Blijven werken aan onze CO₂ footprint

september 21, 2021

Koninklijke Oosterberg denkt aan de wereld om haar heen. Ook in 2021 berekenen we weer onze CO2-footprint én zetten we stappen om deze te verkleinen. Om te bepalen wat de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door onze organisatie is, kijken we naar de kantoren, de vestigingen en het brandstofverbruik afkomstig van onze vervoersbewegingen.

In het eerste half jaar van 2021 was onze uitstoot 1.117,2 ton CO2. Dit staat gelijk aan:

  • 647 retourtjes met het vliegtuig naar New York
  • 480 huishoudens gas en elektra voor een half jaar
  • 143 rondjes om de aarde met een dieselauto

Dit is veel, maar tegelijkertijd een stuk minder dan enkele jaren geleden. Zo stond onze uitstoot in de eerste helft van 2017 nog gelijk aan:

  • 920 retourtjes met het vliegtuig naar New York
  • 680 huishoudens gas en elektra voor een half jaar
  • 203 rondjes om de aarde met een dieselauto

Hoe reduceren wij onze CO2-footprint?

76% van onze CO2-Footprint wordt veroorzaakt door het dieselverbruik van onze vrachtwagens. Oosterberg zet daarom actief stappen om haar wagenpark te verduurzamen. Zo maakt onze vestiging in Utrecht-De Meern al gebruik van een elektrische bus. Oosterberg stuurt daarnaast op de planning en efficiëntie van de transporten. We regelen het transport centraal en maken hierbij gebruik van Het Nieuwe Plannen.

Als het gaat om onze personenwagens, stimuleren wij de keuze voor een elektrische auto en stellen we normen aan het kiezen van een auto op fossiele brandstof. Ons kantoor beschikt over laadpalen. Ook is er een formeel thuiswerkbeleid opgesteld, waardoor er, na Corona, structureel minder kilometers gereden worden.

Onze doelstelling

Oosterberg wil in 2021 50% CO2 reduceren ten opzichte van 2016 binnen scope 1, 2 en Business Travel. Wanneer wij onze footprint over het hele jaar 2021 gaan berekenen, zullen we u uitgebreider informeren over de voortgang van deze doelstelling.

 

Terug naar Oosterberg nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl