouwkennis klanttevredenheidsonderzoek (2020). Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd onder E-installateurs. Met een score van 8,2 op algemene tevredenheid scoren we ruim boven de markt. Op negen andere aspecten, waaronder klantvriendelijkheid, komen we ook als beste uit de bus! Het is een score waar we trots op zijn en die past bij onze kernwaarden. We denken graag met je mee, zetten volledig in op duurzame relaties en staan dag en nacht voor onze partners klaar.

Partner in industrie
Met ons team van technische specialisten zijn we een betrokken partner voor partijen die actief zijn binnen de MRO, OEM of besturingstechniek. Ons portfolio omvat een breed pakket industriële producten en vormt in combinatie met onze technische kennis en logistieke diensten een uitstekende basis voor een duurzaam partnerschap. Wil je hier meer over weten? Ons industrieteam stelt zich graag aan je voor en de referentieprojecten op onze website geven een goed beeld van onze werkwijze.

Historie
Het verhaal van ons familiebedrijf begon in 1893, toen grondlegger Willem Oosterberg zich als pianostemmer liet inschrijven in het Handelsregister. Vier generaties Oosterberg later is het bedrijf uitgegroeid tot landelijke groothandel in elektrotechnisch installatiemateriaal. Sinds 2021 bevindt ons hoofdkantoor zich – net als het distributiecentrum – aan de IJsseldijk in Apeldoorn.

Greenworks
Greenworks is een gezamenlijk initiatief van Wasco, Raab Karcher en Koninklijke Oosterberg. Onze missie? Het complete bouw- en installatieproces verduurzamen. Met het Greenworks label is in één oogopslag inzichtelijk welke bouw- en installatiematerialen de meest duurzame keuze zijn. Naast de producten is er de Greenworks Academy; het duurzaamheidskenniscentrum voor partijen in de bouw- en installatiebranche. Bij de Greenworks Academy kun je thematische trainingen en vaktrainingen volgen. Er zijn locaties in Breda, Apeldoorn en Amsterdam.

Scholing en training
Op ons Kennisplein komen vraag en aanbod van ons vak bij elkaar. In samenwerking met onze partners organiseren we trainingen, webinars en workshops. Onder het mom van “kennis is macht en kennis delen is kracht” kun je hier terecht voor tal van verschillende onderwerpen. Ook op ons Kennisplein staat duurzaamheid centraal: we bieden installateurs onder andere scholing en training op het gebied van gebouwintelligentie en duurzaam installeren. De vraag naar de inhoudelijke kennis die hierbij komt kijken, neemt ook de komende jaren alleen maar toe.

Wat kunnen we voor je betekenen
Heb je op deze pagina niet kunnen vinden wat je zocht over Oosterberg als elektrotechnische groothandel? Wij helpen je graag verder! Bezoek onze contact pagina en stel je vraag, kom in contact met onze specialisten, of word direct klant. Wij staan voor je klaar!

©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl