Risico-inventarisatie machineveiligheid? Oosterberg helpt!

september 30, 2020

Hoe voorkom je ongelukken met machines? Welke risico’s kleven er aan het werken ermee? Voldoe ik aan wet en regelgeving? Risico-inventarisatie op het gebied van machineveiligheid is belangrijk, maar waar begin je en heb je de juiste kennis in huis? Oosterberg helpt. Meld je aan voor een kosteloos eerste adviesgesprek. We brengen de situatie in kaart voor de uit te voeren risico-inventarisatie. Je bepaalt daarna zelf of de risico-inventarisatie daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Oosterberg helpt je graag bij de keuze van een passend veiligheidsproduct en ontzorgt je met documenteren, montage, programmeren, wet en regelgeving, een nieuwe EG-verklaring, voorschriften, normen, CE en specificaties. Tevens denken wij indien gewenst graag mee in automatiseringsoplossingen en bieden ondersteuning  in programmeren .

Wat is machineveiligheid?

Machineveiligheid is de verantwoordelijkheid van de werkgever die de machines ter beschikking stelt. Het betekent: “Het voorkomen van risico’s tijdens een werkproces waarbij arbeidsmiddelen zoals machines, installaties, apparaten en benodigde gereedschappen worden gebruikt. Wanneer het risico bij een bepaald proces niet te voorkomen is dan moet je het inperken.”

In de basis is de fabrikant verantwoordelijk voor een machine die voldoet aan de geldende richtlijnen (Machinerichtlijn’ (actuele versie 2006/42/EG). Maar ook als je met machines werkt is het belangrijk dat je kennis hebt en voldoet aan actuele wet- en regelgeving en dat je veiligheidsmaatregelen en -voorzieningen treft.

Risico-inventarisatie machineveiligheid bij jouw bedrijf?

Vraag kosteloos een eerste adviesgesprek aan. Bel0575 – 58 40 89 of mail naar: ln.gr1619039021ebret1619039021soo@e1619039021irtsu1619039021dni1619039021

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl