Ruimteoverkoepelende en tijdafhankelijke DALI-2 lichtsturing

maart 18, 2024

De nieuwe APC20-aanwezigheidssensoren van ESYLUX met geïntegreerde DALI-2 besturingseenheid breiden de mogelijkheden voor een ruimteoverkoepelende lichtsturing zonder gebouwbeheersysteem uit – bijvoorbeeld door tijdfuncties, zwermfunctie en centrale functies.

APC-aanwezigheidssensoren van de ESYLUX COMPACT-serie maken een decentrale, ruimteoverkoepelende automatisering van maximaal 64 armaturen in maximaal 16 verlichtingsgroepen mogelijk via hun geïntegreerde DALI-2-regeleenheid, in combinatie met BMS-aanwezigheidssensoren als invoerapparaten, zonder dat er een gebouwbeheersysteem nodig is. APC20-aanwezigheidssensoren bieden nu extra uitbreidingsmogelijkheden.

Weekdag- en tijdsafhankelijke regeling
Een tijdsafhankelijke regeling maakt vaak een meer vraaggerichte en ook energie-efficiëntere automatisering mogelijk. APC20-aanwezigheidssensoren kunnen daarom functies en parameters afhankelijk van weekdag en tijd activeren of wijzigen. Zo kunnen bijvoorbeeld verschillende bedrijfsmodi, scènes en een veiligheidsscheppende oriëntatieverlichting worden geactiveerd op vooraf gedefinieerde tijdstippen – of kan het standby-verbruik van DALI-drivers worden uitgeschakeld.

Zwermfunctie voor extra comfort in open kantoorruimtes
Wie alleen in een kantoor voor meerdere personen aan zijn bureau zit, werkt vaak in een geïsoleerd lichteiland en ervaart dit emotioneel alsook voor de ogen als onaangenaam. De zwermfunctie voorkomt dit: de APC-aanwezigheidssensor dimt de verlichting hierbij in de niet-bezette ruimten tot een aangename basisverlichting. Pas wanneer de laatste persoon het kantoor heeft verlaten, schakelt de aanwezigheidssensor het licht in alle zones uit.

Centrale functies
Bovendien maken de nieuwe varianten een uniforme oversturing via een centrale functie mogelijk. Net als alle APC-aanwezigheidssensoren kunnen ze bovendien flexibel groepen omschakelen, nu ook afhankelijk van tijd en weekdag. De configuratie van de gehele installatie inclusief de aanvullende BMS-aanwezigheidssensoren geschiedt eenvoudig via smartphone en ESY-app.

Bekijk de APC20-aanwezigheidssensoren van ESYLUX

Bestel nu

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl