Vervolg CO2 reductie bij Oosterberg 1e helft 2018

september 24, 2018

We hebben een paar heerlijke warme maar ook droge zomermaanden achter de rug. Zou dit de nieuwe standaard worden? Meteorologen geven aan dat dit pas in 2060 het geval is. De opwarming van de aarde zet in ieder geval door en dit heeft voor ons allemaal gevolgen. Daarom probeert Oosterberg waar het kan bij te dragen en in ieder geval onze eigen CO2-uitstoot terug te dringen! Graag geven we u een update van de ontwikkelingen op dit gebied.

CO2-audit

Aan het einde van dit jaar vindt de jaarlijkse controle audit van de CO2-Prestatieladder niveau 3 weer plaats. Een auditeur beoordeelt of we onze CO2-footprint goed berekenen en of we ook daadwerkelijk bezig zijn met het uitvoeren van de maatregelen.

CO2-footprint 2018 (jan-juni)

Halfjaarlijks berekenen we onze CO2-footprint. Dit doen we door de verbruiken (gas, elektra, brandstof, vliegreizen) om te rekenen naar CO2-uitstoot. Zie hieronder de CO2-footprint van de eerste helft van 2018, dit is inclusief de verbruiken van Hadec en Polycall. We hebben als doel gesteld om in 2019 6% CO2 te reduceren (gerelateerd aan de behaalde omzet). Aan het einde van het jaar kunnen we zien of we minder CO2 uit hebben gestoten dan in 2017.

Kilometerstanden en rijgedrag

Voor de CO2-Prestatieladder willen we meer inzicht krijgen in het werkelijke verbruik van de auto’s. Onze bestuurders kunnen ontzettend veel bijdragen aan het reduceren van ons brandstofverbruik door bewust te rijden en te anticiperen op het verkeer. Dit scheelt ook in de onderhoudskosten. Daarnaast vragen wij ze om bij elke tankbeurt de kilometerstanden in te voeren. Dit doen we niet ter controle van de bestuurders, maar om meer inzicht te krijgen in het gemiddelde verbruik.

In 2018 en 2019 krijgen onze vrachtwagenchauffeurs een code 95 training. Onderdeel van deze training is het Nieuwe Rijden. Tijdens deze training krijgen de chauffeurs praktische tips over hoe ze zuiniger en veiliger kunnen rijden.

LED verlichting

De komende twee tot drie jaar worden alle lichtbronnen van de vestigingen (m.u.v. vestiging Apeldoorn) vervangen voor LED verlichting. LED verlichting verbruikt ongeveer 60-80% minder energie dan reguliere verlichting. Hiermee gaat onze energierekening dus een stuk omlaag, maar ook onze CO2-uitstoot!

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl