Maximale brandveiligheid met ABB’s brandwerende dozen

maart 27, 2024

Werken aan een brandveilige installatie? De brandwerende installatiedozen van ABB helpen om de risico’s op brand(doorslag) naar andere ruimtes te verkleinen. Ideaal voor nieuwbouw, renovatie en transformatie, en herkenbaar aan de opvallende felrode kleur. Uitvoerig getest en eenvoudig te installeren bovendien.

Zet een optimaal veilige installatie neer, voorkom brand
Brandveiligheid is essentieel. Het is dan ook niet voor niets dat zowel het Bouwbesluit als gemeentelijke verordeningen eisen stellen aan de brandwerendheid van gebouwen en installaties. ABB biedt een ruim assortiment brandwerende (standaard/stekerbare) hollewand- en centraaldozen waarmee gebruikers optimaal aan de actuele norm kunnen voldoen.

Installatiedozen conform NEN1010
Bij brand telt elke seconde. Het is dan ook van groot belang om branddoorslag naar andere ruimtes zo lang mogelijk tegen te houden. In artikel 527.2 van de NEN1010 staat welke maatregelen je als installateur moet nemen om brandverspreiding te beperken.

Zo dien je bij het plaatsen van doorvoeringen alle inbouw- en centraaldozen inwendig af te dichten, zodat de wand of het plafond de brandwerendheid terugkrijgt die het voor het aanbrengen van de doorvoeringen had. Een tijdrovende klus, waar je met de brandwerende dozen van ABB van verlost bent. Deze zijn namelijk voorzien van een speciaal brandwerend materiaal dat bij stralingshitte en brand expandeert. Op die manier wordt de doos afgesloten en biedt hij bescherming tegen te snelle branddoorslag naar de naast- of bovenliggende ruimte. Dat geeft bewoners, werknemers, gasten of andere aanwezigen de tijd om een gebouw veilig te verlaten

Veilige combinatie wand en doos
Mocht er overigens voor een brandwerende constructie gekozen worden, is het ook belangrijk om goed te controleren of de combinatie van wand en doos – of andere wanddoorvoeren – wel voldoet aan de gestelde eisen. Voor meer zekerheid is het aan te bevelen om altijd een testrapport op te vragen. In dit rapport hoort ook de opbouw van de wand te staan.

Uitvoerig geteste brandwerende dozen
Met de brandwerende dozen van ABB leveren zwakke plekken dus geen risico meer op en houd je brand eenvoudig in de hand. Alle producten zijn bovendien uitvoerig getest dooreen onafhankelijk laboratorium. Met dat en meer voldoe je als installateur snel en relatief eenvoudig aan alle eisen, en verzeker je maximale veiligheid van bewoners, gebouwgebruikers en eigendommen.

Ontdek het brandwerende assortiment van ABB:

Bekijk in de webshop

Meer informatie | https://new.abb.com/

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl