UNETO-VNI en Fedet betreden samen de toekomst

Inhoud geven aan maatschappelijke thema's

juni 16, 2017

Vernieuwend, verfrissend, uitdagend – zo laat de voorstelling ‘Nieuwe vrienden’ zich omschrijven. Speciaal voor Fedet-leden werd op 30 mei, na afloop van de Fedet-ledenvergadering, een voorstelling gegeven van dit pakkende theaterstuk. Een voorstelling waarin vernieuwend ondernemen, het loslaten van tradities en het zoeken van nieuwe verbindingen centraal staan. De bijzondere avond werd georganiseerd in samenwerking met UNETO-VNI waarvan voorzitter Doekle Terpstra ook acte de présence gaf.

Wanneer hem gevraagd wordt naar wat hem het meest is bijgebleven van de voorstelling, antwoordt hij: “Het contrast tussen het ouder worden in een vernieuwende wereld is keer op keer een pakkend thema. In de voorstelling wordt dat knap omgebogen naar een uitnodiging aan partijen om samen de toekomst te betreden. ”Fedet-voorzitter Rob van Veen: “De kwetsbaarheid van mensen en tradities komt in het theaterstuk prachtig naar voren. Het houdt ons scherp en laat ons zien hoe we een vertaling moeten maken van de vernieuwingen om ons heen naar onze eigen wereld.”

Samenwerking als centraal thema

Samenwerken is hét centrale thema waarin beide voorzitters zich herkennen. En waarin ze een boodschap zien voor de zeer nabije toekomst. “Samenwerken is het nieuwe concurreren”, aldus Rob van Veen. “Het klink saai en afgezaagd maar niets is minder waar: samen sta je sterk. Dat vereist van beide partijen respect, openheid en transparantie en het vertrouwen dat je gezamenlijk de hoogste ogen voor de toekomst kan gooien. Dat respect voor UNETO-VNI is er volop.” “En aan die openheid en transparantie werken we beiden dagelijks”, vult Doekle Terpstra aan. “Wie openheid toont, is bereid om samen te werken en legt daarmee de basis om op langere termijn te overleven. Dat wordt ook van de huidige ondernemer verwacht: ondernemerschap én partnership. Beide zijn nodig om de maatschappelijke relevantie van ons vakgebied écht inhoud te kunnen geven. Onze installateurs maken het verschil bij maatschappelijke thema’s als zorg, energie, mobiliteit en duurzaamheid. Dat lukt alleen in een goed geoliede keten.” Rob van Veen vult aan: “En in die keten – fabrikant, groothandel, installateur – zijn de Fedet-leden ultieme partners; in beweging, energiek, coöperatief, werkend aan een nieuwe toekomst. Samen met UNETO-VNI werken wij -als ‘vernieuwde vrienden’- aan een duurzame toekomst.”

Wat is Nieuwe Vrienden

De technische installatiebranche staat aan de vooravond van een snel veranderende wereld, vol met uitdagingen en kansen. Nieuwe Vrienden -een initiatief van OTIB- neemt de bezoeker hierin mee en inspireert werkgevers en werknemers de toekomst van de branche met een frisse blik te bezien. Het is de toekomst die vraagt om nieuw vakmanschap, nieuwe specialisaties en nieuwe samenwerkingsvormen. En dus om nieuwe vrienden.

 

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl